ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklinggryta med tomat och chili

/


Vilket vinterväder! -10 och strålande sol i Skövde, ska ut på en runda snart och njuta av ljuset. Körde Janne och hans bror Mats till Landvetter igår, de är på Teneriffa i veckan, det var Jannes 50-årspresent från sin bror Mats som har en lägenhet på Teneriffa, de kommer nog få en härlig grabbvecka med fiske och sol!
Måste tipsa er om en ny kycklinggryta vi gjorde igår, Marilyn tyckte den var supergod, smakerna är chili, tomat och doftar magiskt. Lova testa den! Recept längre ner.
Har börjat ta fram julstjärnor, det var många som frågade på instastories var denna kom från. Märkte är Watt&Veke, googla så hittar ni, tror den är slut på många ställen men såg den fanns på något ställe. Snöblomman heter den. Älskar den, så vackert ljus och man kan inte sluta titta på den när den lyser.Kycklinggryta med tomat och chili 6 port
4 fina, stora kycklingfileér
1 gul paprika
1 röd paprika
10 soltorkade tomater
1 chalottenlök
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde eller valfri vätska
3 msk creme fraiche paprika chili
3 msk chilisås
2 tsk dijonsenap
1 msk kycklingfond
1 msk soja
1/2 tsk paprikapulver
Salt, peppar
Gör så här: 
Skär kycklingen i bitar, jag har lite större. Stek kycklingen så de får färg och krydda med salt, peppar och paprikapulver.  Skär paprikan, gärna större bitar och fräs ihop med hackade vitlöken, chalottenlök så det blir mjukt. Häll i resten av ingredienserna och kycklingen, låt allt koka ihop, sänk plattan och låt det småkoka. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Vi hade klyftpotatis med havssalt och timjan och massa sallad med olivolja, vitvinäger på. Så gott!
Gott även med ris eller blomkålsris till.


9

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00