• 2018-11-29, 11:10
  • 4

Är ni igång med adventspyssel och julgodis? Jag gjorde dessa små saffransbollar igår och ni var många som frågade efter recept på instastories. Jag älskar saffran och dessa godbitar är perfekt till en glöggen eller på gottebordet till jul.

På med julmusik, tänd ljus och njut. Baka julgodis eller pynta ska inte vara stressigt som det gärna blir, tänker inte stå dagarna före jul det här året. Mysigare att börja redan nu. Tips, lyssna på Spotifys “ny julmusik”, Miss Li Den vintertid nu kommer. Är kär i den, magiskt vacker.

Men så älskar jag alla våra traditioner, är så glad att jag fört över det till tjejerna som älskar den här tiden lika mycket som jag. Även om vi haft det tufft en jobbig period när de var yngre ville jag de skulle få fina minnen, mysiga Luciatåg, julpynt. Det går att få det mysigt, varmt och stämningsfullt även med små medel.

Här kommer saffranstryffel, hoppas ni gillar!

 

Inspiration ur Vinterns söta 

Saffranstryffel ca 20 stycken
200 gram vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 kuvert saffran
1 msk honung
25 gram smör
1/2 tsk cognac (Jag körde utan)

Gör så här: 
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, saffran, honung och smör. Häll gräddblandningen över chokladen. Låt stå någon minut. Tillsätt cognac och vispa till en slät smet. Låt stå kallt i kylen tills det stelnat.

Lägg upp florsocker på ett fat eller bakplåtspapper, rulla små kulor, det blir kladdigt av värmen i händerna, tvätta i mellan och fortsätt rulla. Doppa kulan snabbt i florsocker och ta en gaffel och rulla lite, sen kan du rulla med händerna. Jag tycker det är fint när de gula lyser igenom lite så man ser att det är saffran.

Ställ kallt, njut av en riktigt liten godbit.

Jag gör sällan dubbel sats, gör hellre många sorter. Man tar ändå bara en av varje, roligare har massor att välja på gottebordet.

 

Kommentarer

Anonym 11 månader sen

Åh vad mysigt med jul och advent jag har bjudit hit mina nära och kära till andra advent. För svärmor skulle titta på sin kompis som sjunger i kör nu den första advent så det blev framflyttat. Vad underbart att du har skapat fina julminnen för dina tjejer. Du är så bra 😍 Önskar dig en fin kväll 🤩
Kram vackra du 🤩💕

Sandra 11 månader sen

Mmmm så gott det låter. Måste jag pröva 😍
Har precis bakat lussebullar så nu börjad det förbereda för julen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Gott! Så mysigt med doften, musiken i bakgrunden och sen få provsmaka.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Nu har jag packat klart allt inför London, behöver inte så mycket på några dagar men nyårsklänning, festväska och örhängen ska med. Typ. Och sköna och varma skor, kommer gå mycket. Har…

God fortsättning allihopa! Hoppas att ni mår bra, tusen tack för alla hälsningar, det värmer i hjärtat att ni delar med er om er helg. Jag vet att många har det tufft…