• 2018-11-29, 11:10
  • 5

Är ni igång med adventspyssel och julgodis? Jag gjorde dessa små saffransbollar igår och ni var många som frågade efter recept på instastories. Jag älskar saffran och dessa godbitar är perfekt till en glöggen eller på gottebordet till jul.

På med julmusik, tänd ljus och njut.

Men så älskar jag alla våra traditioner, är så glad att jag fört över det till tjejerna som älskar den här tiden lika mycket som jag. Även om vi haft det tufft en jobbig period när de var yngre ville jag de skulle få fina minnen, mysiga Luciatåg, julpynt. Det går att få det mysigt, varmt och stämningsfullt även med små medel.

Här kommer saffranstryffel, hoppas ni gillar!

 

Inspiration ur Vinterns söta 

Saffranstryffel ca 20 stycken
200 gram vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 kuvert saffran
1 msk honung
25 gram smör
1/2 tsk cognac (kan uteslutas)

Gör så här: 
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, saffran, honung och smör. Häll gräddblandningen över chokladen. Låt stå någon minut. Tillsätt cognac och vispa till en slät smet. Låt stå kallt i kylen tills det stelnat.

Lägg upp florsocker på ett fat eller bakplåtspapper, rulla små kulor, det blir kladdigt av värmen i händerna, tvätta i mellan och fortsätt rulla. Doppa kulan snabbt i florsocker och ta en gaffel och rulla lite, sen kan du rulla med händerna. Jag tycker det är fint när de gula lyser igenom lite så man ser att det är saffran.

Ställ kallt.

 

 

Kommentarer

Anonym 2 år sen

Åh vad mysigt med jul och advent jag har bjudit hit mina nära och kära till andra advent. För svärmor skulle titta på sin kompis som sjunger i kör nu den första advent så det blev framflyttat. Vad underbart att du har skapat fina julminnen för dina tjejer. Du är så bra 😍 Önskar dig en fin kväll 🤩
Kram vackra du 🤩💕

Sandra 2 år sen

Mmmm så gott det låter. Måste jag pröva 😍
Har precis bakat lussebullar så nu börjad det förbereda för julen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Gott! Så mysigt med doften, musiken i bakgrunden och sen få provsmaka.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…