ANNONS
Integritet på Tailsweep

Saffranstryffel

/


Är ni igång med adventspyssel och julgodis? Jag gjorde dessa små saffransbollar igår och ni var många som frågade efter recept på instastories. Jag älskar saffran och dessa godbitar är perfekt till en glöggen eller på gottebordet till jul.
På med julmusik, tänd ljus och njut.


Men så älskar jag alla våra traditioner, är så glad att jag fört över det till tjejerna som älskar den här tiden lika mycket som jag.

Även om vi haft det tufft en jobbig period när de var yngre ville jag de skulle få fina minnen, mysiga Luciatåg, julpynt. Det går att få det mysigt, varmt och stämningsfullt även med små medel.
Här kommer saffranstryffel, hoppas ni gillar!

Inspiration ur Vinterns söta 
Saffranstryffel ca 20 stycken
200 gram vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 kuvert saffran
1 msk honung
25 gram smör
1/2 tsk cognac (kan uteslutas)
Gör så här: 
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde, saffran, honung och smör. Häll gräddblandningen över chokladen. Låt stå någon minut. Tillsätt cognac och vispa till en slät smet. Låt stå kallt i kylen tills det stelnat.


Lägg upp florsocker på ett fat eller bakplåtspapper, rulla små kulor, det blir kladdigt av värmen i händerna, tvätta i mellan och fortsätt rulla. Doppa kulan snabbt i florsocker och ta en gaffel och rulla lite, sen kan du rulla med händerna. Jag tycker det är fint när de gula lyser igenom lite så man ser att det är saffran.
Ställ kallt.

5
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00