• 2018-12-03, 23:05
  • 25

Innehåller annonslänkar till Ellos 

Hoppas ni fått en bra start på veckan, tack för alla hälsningar till Lisa-Marie! Hon har haft en jättemysig dag med sin bästa vän Moa på Bali, det var väldigt tomt här hemma på hennes födelsedag men vi har pratat facetime och kommer fira henne när hon kommer hem. Jag hörde av mig till Moa som hjälpte mig med några överraskningar där nere och hon har även firat henne med så mycket fint idag. Underbart fixat för Lisa-Marie idag, tack snälla Moa.

Mina fina tjej, så brun och fin.

Idag har min bästa vän Hanna varit här hemma hela dagen. Vi har sorterat alla kläder som ska med till bloppisen på lördag. Hjälp alltså, det blev 22 stora Ikeakassar med kläder, skor och väskor. Vi höll på i åtta timmar, jag måste köra bilen ner två gånger till Göteborg, sedan köpa massa ställningar, ännu mer galgar. Hörde att årets julklapp är-återanvändning! Perfekt, haha.

Ska skriva mer om bloppisen i morgon. Lördag kör vi alltså på Clarion post i Göteborg klockan 13-16. Alla är välkomna och det är bara att komma dit. Jag har även bokat Arvingarna som kommer spela, missa inte det.

Ni är många som frågade efter pynt och inredningstips till advent och jul, här kommer del två. Del ett HÄR. 

Så roligt ni gillar mina jultröjor. Den här blå tipsade jag för flera veckor sen och flera har taggat bilder på insta, den är så söt. Men gillar även denna röda nu när vi närmar oss jul och den här i grått.

BLÅ, RÖD, GRÅ. 

Älskar vita hyacinter, jag tycker det är så fint med vitt och även vackert innan de slagit ut. Jag sätter de i små skålar eller vaser, ta bort jorden, häll en msk vatten endast så rötterna har litegrann. Jag har stenar som jag lägger i botten och strör lite runt om hyacinten.

Fint som även dekoration på middagsbordet.

Älskar stora stjärnor.

Champagne och polkagrisar, blir så gulligt och fint att duka med till advent eller jul. Vi testade glögg med bubbel men det var inget för mig. Tyckte det var hemskt! Har ni testat?

Mitt lilla fat med godsaker när jag och Marilyn hade lite julmys i fredags. Minijulbord och lite gott efter.

Ska tipsa er om recept på ingefärsfudge med kokos. Så goda.

Så här såg min förra juldukning ut. och i år är vi allihopa hemma hos oss igen, mysigt!

I morgon bitti blir det gymet och sedan packa hela bilen full med alla kassar med kläder. Ska köra ner till Göteborg, i morgon kommer äntligen Janne hem från Teneriffa, det blir mysigt.

 

2018-12-03 Johanna Toftby

Kommentarer

Maria Bäck 2 år sen

Men Johanna, det är jätte många bloggare som alltid ger alla sina bloppisintäkter till välgörenhet. Ingen har betvivlat dina insatser, och ingen kräver att du ska skänka måt mer än vad du gör heller. Jag tolkade frågan som en helt oskyldig fråga, och blev också förundrad över ditt kantiga svar. Tycker frågan var helt sakligt ställd, och skulle ha förtjänat ett mindre bitskt svar. Självklart är det dina pengar som du gör vad du vill med. Och vi vet att du är givmild, så du behöver inte ha dåligt samvete (öcer nåt annat än ditt onödigt bitska svar).

Svar på kommentaren:
Karin 2 år sen

Men Johanna är ju inte mer än en människa, jag hade blivit skitirriterad över att ni ska tjata och ta för givet att pengarna från hennes egna kläder ska skänkas.

Vet många stora bloggare som inte skänker pengarna, Johanna har ju sponsrat och lagt mycket pengar redan på välgörenhet, så tråkigt att vi läsare ska tjata om detta.

Lycka till Johanna! Förstår att det är extremt mycket arbete bakom allt detta.

sofia eltin 2 år sen

Tack så mycket! Då ska jag kolla på Matteus serien.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja gör det! :)

Kristin 2 år sen

Funderar… det känns ju onekligen mycket med 8 h jobb och 22 kassar. Även om du motiverar det hela med ”det är ju mitt jobb” så undrar jag ändå om du inte emellanåt funderar på de miljömässiga konsekvenserna av denna försörjning?🤔

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Det är betydligt mer än 8 timmar. Idag lika många timmar till.
Eftersom jag lever heltid på bloggen är detta mitt arbete. Hjälper många läsare att kunna köpa billiga kläder. Som alltså återanvänds.
Allra högst grad en bra konsekvens av mitt arbete eftersom jag fotar kläderna i mitt jobb.

Mvh Johanna

Karin 2 år sen

Dom där genomskinliga kulorna i hyacint-vaserna – vad är det? Köper var?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Menar du glasstenarna? Jag köpte dem i blomsteaffär, fråga där. De brukar ha sånt.
Lägger lite i botten sen fyller på. Blir fint!

sofia eltin 2 år sen

Jättefin dukning från förra årets julmiddag! Vart är tallrikarna ifrån?

Svar på kommentaren:
Susanne 2 år sen

Sofia, tallrikarna är Mateus. Fantastiskt porslin och blir så vackert när man dukar.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Susanne :)

Johanna Toftby 2 år sen

Tack Sofia, älskar dukningar! Dessa är de allra största, finns flera storlekar. Fint att även blanda toner och mönster.

Eva 2 år sen

Härliga bilder, så mysigt och fint! Alltid mycket inspiration och bra tips här, och alltid mysigt. Kan aldrig bli för mycket av inredningsbilder, love it. Grattis till Lisa-Marie lite i efterskott!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Eva!

Vad roligt att ni gillar alla tips, hoppas ni kan få lite inspiration. Så mysigt med jul!

Tack, hon hade en mysig dag igår och vi ska fira henne ordentligt när hon kommer hem. Några veckor kvar nu! <3

Sabina 2 år sen

Var kommer den runda julstjärnan i fönstret ifrån?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Den heter Snöblomman och är från Watt&weke. Såg att NK hade den i sitt fönster!

Lena M 2 år sen

Vilken vacker juldukning, ser juligt ut men ändå stilrent. Har fått bra tips och tankar nu till min egen pyntning. Tack! Jag har ett litet tips själv också. Som en bordsplacering kan man trycka i nejlikor i en apelsin i form av begynnelsebokstaven på den som skall sitta där.

Ha en fin vecka och tack för en kanonbra blogg!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Lena! Älskar juldukning!
Ha en fin vecka du också, kram Johanna

Marie 2 år sen

Tack för alla tips. Så fint du gör.

Jag kommer på bloppisen, tacksam att kunna köpa billiga, fina kläder!

Ilona 2 år sen

Hur mycket kläder får/köper du egentligen? Alltid på bloppis är det extremt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jag jobbar med detta så det är väldigt mycket kläder, är väldigt glad att jag orkar dra igång en bloppis så kläderna kommer till återanvändning. Det är fruktansvärt mycket jobb att arrangera detta men också väldigt roligt att så många vill komma och uppskattar det.

Sofia 2 år sen

Mycket bra intiativ och att allt kommer till användning för någon annan! Till vilken/ vilket välgörenhet går pengarna från Bloppisen?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Mycket bra! Går inte alls till någon välgörenhet. Skänker du din lön eller pengar från saker du säljer till välgörenhet?

Min budget för välgörenhet är redan förbrukad för 2018. Forskning för psykisk ohälsa 13.000kr, 7500kr superhjältar mot cancer, hjärt och lugnfonden och månadsgivare.

Sofia 2 år sen

Så tråkigt och ledsamt när du blir stött och har en sån ton i dina kommentarer! Trodde faktiskt att bloggen var ditt jobb och att du fick din lön där…
Förlåt att jag trampade dig på tårna

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Läser du alla dina kommentarer du skrivit innan så förstår du. Jag blir inte stött, men jag säger precis hur det är.
Varför ska du ta för givet att jag ska skänka intänkter från mina kläder till välgörenhet? Jag kan inte förstå det.
När jag ofta skriver hur mycket jag gör just för välgörenhet. Lagt massor med pengar på välgörenhet. Gör det under hela året men nu räcker det för 2018. Frågar du företag om de kan sponsra eller skänka kommer de antingen har kvar av sin budget eller så är den förbrukad.

Det är fruktansvärt mycket jobb med en så stor bloppis och jag kan tycka det är oförskämt att ni ska ta för givet jag ska ge bort pengar som faktiskt är mina. Skulle du räkna ut timmarna jag lägger ner på detta inkl allt jag måste köpa, inkl Arvingarna förstår du.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…