• 2018-12-04, 21:00
  • 7

Nu satte jag mig i soffan hemma hos Janne. Hur kan en dag bara rusa iväg så här fort. Fattar inte ibland vad som händer med tiden. Jag har haft mycket vid datorn idag, sedan ringde telefonen konstant, det är mycket som händer nu. Väldigt roliga saker och mycket i huvudet inför lördagens event på Clarion Post. Så kul att det är så många som vill komma på vår bloppis! Jag körde ner med 14 ikeakassar i bilen, resten tar jag och Hanna på lördag.

Pratade med Casper idag, Arvingarna är laddade inför att komma och spela för er! Kom i tid, vi blir många. Klockan 13-16 är bloppiseventet och det är fri entre. All info kommer i morgon!

Dagens träningspass blev styrka armar och bröst, körde även mage och rygg det sista. Så skönt att få lyfta och känna musklerna jobba. I morgon ska jag och Janne förnya våra kort på Nordic Wellness, blir skönt köra på gymet här nere i Göteborg också.

Och så lite julgotte! Älskar baka julgodis, gjorde det mycket när barnen var små och de stod på stolar och rörde.

Fudge med ingefära och kokos, det blev så gott. Jag tog en bit sedan direkt in i frysen. Haha. Gillar ni ingefära som jag kommer ni älskar detta.

Roligt ni är många som gjorde saffranstryffel, den som ligger bredvid fudgen. HÄR finns recept.

Fudge med ingefära och kokos ca 30 bitar (Inspo från vinterns söta)

4 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk ljus sirap
3 tsk riven färsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokosflingor
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper eller olja en form. Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker och kokos i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka till ca 113 grader till det klarar kulprovet. Ställ sedan grytan åt sidan så fudgen får svalna till ca 49 grader.

Tillsätt vaniljsocker och kokosflingor och rör ordentligt tills fudgen förlorat sin glans och blir matt. Ca 10 minuter. Bra träning för armarna.

Häll den sedan i formen, platta till den och ställ i kyl tills den stelnat. Skär den i bitar.

 

 

 

 

 

 

2018-12-04 Recept , ,

Kommentarer

Lajnda 2 år sen

Nu ska här bakas igen! Jag ger aldrig upp, tänk om det är imorgon som jag verkligen lyckas få till något som håller ihop!! 😄
Ifjol satte vi en sked i fudge-burken som man kunde ta upp smulorna med och hälla in i munnen! 😂

Svar på kommentaren:
Lajnda 2 år sen

Och båda sorterna fudge blev jättebra och mycket goda (jordnötter/citron och ingefära/cocos).
Familjen trodde inte sina ögon! 😃
Men de tittade desto mer skeptiskt ner på saffranstryfflarna…. Ska de se ut sådär?? Det var den kommentaren jag fick! 😂
Ska lägga dem i frysen så de åtminstone (förhoppningsvis) går att ta i. 😬

Carina 2 år sen

Är det en stor plåt du har till ingefärfudgen?? Tack för bra recept.

Emma 2 år sen

Hej Johanna och tack för en superbra blogg 👌 Var är dina snygga träningsbyxor ifrån? Ha en fin dag!

Sandra 2 år sen

Tack för tips, ska testa det såklart. Låter ljuvligt gott 😋
Älskar att baka och är så tacksamma för nya tips.
Önskar dig en fin onsdag
Stor kram Sandra

Liselotte Johansson 2 år sen

Jag och dottern ska göra julgodis helgen innan jul för annars är det risk att jag ätit upp det innan jul. Jag älskar ingefära och ska testa detta receptet. Tack för tipset.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja, haha det finns ju risk för det. Jag lägger allt i frysen och de öppnas inte förrän vi tar fram allt till godisbordet.

Hoppas ni gillar fudgen, det var så gott!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…