ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling i chilimarinad

/


Hur har ni det? Vi har precis ätit lunch och jag håller på för fullt med bloppisen, har packat böcker och ska sortera mer kläder. Nu är det nära!
Darling är hemma efter sin fina resa till Teneriffa han fick av sin bror Mats, lite kontraster på grader men vi har soligt och vackert här i Göteborg. Älskar att det är ljust och inte så deppigt mörkt som det varit nu.



Tips på en god marinad om ni ha bråttom och bara vill fixa en snabb men god lunch. Ibland måste det gå riktigt snabbt och då brukar jag göra en god marinad, sedan in i ugnen så sköter maten sig själv.
Marinad till grillad kyckling, 4 filéer
1/2 dl soja
1/2 dl olivolja
1/2 dl sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver eller färsk hackad chili
1 tsk lime
salt och peppar
Rör ihop och lägg i kycklingen en timma, ställ i kyl. Lägg sedan kycklingen i en form och gratinera i ugn på 200grader i ca 20 minuter. Jag höjer upp värmen sista 5 minuterna så de får mer färg.
Vi hade sallad med fetaost, olja och vitvinsvinäger med italiensk salladskrydda. Galet gott!
Här är ett annat recept med coleslaw till. Himmelskt!

6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00