• 2018-12-11, 17:48
  • 26

Vissa verkar tro att om en bloggare har bloppis så måste pengarna gå till välgörenhet. I stället för att svara på alla inlägg i kommentarsfältet vill jag förklara hur det funkar, en gång för alla.

Jag bloggar på heltid, det är ett jobb. Jag vet att en del tror att en bloggare kanske lallar runt här hemma i mysisar, tar några vackra foton, sitter vid datorn en stund eller kanske smäller av en selfie eller två. Inte riktigt så det funkar. Jag brukar erbjuda en praovecka för den som undrar, det är mer jobb än vad många kan föreställa sig. 

Bloppisen är en slags loppis för läsarna som får möjlighet att köpa pangbilliga kläder. Det är inte något avgörande för mig, men det vore synd att sluta med det bara för att några gnäller. Jag tycker det är bra om kläderna som inte får plats hemma kommer till användning, både för miljon och för läsarna som kan handla billigt, dessutom är det så roligt att få en chans att träffa er alla. Det är rejält med utgifter för att ordna bloppisen också, allt från galgar och ställningar till bensin och många, många timmars arbete för mig och flera andra.

Jag vet, Camilla Läckberg ger bort massor av pengar trots att hon bloggar. Men bloggen är knappast hennes största inkomst, eller vad tror ni?

 

Alla företag har en budget för välgörenhet och min är förbrukad med råge för i år. Eftersom jag ofta skriver om psykisk ohälsa ropade jag in tavlor på auktion där alla pengar gick just till kampen mot psykisk ohälsa. Dessutom bjöd jag på en auktion där pengarna gick till superhjältar mot cancer. Tillsammans var det över 20 000 kronor som jag tog direkt ur firman och via auktionerna skickade till välgörenhet.

Ovanpå det skänker jag personligen pengar till Hjärt- och lungfonden och cancerfonden och gav en hel del till min kära vän Annica och hennes familj under hennes långa och hemska sjukdom.

Ni som klagar, skänker ni själva bort pengarna för allting ni säljer på Blocket eller Tradera? Förlåt, men jag tror er inte, om ni inte är rika för övrigt.

Och inget företag kan skicka mig en låda kläder mot att jag ger dem uppmärksamhet, annonser är just annonser och jag tar inte betalt för dem i kläder.

2018-12-11 Johanna Toftby

Kommentarer

Jessica 1 år sen

Jag var också på loppisen och hade super trevligt. Tusen tack. Kul med arvingarna med. Kommer gärna nästa gång 😍

Karin 1 år sen

Har inte läst tidigare inlägg eller kommentarer så kanske kommer in lite snett. Var kläderna och det andra som såldes saker du själv betalat fullpris för eller folk upprörda över att du sålt saker du fått eller köpt till inköpspris? Sedan förstår väl alla att det oftast bara är överskottet efter att omkostnaderna är betalade som kan skänkas. Tycker det är toppen om du skänkt överskottet. Själv tänkte jag klicka Musikhjälpen på några Traderaannonser.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Hej Karin, det blir förstås inget överskott eftersom jag säljer kläderna för runt 50kr per plagg. Ingen vinst.

Varför ska jag skänka när jag redan skänkt mängder med pengar hela året på välgörenhet?
Min budget för att ge bort pengar är förbrukad för i år.

Sedan spelar det ingen roll om jag betalat en topp för fullpris eller halva priset. Om jag betalar tex 1000kr för ett plagg som kostar ord pris 2000kr men säljer det för 100kr hoppas jag att ingen gnäller om.

Sålde massor med kläder för musikhjälpen förra året där pengarna gick rakt in till dem.
Under 2018 blev det pengar till superhjältar mot cancer, forskning mot psykisk ohälsa och hjärt och lungfonden.

Mina pengar från bloppisen ska jag köpa julklappar för :-) Glad jag fick en del över efter allt jobb. Bjöd även familjen på fint julbord efteråt och ska även bjuda ut Hanna några gånger på middag och lite kul som tack för hjälpen.

Karin 1 år sen

Jag påstod inte att du måste skänka utan trodde felaktigt att du hade gjort det. Varken du, jag eller någon annan måste det. Alla har inte möjlighet att göra det heller. För mig är det dock skillnad om man säljer saker man fått gratis eller väldigt billigt. Betalar även mer om jag vet att vinsten går till välgörenhet. Man behöver inte tycka lika. Och det är ok att tycka olika och få uttrycka det på ett trevligt sätt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Absolut, man skänker precis vad man vill.man behåller pengar från de saker man äger eller arbetat med om man vill.

Ingen behöver ifrågasätta andras val om man skänker, ger bort eller vad sjutton man vill göra.
Skulle någon person sälja saker skulle jag skämmas om jag skulle få för mig att ifrågasatta om personen skänker pengarna.

Helt ofattbart.

Vad glad istället att vi orkar arrangera en bloppis. Skulle vi tagit ut lön för alla dagar, veckor detta arbete innebär skulle jag gått back med väldigt väldigt mycket pengar.

Att pengar kan skapa så mycket ifrågasättande är otroligt.

Eva.S 1 år sen

Karin du blir patetisk. Johanna skulle kunna ha bloppis och behålla varenda öre så om hon fick varenda plagg. Hennes grejer.

Blir osmakligt när vissa ska gnälla eller fråga om pengar. Hur fan kan man med?

Varför bryr ni er, är det så viktigt och jobbigt?

Mia 1 år sen

Kan det vara så att det sticker lite hos en del eftersom bloppisen blev en succe?!
Landet lagom….

Anneli 1 år sen

Vet du, som många har skrivit: du ska inte ens behöva förklara hur du använder dina pengar. OCH särskilt inte här där alla gratis kan och får ta del av dina tips, rabatterbjudanden, recept, delta i tävlingar osv!

Dessutom tycks det vara en mänsklig “rättighet” att vara elak och “ha rätt att säga sin åsikt” i kommentarsfältet, också det helt gratis…

Vuxna människor som beter sig så illa borde skämmas!

Margareta 1 år sen

Vad gör Arvingarna på en loppmarknad?
Har lite svårt att hitta kopplingen..
Tänker så det knakar…
För övrigt,Ser ni tv dokumentären om uteliggarna i Stockholm?
Det är obegripligt hur människor inte alls långt från oss tvingas leva så..Att inte ha en säng att sova i,Inte tak över huvudet eller mat för dagen.Det är massor med människor i Stockholm(och säkert i flera sstora städer i vårt land)som inte har det så bra som du och jag.Vi har så oändligt mycket att vara tacksamma åt.
Saker som vi så lätt tar för givna,är inte självklara för alla.Ett nyttigt program att se som går på tisdagkvällar.
Tak över huvudet,en varm bostad och sängplats.Mat för dagen.Vad mer kan man begära?

Svar på kommentaren:
Linda 1 år sen

Ja, vad gör du på den här bloggen?

Annicka 1 år sen

Kopplingen med Arvingarna är ganska enkel att räkna ut…vänner till henne…räcker den kopplingen för dig?

Hemlösa…oj finns i hela Sverige och hela världen. Jag antar, eftersom du gärna kritiserar Johannas loppis och hennes ekonomi, att du har öppnat upp ditt hem, ger mat, kläder och omvårdnad åt dom… om inte…tänk mer än en gång hur du formulerar dig och kritiserar negativt.

För info…jag ger till Helsingborgs “hemlösas hus” så vet du.

Vad beträffar hur Johanna sköter sitt jobb, bloppis, träning, barnuppfostran mm mm mm så är det INGEN som har rätt att lägga näsan i blöt på det.
Så trött på alla perfekta negativa kritiserare bakom skärmen.
Så…välkomna med skit kritik till mig för detta.
Puss på er och God Jul

Susanne 1 år sen

Varför blir det alltid taggarna ut när någon kommenterar dig? Du är rätt snabb att kommentera andras bl a barn,uppfostran, matvanor och utseende.

Svar på kommentaren:
Lena 1 år sen

Taggarna ut? 😂

Klart hon ska säga vad hon tycker, varför ska hon tvingas skänka pengar menar du då?

Birgitta 1 år sen

Vad du gör för dina pengar är din ensak .Bra skrivet.
Hade gärna velat vara där o fyndat. Men för långt . Tyvärr.

Lisa 1 år sen

Helt rätt! Jag sålde sonens barnkläder och leksaker på loppis i höstas, någon blev glad för billiga kläder och saker, vi kunde köpa ny bilbarnstol. Och skänker en slant till bröstcancerfonden, och köper gärna de rosa produkterna under oktober. Alla måste få göra vad man vill med sina pengar Detta klagande från alla, gör vad du vill med pengarna. Ingen som har med det att göra!

Katja 1 år sen

Hej!
Att du ska behöva förklara dig kring detta! Du har ju som du skriver nämnt att du ropat in tavlor för psykisk kväll så. Tänkte på Annika igår när nobelpriset delades ut och en handlade om cancer och immunterapi.

Sofia 1 år sen

Är ju jätte bra att sakerna används igen,jag säljer efter barnen då får de pengarna att använda till nått kul som liseberg mm.Hade gärna kommit dit. God jul till dig och din familj.

Ritva 1 år sen

Bra skrivit Johanna, skit i alla moraltanter. Jag var på loppisen och jag har aldrig varit på en så kul loppis. Arvingarna var som grädde på moset. Ser fram emot nästa loppis. Ha det bäst 😘

Stina 1 år sen

Så jäkla bra skrivet Johanna. Meningen om Läckberg är underbar, haha ja vart får hon sin inkomst från tro? Haha

Skäms på er som ifrågasätter Bloppispengar, jag skäms fan för er. Ser ni inte vilket slit det är??

Camilla 1 år sen

Helt rätt Johanna. Hur orkar människor bry sig! Heja dig! Helt underbart att få följa dig på allt du gör! Inte ett helt lött jobb som bloggare! Man får sån inspiration och se hur du bryr dig om alla som följer dig på din resa! ♥️

Sussi 1 år sen

Helt rätt tänkt detta Bloppis. Kläderna kommer till användning igen för en väldigt billig penning tydligen.
Bra för miljön och bra om man inte har råd med dyr klänning t ex.
Jag kan tycka att om man har en åsikt om var de pengarna ska gå; vilket ingen har med att göra…. Det lättaste är ju, för att döva sitt eget samvete, skänk en liten slant själv till någon verksamhet. Behöver ju inte vara mycket. Men förvänta dej inte att andra gör det åt dej.

Förövrigt tror jag Johanna skänker mer än vad många gör till välgörande ändamål.
Blir så onödigt att ifrågasätta precis allt.

Icka 1 år sen

Men jag blir mörkrädd 🙈🙈 att folk ens har åsikter om vad du gör eller inte gör med dina pengar. Skall man skratta eller gråta. Jävla idioti är var det är. Du gör ved du vill och du har ingen redovisningsskyldighet mot oss läsare whatsoever. Precis som du säger inte fan skänker dessa gnällande människor sina pengar om de säljer på blocket eller tradera. Jävka hycklare är dom. Behöver tydligen gnälla för att må bra själva
Nä du Johanna skit högaktningsfullt i dessa människor och fortsätt vara den härliga människa och friska fläkt du är 🧡
Rock On 🤘🏻🔥

FA 1 år sen

Helt rätt Johanna! Inte ska du behöva redovisa hur mycket du skänkt till välgörenhet.?! Galet… Finns så många hysteriska godhetsknarkare i detta land, som aldrig går att göra nöjda utan alltid gnäller. Toppen med bloppis ju, win-win för alla!

Christine 1 år sen

Helt rätt Johanna! De som gnäller kan ju bara ta och skänka lite mer pengar till välgörenhet för att stilla sitt dåliga samvete. Det finns alldeles för mycket moralpoliser i det här landet!

Lena 1 år sen

Håller helt med dig..Det Läckberg ger bort är som fickpengar för henne, inget hon märker av i kassan ;)
Njut av det som bloppisen gav och köp dig ngt vackert till jul:)

Julkram från mig :)

Sara 1 år sen

Hur kan någon tro att en bloggare inte arbetar hårt? Tror ni verkligen att de lallar runt med en kopp te och tar lite selfies??? Vi som följer dig Johanna och har sett din resa genom åren VET hur mycket du slitit och arbetat dag som natt. Heja dig och fortsätt med din glöd, ditt pepp, alla fina tips och Alla Härliga recept! Du är en sann inspiratör ❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…

Pasta med musslor! Detta gjorde jag till Janne och mig igår, fina blåmusslor är bland det godaste jag vet. Sen älskar jag alla skaldjur men just musslor ligger på topp. Ibland med…

Påsken närmar sig och lax är nog det jag förknippar mest med påskmaten. De flesta gillar det och man kan göra så oändligt många olika rätter. Jag älskar lax! Här på bloggen…

Innehåller annonslänkar Beige, guld och rosa. Lite grönt också. Älskar färgerna. Har ni sett den söta blusen från HM jag beställde förra veckan, det var en läsare som tipsade mig att HM…