• 2018-12-12, 13:06
  • 18

Oj vad många som skrev på instastories igår när jag gjorde grönkålspizzan. Här är den! Passar perfekt den här tiden, både vacker och juligt god med frasig grönkål, granatäpple och ädelost. Byt ut mot getost om du inte vill ha ädelost. Botten är glutenfri, gör vanlig om du hellre vill eller på smördeg om du vill ha snittar. Vegetariskt och fräscht.

Den var magisk! Kanske till lillelördag eller till Lucia i morgon.

Tips när ni gör pizzan. Jag gjorde på en lite tjockare botten. Jag tror den även blir grymt god med smördeg som botten om du ska göra små mumsbitar till fördrink eller förrätt. Det ska jag testa! Rulla ut en färdig smördeg sedan lägg på toppingen. Skär i småbitar. Frasigt och festligt.

Pizza med frasig grönkål, ädelost och valnötter

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
6 portioner

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Pizzabotten: Vispa ihop ägg och creme fraiche i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna, häll ner smeten på oljad plåt eller på bakplåtspapper och sätt in pizzabotten i ugnen på 180 grader i 10 min. Akta så den inte bränns. Ta ut botten. Låt den svalna något. Bred färskost över hela botten. Lägg på ädelosten som du skär i småbitar eller smular över hela pizzan. Höj ugnen till 220 grader, sätt in pizzan ca 5 minuter. Ta ut den igen. Riv grönkålen i bitar, inga stjälkar. Lägg massor med grönkål över hela pizzan och valnötterna som du grovhackat. Gratinera pizzan igen så grönkålen blir frasig, ca 8 minuter. Den ska inte brännas men gärna få färg. Ta ut pizzan och peta ur kärnorna ur granatäpplet. Lägg de vackra kärnorna över hela pizzan, ringla lite olivolja över och lite havssalt. Njut!

Pizzabotten

3 st

Ägg

2 dl

Creme Fraiche

2,5 dl

Mandelmjöl

0,5 dl

Sesamfrön

1 msk

Fiberhusk

1,5 tsk

Bakpulver

1/2 tsk

Oregano

1/2 tsk

Rosmarin

Topping

200 g

Färskost

150 g

Ädelost

150 g

Färsk grönkål

1/2

Granatäpple

1 msk

Olivolja

Nypa

Flingsalt

1,5 dl

Valnötter

Kommentarer

Catharina 2 år sen

Gjorde pizzan igår 👌🏻Herregud va god den var!!! Man behöver inte vetemjöl. Du borde ge ut en receptbok 😉trevlig 3:de advent 🕯🕯🕯/Kram Catharina

Ewa 2 år sen

Du gör och tipsar om så mycket gott! Tycker du har så många bra och piffiga idéer. Plankar mycket av det rakt av. Det är väl meningen kanske 😁 Det är så kul att följa dej och ta vara på tipsen. Kram och trevlig 3:e advent.

BARBRO 2 år sen

Hej Johanna!
Hur är det med gamla recept, kommer de också att vara möjliga att skriva ut?
Letade upp flera julgodisrecept igår kväll men de jag hittade låg bara i flödet i bloggen. (förutom det senaste som du lagt ut Jordnötsfudge med citron)
Toppen att kunna skriva ut dina recept på det här sättet!
Hoppas det går att fixa alla recept, det finns ju så mycket gott här hos dig!
GOD JUL!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jag kommer få sitta och lägga i det en efter en manuellt ;-) Så ni får ha lite tålamod här.
Texten kan inte bara “hoppa in” automatiskt. Men allt eftersom så blir det mer och mer recept som fylls på.

De gamla kan ni markera, sedan skriva ut så kommer enbart recepten ut.

God Jul till dig också!
Kram Johanna

Lena 2 år sen

Detta måste jag testa ser jätte gott ut! Och tack för alla goda recept som du lägger upp har gjort några och är super nöjd 😊 kram 💕

Kristina 2 år sen

Hej, men så perfekt recept. Detta blir det på 3 e advent. Men jag förstår inte hur mycket vatten det ska vara?? I gör så här ska man blanda ägg, vatten och creme fraiche. Men hittar inget mått för vatten. Tack snälla för alla recept du delar med dig av. kram kristina

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja det är så gott!

Förlåt mig! ÅH vad klantigt, det är inget vatten alls, det är jag som skrivit fel, det är ny receptmall här så jag måste föra över allt det gamla in i det nya och det blir rörigt.

Sorry!

Hoppas det smakar :) Kram Johanna

Pia 2 år sen

Vilken färg har du på fällarna Johanna ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Grå och lite beige :)

Juristen 2 år sen

Hej
Jag gjorde de supergoda saffranstryfflarna och vill dela med mig av ett tips så det blir mindre kladd vid rullningen. Ta lite florsocker på handflatorna mellan varven, det funkar!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej juristen!

Skrev jag inte det? Har för mig det, man är ju varm i händerna och kroppstemperaturen gör att det blir kladdigt snabbt. Florsocker först, men det blir ändå kladdig snabbt. Jag tvättar mig snabbt mellan jag rullar några kulor. Det funkar perfekt.

Bra du skriver detta. kram Johanna

Sandra 2 år sen

FRÄSCHT. Måste prova i helgen. Men vatten? Hur mycket? Hittar inte i receptet. Dags för glasögon på mig?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack, ja den är så god! Gott med vegetariskt också. Det är fel av mig, det är inte vatten alls. Förlåt!
Kram Johanna

Helene 2 år sen

Åh, ser supersmarrigt ut! Ska testas! Du gör så himla mycket gott – TACK;)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack snälla, älskar laga mat och duka.
Kram Johanna

Sandra 2 år sen

Hej!

Om man gör med smördeg, är det samma procedur i ugnen som med pizzabotten? :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jag ska själv göra med smördeg för att testa inför en middag så låt mig återkomma i morgon :)

Men ja, det ska vara samma procedur!

Ullis 2 år sen

Pizzan ser supergod ut, måste testas. Bra med utskriftsfunktionen. Tack!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…