• 2018-12-14, 10:47
  • 1

Fredag är här! Även om jag knappt har koll på dagarna, kan inte förstå att det är 10 dagar kvar till jul.

Ni var många som gillade grönkålspizzan och jag lovade testa även på smördeg och göra små snittar. Gissa om det blev gott! Så festligt. Detta passar till glöggminglet, fördrinken eller varför inte på nyår. Vackra och smakar godomligt.

Jag hade smördeg och toppade med färskost, fräst grönkål, valnötter, granatäpplekärnor och ädelost. Passar till juldrinken, must eller öl, ska ni ha champagne byt ut ädelosten till brieost istället.

 

Tips för en julig dukning, lägg apelsiner med nejlikor i en skål, lägg i några kanelstänger, någon silverkula. Visst blir det gulligt?

 

 

Smördegsnittar med frasig grönkål och ädelost

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
ca 20 bitar

Beskrivning

Vackra smördegssnittar till buffén eller fördrinken, succe! Byt ut ädelosten mot brieost om du har champagne. Jag tycker en julig drink passar, öl eller julmust om du har ädelost. Getost är också ett tips, ringla gärna lite honung efteråt över allt.

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen på en plåt på bakplåtspapper. Jag köpte kyld smördeg. Bred på färskosten över hela, gratinera i ugnen ca 15 min, smördegen ska bli lite brun och lyft sig. Ta ut smördegen och lägg på grönkålen utan kvistar, de är beska. Strö lite flingssalt över. Smula över ädelosten och strö över valnötterna som du delar enkelt med fingrarna så de blir mindre småbitar. Ringla lite olivolja över. Gratinera ca 5-8 minuter så grönkålen får lite färg och blir krispig. Ta ut, låt den svalna något och skär i småbitar. Var väldigt försiktig, smördegen är frasig och var varsam på handen så du får fina bitar och inte toppingen ramlar av. Festligt, vackert och supergoda smaker. Glöm inte servetter, man tar dessa med handen så skär de inte för stora.

1

Paket rullad smördeg

150 g

Färsk grönkål

200 g

Färskost

100 g

Ädelost

1 dl

Valnötter

1/2

Granatäpple, kärnorna

1 msk

Olivolja

Nypa

Flingsalt

1 msk

Olivolja

Kommentarer

Malin 2 år sen

Detta måste jag testa en dag. 😊 Ser gott ut.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg