• 2018-12-16, 17:32
  • 17

Glad tredje advent! Har ni snö? Roligt att ni skriver så mycket kommentarer, älskar att läsa era åsikter. Många verka gilla äkta gran men det är ju tur som många skriver att det finns plast för de som är allergiska.

Vi håller på med gran, julpynt, ljusslingor som krånglar och lite till. Kika på min insastastorie så får ni er ett gott skratt. Janne börjar bli uppgiven, haha.

Vill tipsa er om en jättegod parfait jag gjort många gånger, den passar den här tiden och är enkel att svänga ihop. Bjöd syster på lite fika när hon var här och hämtade kläder, den är så god och smälter i munnen.

Jag gör ofta dubbel sats, då blir den högre och fler lager.

Vi har äntligen snö här i Skövde! Hurra så mysigt, det snöar massor just nu. Vi skulle göra massor med roligheter i helgen, träffa vänner i Göteborg och gå på Liseberg men vi valde boka av allt för att nu ska vi bli av med förkylningarna. Man blir inte frisk av fest direkt.

Och det är mycket bättre idag, tänker inte ligga sjuk i jul så då har vi vilat och inte gjort så mycket. Skönt när man för en gångs skull lyssnar på kroppen. Vi har fullt med julfester och annat nästa helg så då ska vi vara pigga.

Men granen ska in och ikväll ska ni få se hur den blev. Den är så pampig och fin. Här kommer bilder och recept på den goda lingonparfaiten.

 

 

 

 

 

Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås

Skriv ut recept
Tid:
20 min
Antal portioner:
10 bitar

Lingonparfait

Lägg plastfolie i en form, ca 20 cm i diameter. Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon i en bunke. Vispa grädden i en ny bunke och vänd ner i lingonsmeten. Börja med att hälla ett lager av smeten i en  form, strö sedan pepparkakskross, sedan lingonsmeten igen. Häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross. Dra plastfolie över och frys i minst 4 timmar. När du tar upp parfaiten, vänd den upp och ner på fatet så får du smeten högst upp, du ska inte ha pepparkakskross överst. Ringla kolasås, se nedan. Succe på dessertbordet.

Kolasås

Vispa ihop grädde, mjölk, farinsocker och salt i en kastull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar. Stjälp upp parfain på ett fat, låt den stå en stund före servering. Ringla över lite kolasås och garnera med hela lingon.

Lingonparfait

4 dl

Grädde 40%

1 dl

Florsocker

1 1/2 dl

Rårörda lingon

150 g

Pepparkakor

4 st

äggulor

Kolasås

2 dl

Vispgrädde 40%

1 dl

Mjölk

2 dl

Farinsocker

Nypa

Flingssalt

Relaterade inlägg

Nu har jag packat klart allt inför London, behöver inte så mycket på några dagar men nyårsklänning, festväska och örhängen ska med. Typ. Och sköna och varma skor, kommer gå mycket. Har…