• 2018-12-17, 17:00
  • 3

Innehåller annonslänkar till Ellos

En vecka kvar till julafton! Här är det vitt överallt, så underbart med snö. Känslan inför jul när det snöar, det är så mysigt. Idag har vi fotat massa samarbeten, telefonmöten inför ett resejobb och nu ska ni få tips på en av de godaste laxrätterna jag ätit. Verkligen det godaste jag smakat.

Färsk lax med saffran, servera med pressad potatis, blomkålsris eller vanligt ris. Dofterna i köket när du lagar detta gör att ingen kommer vilja missa din middag. Jag gillar saffran året om, men just den här tiden passar det extra bra.

Granen är snart klädd, kan bara sitta och titta på alla ljus som tindrar, älskar den här tiden före jul.

Lucy älskar, älskar snön och vill aldrig gå in.

Beställde en fin kappa till Marilyn som hon gillade, den är så fin! HÄR. Jag har den i beige, pälskragen är avtagbar, fin modell och varm. 

Och Janne fick en tidig julklapp, en snygg jacka och en rock, kul när presenter passar! Modellerna är raka och bra passform, ta er vanliga storlek. Jannes snygga vinterjacka HÄR. Pälsen är fusk men ser verkligen äkta ut.

Här kommer middagsinspiration. Lax med saffranssås!

Laxen blev magisk, testa detta.

 

Gratinerad lax med saffransås och tomat

Skriv ut recept
Tid:
45 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Jag köper gärna färsk lax, be dem skära bort skinnet i charken så är det klart. Lägg laxsidan i en smörad form, salta och peppra laxen. Sätt ugnen på 200 grader. Skär purjolöken i bitar, dela tomaterna i halvor och lägg över och runt om laxen, lägg på spenaten. Jag river den i bitar, inte för smått. Riv skalet från apelsinen över laxen. Ta ett rivjärn och dra apelsinen, det vita ska inte med. Koka upp grädde och creme fraiche och saffran i en gryta, tillsätt buljongtärningen, matlagningsvin, tabasco, salt och peppar, sänk plattan och rör. Låt det koka en liten stund. Häll allt över fisken och gratinera i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med pressad potatis, eller blomkålsris, det är mycket sås så det passar perfekt.

500 g

Färsk lax

1 näve

Färsk spenat

1/2

Purjolök

10 st

Babytomater

1 st

Apelsin, rivet skal

3 dl

Grädde

2 dl

Creme fraiche

1-2 paket

Saffran

0,5 dl

Vitt matlagningsvin eller vanligt vin

1/2

Fiskbuljong

Några droppar

Tabasco

Nypa

Salt och peppar

Kommentarer

Cecilia 12 månader sen

Köpte din bok idag(sista exet här på Akademibokhandeln där jag bor😉). Stöttar dej mer än gärna då du har grymt bra inlägg som tar upp viktiga ämnen. Gillar att du inte är pk hela tiden utan går på din linje! Fortsätt så sånt segrar och gör dig genuin! God jul och gott nytt 2019! Kram

Anneli 12 månader sen

Mums vad gott det ser ut 😋Johanna äter du fortfarande lågkolhydrat kost? Jag funderar om jag själv ska börja med det🤔Äter nu Vv och jag känner mig så hungrig på det. Kram Anneli ❤️

Ulrika Hultberg 12 månader sen

Det ser gott ut med lax . Så fin julgran. Så fina julklapp din dotter fick och janne av dig . Visst är det härligt när det snöar ute.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jag älskar tipsa er om massa goda recept till middagar och kalas som även genererade i en bok Middag hos mig! Enkla, goda recept för alla middagar och högtider. Men jag gillar…