• 2018-12-20, 12:03
  • 13

Jag blir riktigt ledsen när jag läser att Bianca Ingrosso ska sluta blogga. Men jag blir också arg, eftersom skälet är allt hat hon får ta emot. Jag förstår henne så väl, men hoppas verkligen att det räcker med att ta en paus och att hon snart ska vara tillbaka med sin blogg. Hon är så modig som talat öppet om sina ätstörningar och har hjälpt så många. Det är fruktansvärt när hatet vinner! Jag har precis varit i radion och pratat om just detta som ni kan lyssna på HÄR. 

För det mesta är det världens bästa jobb att blogga, men det är just ett jobb. Det är inte bara glassiga selfies på fester, som vissa verkar tro. Bland de absolut värsta sakerna med att driva en stor blogg är näthatet.

Alla ni härliga läsare som följer mig vet vad jag menar. Plötsligt är det rena invasionen i kommentarsfältet och alla ska hata mig, jag är den värsta människan på jorden. Oftast har någon blivit sur på något jag skrivit och spritt det i en Facebookgrupp där andra tycker likadant. Det tar inte många minuter förrän jag får läsa att jag är hemsk som tycker saker som jag aldrig någonsin skrivit, men någon annan påstått. Ingen orkar läsa texten, men alla orkar hata och läser bara rubrik och hatkommentarer. 

Jag valde det här sättet att leva, på ett helt annat sätt än Bianco Ingrosso gjorde. Hon var känd redan när hon föddes och har använt det till att göra så mycket nytta för unga tjejer som mår dåligt. En stor inspiratör för många!

Även när det är som jobbigast måste man komma ihåg att det går hundra snälla, vänliga läsare på varje elak. Det är svårt att minnas ibland, men så är det. Hoppas du är tillbaka snart, Bianca! Vi är många som redan saknar dig!

All kärlek till dig.

2018-12-20 Johanna Toftby

Kommentarer

Susanne 2 år sen

Jag tycker att svensk lagstiftning måste hänga med! Världen på internet och i sociala medier förändras hela tiden och vi är inte snabba nog att plocka upp och stoppa dåliga beteenden.
Det som nu drabbar Bianca drabbar också varje dag okända ungdomar som inte längre vågar/orkar gå till skolan p g a drev på sociala medier. Det MÅSTE bli olagligt att mobba och sprida hat. Man måste få konsekvenser även när man sitter ensam och gömd bakom ett tangentbord! Detta är inte längre en oskyldig lek. Det skapar ett fruktansvärt dåligt mående hos mottagaren och kan till slut faktiskt leda till depression, psykisk ohälsa och ibland ännu värre, självmord. Sverige måste steppa upp och ta större ansvar! Tillsammans.

Sandra 2 år sen

Så hemskt med allt hat som sprids på nätet. Hur kan man vara så elak i sina kommentarer och få andra att mår så dåligt!!!?
Usch och fy!!!!
Hoppas innerligt att Bianca kommer tilllbaka till sin blogg som hon egentligen älskar.
Kram och styrka till henne ❤️

Jeanette K 2 år sen

Håller med dig till 100% här, visst blir man både arg och ledsen. Jag förstod när jag läste om det att det är många medelålders kvinnor som skriver hat till Bianca. Allvarligt, vem har missat deras uppfostran?? Medelålders kvinnor?? Det är ju såna som jag. Jag är också medelålders kvinna med en 20-årig dotter som ser upp så mycket till Bianca att hon också sökte hjälp för sin bulimi efter att ha hört Biancas öppenhet kring sin bulimi. Bianca fick henne att förstå att det är inte farligt eller pinsamt att be om hjälp för sin ätstörning.
Jag hoppas verkligen att dessa ”haters” får sig en tankeställare när de gör en ung, driven tjej så illa att hon måste backa undan från sin egen blogg! Skäms!!
Bra att du uppmärksammar och skriver om detta Johanna

FA 2 år sen

Helt vidrigt. Läser inte många bloggar men en sak har de gemensamt. VAD bloggarma än gör så ”rasar” folk. Folk Vräker ur sig så mycket skit att man blir mörkrädd, och när bloggaren svarar och står upp för sig själv anklagas de för att ha ”tappat det” . Fruktansvärt. Vad är det för fel på folk som känner att dem måste tycka en jäkla massa och vräka ur sig det ? Måste vara dålig uppfostran, kan inte komma på något annat.
Förstår inte hur bloggarna orkar läsa detta hat varje dag, det kan ju aldrig vara sunt för hälsan :(

Bra att du belyser detta Johanna!

Mia 2 år sen

Så fint skrivet Johanna tycker så mycket om din blogg, har en dotter i din dotters ålder som älskar Biancas blogg.
Blir så ledsen… hur kan det gå så långt!!

Tack för all inspiration, läser din blogg varje dag!

Hur går det för Janne? Har han hittat något jobb?

God Jul på er!

Charlotte 2 år sen

Ja det är bra att johanna lyfter detta, men jag tror tyvärr inte att hatet blir mindre för att vi läser om det. Den sortens människor som vräker ur sig skit dom VET att dom gör fel men skiter i det. Dom fortsätter så länge det går bra att vara anonyma eller för den delen svåra att komma åt.

Chris 2 år sen

Väldigt fint av dig att ta upp detta på din blogg.Du är en fin människa!

Christina 2 år sen

Läste också detta på Biancas instagram o blev illa berörd! Vad är det med folk??!! Så bra att du tar upp detta Johanna! All kärlek till Bianca❤️ Jag gillar henne! & Jag gillar dig Johanna!

anne 2 år sen

Läste om detta å tycker det är fruktansvärt.
Att folk hatar .!!
Blev mkt berörd när jag läste detta imorse..jag har själv en dotter i hennes ålder.. Läser bara ngr bloggar.. Kan räknas på en hand.
Har gått in ibland på hennes blogg för att få inspiration vad jag ska handla till min dotter..vad gäller mode..
Läser också din Johanna..
Gick nu in på din och får se att du skriver om detta..precis som jag ville imorse..blev glatt överraskad ..för att du som är känd bloggare tar opp detta..ömmar såå för denna tjej som bara försöker å vara bra människa.. Vilket hon är ..men får denna skit..
Nej.fortsätt var som du är bianca.. Vill jag säga till henne
Detsamma till dej Johanna och många med er..
För mig är ni inspirerande.

Lotte 2 år sen

Jag läser inte Biancas blogg men tycker att det är fruktansvärt att hon ska behöva sluta blogga pga hat! Varför måste folk vara så elaka :-( Kramar till både henne och dig❤

Marita 2 år sen

Så jäkla trist älskade hennes blogg en oerhört go o fin tjej ❤️ Saknar din blogg Bianca men förstår dig till fullo , tack för att skriver om detta Johanna ❤️

Caroline 2 år sen

O du är så fin som lyfter sånthär. O allt fint du gör för alla! Det är detta vi behöver ,någon som sprider kärlek och inte hat. Någon som inspirerar människor att tro på sig själva o det bästa, vi får tycka olika ! Go inspiration i form av text o bild att följa dig ihop med morgonkaffet eller kvällste!
Hoppas Bianca snart mår bättre ❤️

Anna-Carin 2 år sen

Så fruktansvärt att läsa. Förstår inte varför man följer någons blogg om man inte gillar personen eller det den står för. Hoppa verkligen att hon kommer tillbaka till bloggen. Kram till både Johanna och Bianca <3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk Japp. Ni läste rätt! Nu är det dags för årets första julbord! Vi är på väg ut till mysiga Åstols rökeri som ligger på den lilla ön norr om Marstrand.…

Innehåller annonslänk Japp. Ni läste rätt! Nu är det dags för årets första julbord! Vi är på väg ut till mysiga Åstols rökeri som ligger på den lilla ön norr om Marstrand.…