• 2018-12-21, 19:41
  • 9

Lisa-Marie är hemma! Ni vet hur jobbigt jag tyckt det varit när hon och hennes kompis Moa rest runt i Asien. Även om jag är väldigt glad och stolt över deras fantastiska resa, men nu är hon här och det är så skönt! 

Jag, Lucy, min syster Linnea och Lisa-Maries fina kompis Alma åkte ner för att hämta henne på Landvetter. Det var lite av en överraskning, hon visste bara att jag och Lucy skulle vara där.

Vi var pirriga som barn på julafton och hade nästan hjärtklappning, vi var så nervösa! Det var en häftig och mäktig känsla att stå i ankomsthallen tillsammans med Moas lika nervösa mamma och farmor bland så många andra som stod och trampade med blommor och plakat. Jag hade dessutom svensk flagga och halsduk och Linnea hade gjort en skylt så de skulle känna sig riktigt välkomna hem.

Plötsligt såg vi två brunbrända blonda tjejer komma ut genom dörrarna med sina ryggsäckar. Båda började gråta när de fick syn på oss och sprang fram till oss. Jag gråter fortfarande när jag skriver om det, det var så starkt! Lucy kunde inte sluta pussa Lisa-Marie, det är fantastiskt att se djur möta familjemedlemmar efter lång tid. Men hon var även reserverad, tror det var för hon kände knappt igen Lisa-Marie för hon var så brun.

 

Lisa-Marie och Moa har rest runt i Asien i tre månader. De har varit i 14 städer i sex olika länder sett och har fått fantastiska upplevelser. Bilderna på sociala medier har varit så vackra och häftiga så vi har kunnat vara med och följa dem, det har känst lite lättare. Men knappt hann Lisa-Marie komma hem förrän hon sa till mig att hon uppskattar vardagen mer nu, utan att behöva packa hela tiden.

 – Mamma vi bor så fint, vilket fint hem vi har! sa hon till mig igår när hon fått sätta sig i soffan. 

Jag hade gjort köttbullar och potatismos så hon fick svensk husmanskost till sist och vi satt länge och pratade. Hon berättade att hon sett mycket hemskt i Asien också, små barn som satt på gatan och åt mat på gatan utan rinnande vatten och allt annat som vi är så vana vid.

Många har frågat efter recept på mina köttbullar, vill ni ha det? Kan lägga in i morgon bitti om ni vill. Dessa är så goda!

Att se världen på egen hand är en stor erfarenhet, man växer som människa. Samtidigt som man både får se magiskt vackra platser och uppskattar det man har hemma så lär man sig att klara sig själv, fatta egna beslut, leta hotell och sitta i varma bussar i många timmar utan någon förälder som visar vägen. Mamma är ju hemma och gråter som ett barn för att man är borta, livrädd för att något ska hända. Usch vad många gånger jag tänkt det allra värsta. 

 

Nu firar vi julen ihop, det är så underbart att få hem henne! 

 

2018-12-21 Johanna Toftby

Kommentarer

Nino 2 år sen

Årets bästa tv-ögonblick var nog när du fick tala med din dotter via skype! Vilken gråtfest! Jag satt och hulkade i tv-soffan!

Pinigt!

Liselotte 2 år sen

Vilket äventyr för dem! Och vilken mamma du är!
Förebild. Vilket mottagande hon fick, dina tjejer verkar så trygga och fina.

God Jul!

Mariell 2 år sen

Hej Johanna!
Jag vill be om ursäkt för dumma kommentarer om att du inte har haft din ring på dig, vad har jag med det att göra. Ibland går det för långt och bara för att du bloggar om ditt liv är du inte skyldig att förklara hela ditt liv. Det är så lätt att skriva en kommentar men tycker man måste kunna ta ansvar för den också (menar mig själv nu)
Har även läst din bok nu och hade tårar i ögonen medan jag läste, fick mycket positiv energi av den.
Vill önska en god jul till dig och dina fina tjejer!

Marie 2 år sen

En riktigt GOD JUL och så härligt att allt gått bra, bra erfarenheter att få klara sig själv några månader. Kramar från ännu en hönsmamma, med väldigt vuxna små kycklingar numer, men likaväl….

Kristina 2 år sen

Så härligt att du har båda tjejerna hemma nu när det är jul. Du är en jättefin mamma med mycket kärlek 😊 Mina barn är 7 år och 10 år och jag har några år kvar tills de är helt självständiga för att ge sig ut i världen. Jag gillar dina recept så jag vill väldigt gärna ha recept på dina köttbullar. Kram kristina

Christina 2 år sen

Så mysigt och fint du gjort! Första gången jag kommenterar men läst din blogg rätt länge, gillar verkligen dina recept(bra inspiration och alltid gott) och resetips(var på sagoslottet i somras som jag nog inte hade besökt annars) i morgon åker vi till Barbados😎 God Jul o Gott Nytt År! Kram

Sofia 2 år sen

Så mysigt för er att dottern är hemma till jul!! Vilket äventyr de har gjort. Var är de mysiga pyjamaserna köpte, jättefina👌. God jul och gott nytt år!

Margareta 2 år sen

Ja,vi har så mycket att vara tacksamma över.Det är lätt att bli hemmablind.

Karolina 2 år sen

Man får vara hur mycke “hönsmamma” som helst, så är det bara ;-)

God Jul till Er alla!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Blueco. Här kommer mer tips på riktigt bra rabatt, i morgon är det Black Friday och jag vet många gillar att fynda om man letar efter julklappar eller har…

Innehåller annonslänkar Tre dagar kvar till första advent. Underbart! Här skiner solen precis så jag ska stänga datorn efter jobb sedan före åtta, tar alltid ett par timmas paus mitt på dagen,…

Innehåller annonslänkar till Blueco. Här kommer mer tips på riktigt bra rabatt, i morgon är det Black Friday och jag vet många gillar att fynda om man letar efter julklappar eller har…

Innehåller annonslänkar Tre dagar kvar till första advent. Underbart! Här skiner solen precis så jag ska stänga datorn efter jobb sedan före åtta, tar alltid ett par timmas paus mitt på dagen,…