• 2018-12-25, 23:30
  • 17

God fortsättning allihopa! Hoppas att ni mår bra, tusen tack för alla hälsningar, det värmer i hjärtat att ni delar med er om er helg. Jag vet att många har det tufft och många är ensamma, som inte alls har haft en bra jul. Barn som får uppleva julen med missbruk och elände. Jag har själv haft det på nära håll men har också varit med om allt kan vända och bli väldigt bra. Det är fantastiskt.

Här kommer bilder från vår jul, vi firar ofta jul hemma hos oss och kör knytkalas, jag står för julskinkan, julsallader, dessert, julgodis och lite plock. Älskar att duka och göra det juligt, det är så är jag uppväxt. Mamma gjorde alltid så fint och julen för mig är familj, god mat och julbord hos oss och hemma hos farmor och farfar.

Janne gjorde en grym Ris ala malta, orkade inte den igår men åt den till frukost. He he.

De som var hemma hos oss den här julen var min mamma, tre av fyra systrar och barnens kusiner, vår fjärde syster firade med sin familj hos sin sambos släkt, de är med varannat år. Min pappa och hans Lena, vår bror Carl, Janne förstås och hans äldsta dotter Ida som bor i Stockholm, så kul att hon var med hela helgen. Mina barns pappa var också med och åt julbord, roligt när vi alla kan umgås och fira jul tillsammans. Alla är välkomna.

Här är uppesittarkvällen, Janne och Ida kom upp till mig och barnen, jag hade fullt upp med all förberedande, mamma kom också upp en stund. Mysigt att sitta och äta julsmörgås och lite plock.

Lisa-Marie gjorde knäck och mozartkulor som blev perfekta. Jag brände knäcken, så otroligt dålig på att göra knäck.

Kan laga ganska mycket i köket men kan varken göra knäck eller god gröt. Urdålig på vissa grejer. Kanske för att jag inte har tålamod.

En fin bild på mig och Janne när vi var hos hans stora släktfest den 22a. Drygt 40 personer! Så kul att träffa alla.

Här är hemma oss hos på jul, en gigantisk rosett runt amaryllisen. Hittade så fina band på KnappKarlsson i Göteborg. Letade halvt ihjäl mig över extra breda band. Tack för alla tips.

Jag var för snabb med att duka redan dagen före som ni ser på servetterna från pepparkakorna, tog nya servetter till  julmiddagen.

Ett stökigt sovrum som det ska vara vid jul. Allt man gömmer… Papper och julkappar högt och lågt. Jag glömmer alltid av vad jag köpt eftersom jag inte skriver namn direkt på paketen.

Min juloutfit är en röd spetsklänning från Malina, finns fler färger, 40% rabatt nu! Skor Valentino.

Mina tvillingsystrar fyller även år på julafton!

Fina mamma.

Vi minskade rejält på årets julbord, mer grönt och mindre kött. Var så gott allting. Skönt att slippa slänga, värsta jag vet. Tror detta var det bästa julbordet vi haft. Allt var så gott och lagom av allt. Vi satt flera timmar och åt och bara pratade, umgås är ju det allra viktigaste på jul. Väldigt lite alkohol, vi tar en snaps men alla hostar och gör miner efteråt. Ingen dricker sprit, men gör ingenting. Är ovan vid massa alkohol vid jul och tycker inte det ska vara det heller. Julmust och en öl till maten är gott.

Barnen med deras pappa, syster, mamma och Ida.

Mycket julgodis måste det vara däremot.

Min allra bästa present var från barnen. Började nästan gråta.

Så fin bild på syrran och Marcel och Nicole.

Gjorde en pepparkakscheesecake. Har ni gjort den? Går ju göra med annan dekoration. Så god.

Efter en riktigt lång och härlig julafton hoppade vi i våra julpyjamaser allihopa och kollade Tomten är far till alla barn. Lika galet rolig varje gång.

Dags att krypa ner, tjejerna är ute på fest med kompisar, jag sover alltid katastrof när de är ute. Kollar telefonen hela tiden.

I morgon ska vi till Jannes föräldrar, dags för middag tredje dagen i rad. Kalkonmiddag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Lena 2 år sen

God fortsättning. Så mysig julafton, och vilken mat och dukning. Du verkar ha ett varmt hjärta Johanna. Jag var som vanligt ensam på julafton, mina föräldrar lever inte längre och jag har inga syskon. Vänner har jag men de hör aldrig av sig när julen närmar sig.Det går brs att vara ensam också man vänjer sig.

Svar på kommentaren:
Jessica 2 år sen

Nämen….. mitt hjärta hår sönder.
Stackare. Är oxå ensambarn dock med föräldrar i livet.
Tänker på dig.
En av nackdelarna med att vara ensambarn.
Man blir väldigt ensam vid högtiderna.
Kram Jessica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Kramar och god fortsättning Jessica.

Johanna Toftby 2 år sen

Hej Lena, jag blir så ledsen av att läsa det du skriver, men blir också ledsen på dina vänner, de borde fråga dig.
Måste skriva mer om detta tror jag för många tänker nog inte att det kan vara jobbigt på högtider, de tror att vissa gillar att vara själva.

Är man ensambarn vet jag det kan vara tufft.

Nu är det vardag igen, jag tror många tycker det är skönt.

Stor kram till dig Lena,
Johanna

Malin 2 år sen

Va fint dukat och ni ser ut att ha det jätte mysigt tillsammans med all mat, julgodis m.m.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Malin, jag älskar att duka och pynta, så mysigt och älskar att ha gäster.

Moa 2 år sen

Fina bilder🎄har du recept på de gröna rätterna? ska föra in mer grönt nästa jul🤶🏻 God fortsättning!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Moa! Ska skriva receptet! Riktigt gott! Jannes äldsta dotter äter mest veganskt så vi hade en hel del grönt, så gott julbord i år.
God fortsättning till dig!

Katja 2 år sen

God fortsättning och fina inlägg om julen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tusen tack Katja! Det samma till dig.

Linda 2 år sen

Fantastiskt fint Johanna, vilken jul! 🎄

Sedan måste jag säga det är fint att du och barnens pappa kan fira jul ihop, Janne är med och alla kan samlas.
Det är stort. Respekt ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

God fortsättning, tack snälla.
Ja det är självklart men jag vet många som inte ens kan prata med varandra. Tar sin tid att komma dit vi är idag.

Kram Johanna

Lisa 2 år sen

Mysig jul ni haft, roligt med att ni kan fira, du och barnens pappa. Sen jag o min man fick barn har vi valt att fira vit jul, en jul utan alkohol. Jag är uppvuxen med en pappa som tog första whiskeyn kl 12, sen starkglögg, julöl och snaps, sen whiskey till kaffet. Han var inte nykter kl 20:00. Jag tog ett glas vin på kvällen kl 20:00 när vi kom hem från julfirandet och sonen somnat annars julmust. Väldigt skönt

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Lisa, ja det är väldigt roligt. Barnen är glada över det, det är ju inte en självklarhet alls när man har en ny osv.
Jag har inga problem med det och alla är välkomna. Sedan är det inte enkelt, det var det inte för oss heller i början när vi gick isär.

Onyktra, fylla på jul går fetbort, jag förstår precis hur du känner. Usch… :(

Ett glas vin eller en öl är gott och man måste inte festa på julafton, aldrig med barn oavsett dag.

Kramar och god fortsättning!

Agneta🌹 2 år sen

God Jul🤶🏻🎁så fina bilder😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

God fortsättning!

Tack :)

Barbro 2 år sen

Vilken jättefin dukning du har gjort!
Åh vad mysigt ni alla har tillsammans.
Kram på er alla ..💕

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag kom tjejerna ner från Skövde, vilken mysig dag vi haft ute på Saltholmen där vi har båten. Just därför jag ville ha den där i år för det är ett bra…

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…