Har ni julskinka kvar sedan jul? Det finns massor man kan göra! Jag hade en ganska stor bit kvar och skar ner den igår. Nu räcker det med julsmörgås även om det är gott, Janne tipsade om en god italiensk pasta som jag svängde ihop. Strimla ner skinkan och låt det koka med krossade tomater, vitlök mm så har du en riktigt god pasta.
För vegetariskt- Fräs brysselkål och lägg ner istället. För veganskt, ta bort parmesan så har du en god pasta.
Nu ska vi ut och köra en powerwalk, skönt att äntligen vara helt frisk. Gymmet väntar, så pepp på köra på träning efter ett par veckor sjukstuga. Vi är nere i Göteborg efter varit hos Jannes föräldrar på kalkonmiddag igår, tre goda middagar i rad.
Gör så här
Skär vitlöken och fräs i olja så det mjuknar. Strimla julskinkan i mindre bitar. Fräs snabbt i oljan, sänk plattan och rör ner krossade tomater och resten av ingredienserna. Späd med lite vatten. Rör ihop och koka på svag värme ca 20 minuter så det får mer smak, gärna längre. Smaka av och späd med vatten under tiden om det blir för tjockt. Koka pastan. Gnocci passar bra när det är sås för det fastnar i pastan, det är gott. Men man kan ju ha vad som helst, bönpasta är också gott. Riv rikligt med parmesan och lägg på en oreganokvist så har julskinkan fått nytt liv igen genom en grymt god pasta.
400-600 gram
Julskinka
2
Vitlöksklyftor
1 burk
Krossade tomater
1 msk
Tomatpure
1 krm
Cayenpeppar
1/2 msk
honung
2 msk
Olivolja
Salt och peppar
Vatten
Så gott
Hej, god fortsättning. Ja julskinka på vört är vi ganska trötta på men sååå gott innan jul. Dina köttbullar du gjorde med mos när du fixade svenskhusman när din dotter kom hem, vill du dela receptet? Kram Kristina
Det ser gott ut och så måste man testa att göra den maträtten
Ulrika
Det ser gott ut , det måste man testa.
Ulrika