• 2018-12-29, 20:40
  • 2

Letar ni recept och kanske inte riktigt bestämt vad ni ska laga på nyår? Jag har massor med gott som både är billigt och enkelt.  Sök på oxfile, kyckling, fläskfile, det finns hur mycket som helst om du ska bjuda på något gott. Recepten är inte krångliga. Finns även mycket fisk, hel laxsida med pressad potatis är magiskt. Även torsk.

Vill du göra en gryta som går enkelt att förbereda, finns många olika grytor. Fläskfile är poppis, men även chicken thai och många andra kycklingrätter. Även vegetariskt.

Ett av de mest populära såserna är min pepparsås.

Sök i receptindex längst upp så hittar du pepparsåsen,  den är riktigt god till oxfile, kyckling, helstekt fläskfile eller vegetarisk schnitzel. Vi älskar den! Jag står faktiskt just nu och gör den till kyckling och hasselbackspotatis vi ska äta här ikväll.

Potatistårtan är väldigt festlig, eller lägg samma “smet” i små formar. Sök potatis så hittar du massor.

Enkelt att svänga ihop! Riven potatis, cremefraiche, purjolök och västerbottenost. Succe på middagsbordet.

Även gott med kyckling och rosmarinsås. Tack min fina kund Kristina, du kom alltid med så fina recept. Läser du detta- Hoppas ni mår bra, jag saknar er.

Letar du dessert? Sök dessert i registret. Den här nougatparfaiten med hallonsås är en hit! Så god!

Eller hallonpannacotta med lakris.

Planet går 07.50 mot London i morgon så vi åker ut vid 06 till Landvetter. Skönt att äta en god middag här hemma, jag som älskar middagar och vackra dukningar kliar i fingrarna att jag inte får duka en vacker nyårsmiddag det här året. Men det ska bli kul med London med Magnus och Mats. Nu ska vi äta marinerad kycklingfile med pepparsås och hasselbackspotatis.

Jag körde Lucy till mina uppfödare Susanne och Håkan, världens bästa. Där är hon trygg och älskar leka med sina kompisar. Speciellt valpen Tiger.

 

 

Kommentarer

Nina 2 år sen

Potatis tårtan gjorde vi förra nyår och det blir den i år igen. Så god,blir kul att bjuda gästerna på den. Och såsen mums, blir en rosmarsin kyckling till. Gott nytt år och hoppas ni får en härlig nyår i London./ Nina

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Åh vad roligt! Den är så god och fin att ställa fram. Gott slut och gott nytt år! kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg