• 2018-12-29, 15:43
  • 14

Häromdagen när jag gick ute med Lucy på kvällsrundan sköt någon upp en raket inte långt från där vi gick. Sedan kom det en till, och en till. 

Lucy har inte reagerat så mycket tidigare, men nu ville hon bara springa direkt hem. Hon blev så rädd! Hon fick panik!

Varför fattar man inte vilka konsekvenser raketer har på djur? Och människor. Hästar som springer rakt igenom staket och ut på vägen, de får panik och skenar bara iväg, kanske rakt ut i vägen och blir påkörda. Många hundar är livrädda, jag vet många av er läsare som skrivit att de måste åka iväg långt med sina stackars djur och fira tolvslaget i bilen. 

Vissa måste till och med få medicin, ska man behöva droga sina djur för att vi vill njuta av raketer och glitter under några minuter? Varje år är det flera husdjur som dör av paniken som smällare och raketer orsakar. Det är ju sjukt!

Jag lider så fruktansvärt med alla djur, hästar och hundar, för inte tala om fåglar och alla vilda djur. Tänk lite längre innan ni köper era raketer, lägg alla pengar på något vettigare istället, bojkotta skiten!

Tack och lov kommer det bli förbjudet för privatpersoner att skjuta raketer på pinne från juni 2019. Äntligen! Det är en bra början, men jag är inte nöjd förrän alla smällare och raketer är borta. Det finns en jättebra namninsamling sedan ett år tillbaka där 25 000 redan skrivit på.

LÄNK HÄR https://www.skrivunder.com/visamlas Gör det du med och sprid uppropet med #Visamlas så kanske vi äntligen kan få bukt med eländet. 

 

2018-12-29 Johanna Toftby ,

Kommentarer

Margareta 10 månader sen

Tips:
Besök brukshundsklubben när de övar med lösa skott.Förhoppningsvis vänjer sig hunden vid höga ljud.

Agneta 10 månader sen

Bra skrivet Johanna! Varför skjuts det smällare veckan innan nyår om inte längre!! Blir skogstokig!!!
Önskar Er Gott Nytt År🌹

anonym 10 månader sen

Bort med alla smällare och raketer. När jag stod med en katt i famnen kom en full kille och slängde en smällare mot oss hemskt.

Ann Stenman 10 månader sen

Tack för att du uppmärksammar detta Johanna! Håller helt med dig! Har skrivit på. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Tack, ja det är helt sjukt! :(

Kram och Gott slut på 2018

Cattis 10 månader sen

Mitt lilla hjärta är rädd för allt. Åska raketer och helikoptrar mm. Vi kan inte göra någonting på nyår. Vi firar hemma i rummet in mot gården. Bor i vasastan i göteborg nära skansenskrona där smäller det friskt på nyår. Allt för mitt hjärta❤

Ingela 10 månader sen

Har skrivit på, har inga djur men gillar inte heller när det smäller, säger som dig, äntligen nästa år förbjuds det!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Vad bra! Ja det är riktigt bra, nästa år är det olagligt. Man förstår inte hur illa det skadar alla djur.
och människor.

Sussi 10 månader sen

Håller verkligen med dej! Förra nyåret satt jag instängd i badrummet med vår lilla hund. Alla vattenkranar på för fullt, förtäckt fönster och Tv på för fullt. Fick ge lugnande två ggr…. Ja så i år får vi sitta i en sommarstuga bortom all bebyggelse på nyår.
Kan tycka att det vore lagom att skjuta raketer precis vid tolvslaget, inget före och inget efter så kan vi hundägare också få en fin nyårskväll.
Och inte minst, alla katter och vilda djur…

Vi kan inte bjuda hit gäster på nyårsafton eftersom vår lilla hund mår så dåligt, och efter förra nyåret även blivit rädd för åskväder.
Håller med, förbjud skiten!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

ÅH herregud :-( Lider så med er, stackars liten.
Helt sjukt! :(

Fattar inte att så många smäller flera dagar före och efter, mår så dåligt när jag ser djuren bli så rädda, de kan gå riktigt illa men det tänker inte idioterna på.

Skönt att det äntligen snart blir olagligt för privatpersoner!

Hoppas det går ändå ok med er lille vovvsing, gott nytt år på er, kram Johanna

Karin 10 månader sen

Håller med dig Johanna ! Totalförbud på dessa smällare och raketer ! Har inte hund eller djur själv , men känner många som har . Fattar inte att man kan slänga bort pengar på sånt ! Önskar er en trevlig nyår i London ! Kram

Siw andersson 10 månader sen

Håller med dig johanna. Har själv små hundar. Den ena är livrädd för allt smällande till och med åska.den andre hunden var så liten när hon kom hem till oss.ja går inte ut med hunderna på nyår. Ja har dom i koppel i trädgårn när dom ska ut göra sina behov. Funkar det inte så tvingar ja dom inte. Stoppa all fyrverkeri.Tänk på alla djuren. Gott nytt år till johanna och janne

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Tack Siw, stackars hundar :-( det är fruktansvärt!

jag hopppas att fler tänker till i år, men snart är det olagligt, mycket bra.

Gott nytt år till dig, hoppas det går ok med dina hundar.
kramar

J 10 månader sen

Ett tips:
Ha med er något hon tycker om och varje gång det smäller till så ge henne det godiset. Gör det här både inne och ute.
Har du tur börjar hon förknippa dessa ljud som ngt positivt…
Trösta aldrig en rädd hund, det förstärker…
Gott nytt år!
J

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller reklam för min bok Middag hos mig  Idag var jag på gymet före halv åtta. Grym känsla att ge sig ut i mörkret och in på gymet för att träna, redan…

Är det något jag är noggrann med så är det att alltid ta mina vitaminer och mineraler varje dag. Magnesium tar jag varje kväll innan jag går och lägger mig, det gör att…