• 2018-12-29, 13:02
  • 7

Två dagar kvar till nyårsafton! Hur har ni det? Jag och tjejerna har varit ute på en långrunda, nu ska jag packa ihop det sista och åka ner mot Göteborg. London i morgon!

Om ni ska bjuda på goda snittar till fördrinken kommer det ett tips här. Smördegsfyllda små piroger med fetaost och kryddor, så goda! Smördegsbakelser passar perfekt till bubbel och fest, dessa blev en hit när jag hade tjejkompisarna på middag före jul.

Det går lätt att förbereda, jag gjorde de på morgonen och lade i frysen, sedan tog fram en timma före servering, penslade ägg och in i ugnen precis före de ska serveras. De är goda när de är precis nygjorda, krispiga och lite ljumna.

Höga smördegsbakelser med räkröra har ni HÄR. En av favoriterna bland alla snittar. Älskar frasig smördeg till champagne!

 

 

Smördegsknyten med fetaost

Skriv ut recept
Tid:
30 min + tid i frysen + 15 min i ugnen
Antal portioner:
15 stycken

Gör så här

Grovriv fetaosten på ett rivjärn, skala löken och skär den i fina, små bitar. Låt oliverna rinna av och skiva dem. Hacka oreganon från en färsk kruka, går bra med kryddan också men blir mer smak av färsk. Spara lite till garnering. Lägg i honungen och rör ihop till en röra. Rulla ut smördegen, (Jag gillar ICAs som ligger i kylen) skär runda mått av ett glas, ca 7 cm diameter. Lägg röran på halva på det runda måttet, vik ihop som en pirog, tryck till så fastnar det lätt. Lägg i frysen minst 30 minuter, jag lät mina ligga några timmar medan jag fixade allt annat. Ta ut dem, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, sätt ugnen på 250 grader, pensla bakelserna med ägg och baka dem i ugnen ca 15 minuter, jag sänkte värmen något. De ska bli lite bruna och krispiga. Servera ljumna, så lägg in dessa precis innan ni ska servera.

Smördegsknyten med fetaost

1 rulle

Smördeg

100g

Fetaost

1/2

Rödlök

12 små

Oliver

1 tsk

Honung

2 msk

Färsk basilika

1

Ägg

2018-12-29 Johanna Toftby

Kommentarer

Sofia 10 månader sen

Hej! Undrar om det är oregano eller basilika som ska användas som färsk krydda? //Sofia

Jennie 10 månader sen

Är det oregano eller basilika ? Låter smarigt!!

Helene 10 månader sen

Åt ni dessa med händerna, eller med kniv och gaffel?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Servetter och med händerna, jag skippade förrätten, bjöd på dessa vid soffan och bubbel istället för sittande förrätt. Mycket uppskattat.
Men varför inte servera som förrätt med en bädd av ruccola på en fin liten tallrik, lite olivolja som du ringlar över och lite fryst persilja som garnering och dill på de andra små bakelserna. Bubbel i glasen så är du klar!

Annica 10 månader sen

Tusen tack för receptet🤗
/Annica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 månader sen

Hoppas det smakar, jag tyckte det var riktigt gott! Kram Johanna

Ulrika Hultberg 10 månader sen

Det ser gott ut. Ha det så trevligt i London . Vill se bilder från London på nyårsafton på din blogg .
Gott nytt år.
Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg