• 2018-12-29, 13:02
  • 7

Två dagar kvar till nyårsafton! Hur har ni det? Jag och tjejerna har varit ute på en långrunda, nu ska jag packa ihop det sista och åka ner mot Göteborg. London i morgon!

Om ni ska bjuda på goda snittar till fördrinken kommer det ett tips här. Smördegsfyllda små piroger med fetaost och kryddor, så goda! Smördegsbakelser passar perfekt till bubbel och fest, dessa blev en hit när jag hade tjejkompisarna på middag före jul.

Det går lätt att förbereda, jag gjorde de på morgonen och lade i frysen, sedan tog fram en timma före servering, penslade ägg och in i ugnen precis före de ska serveras. De är goda när de är precis nygjorda, krispiga och lite ljumna.

Höga smördegsbakelser med räkröra har ni HÄR. En av favoriterna bland alla snittar. Älskar frasig smördeg till champagne!

 

 

Smördegsknyten med fetaost

Skriv ut recept
Tid:
30 min + tid i frysen + 15 min i ugnen
Antal portioner:
15 stycken

Gör så här

Grovriv fetaosten på ett rivjärn, skala löken och skär den i fina, små bitar. Låt oliverna rinna av och skiva dem. Hacka oreganon från en färsk kruka, går bra med kryddan också men blir mer smak av färsk. Spara lite till garnering. Lägg i honungen och rör ihop till en röra. Rulla ut smördegen, (Jag gillar ICAs som ligger i kylen) skär runda mått av ett glas, ca 7 cm diameter. Lägg röran på halva på det runda måttet, vik ihop som en pirog, tryck till så fastnar det lätt. Lägg i frysen minst 30 minuter, jag lät mina ligga några timmar medan jag fixade allt annat. Ta ut dem, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, sätt ugnen på 250 grader, pensla bakelserna med ägg och baka dem i ugnen ca 15 minuter, jag sänkte värmen något. De ska bli lite bruna och krispiga. Servera ljumna, så lägg in dessa precis innan ni ska servera.

Smördegsknyten med fetaost

1 rulle

Smördeg

100g

Fetaost

1/2

Rödlök

12 små

Oliver

1 tsk

Honung

2 msk

Färsk basilika

1

Ägg

2018-12-29 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…