• 2019-01-02, 12:00
  • 18

Är ni många som känner att det har blivit lite för mycket julmat och julgodis under helgerna och känner att det är dags att ta tag i träningen? Såhär kommer du igång lättast och snabbast!

Om du kommer igång att träna regelbundet vinner du många fördelar som kommer hjälpa dig att både gå ner i vikt och få bättre kondition och få en bättre hälsa. Att träna regelbundet är ren och skär medicin.

Vill ni ha ett register här på bloggen även om träning? Som alla mina recept? Så du enkelt kan hitta allt inom träning i bokstavsordning.

Nytt år är en nystart för många. Men vänd inte upp och ner på hela livet och gå ut för hårt, det kommer inte hålla för du tröttnar lätt, kanske blir skadad eller blir uppgiven om du inte får snabba resultat.

Hitta något du tycker om, dra med en kompis eller partner. Köp inte dyra gymkort och lägg kortet i lådan, ut och spring och lyft vikter hemma istället i början. 

Var det länge sedan du tränade alls och det tar emot, börja med promenader som du kan göra längre och längre. Det viktigaste är att du rör dig alls och börjar året med nya, goda vanor.

Är du i min ålder, 40+, så rekommenderar man att träna mycket styrketräning och kondition. Jag märker att jag har haft svårare att hålla vikten det sista halvåret och har därför tagit fram dessa motivationsbilder för att jag ska ha ett mål.

Om tre månader ska jag vara i samma form igen!

Tips på grymma magövningar jag visar hittar ni HÄR! Enkla att köra hemma. Här hittar du ett inlägg om löpning. 

Förbränning och PW före frukost hittar du HÄR.  Pepp för att komma igång hittar du HÄR. 

 

Kommentarer

Emelie Svensson 1 år sen

Det hade varit superbra med ett träningsregister. Jag har precis börjat på gym och det skulle vara kanon med tips på övningar😊 Tack för en bra blogg!!

Sussi 2 år sen

Skulle vara jättebra med träningsregister! Jag har varit sjukskriven snart 1 år pga utmattningsdepression och superlågt hb och järn men ska börja jobba lite smått 1/2 och har 4 veckor på mig att få in bra vanor. Ska ta PW 5-7 morgnar och sen köra Magprogrammet 3ggr/vecka. Plocka bort fika och godis och bara göra nåt nyttigt gott till helgen. Känner att jag äntligen börjar hitta mig själv, den jag är, och vill få fram den allra bästa versionen av mig. Har aldrig tränat regelbundet men vill verkligen få in det som en livsstil. Tack Johanna för alla fina tips du delar med dig av ❤️

Ewa 2 år sen

Hej Johanna
Gott nytt år vill jag först säga
Jättegärna om du lägger upp träning också
Kram Ewa

Lena 2 år sen

Hej, din snygga gråa gucci-halsduk, var har du köpt den? Vill ha en likadan👍🏻

Katja 2 år sen

Du ser verkligen fit for fight ut på fotona! Bra med pepp och du gör det året om!

Ann 2 år sen

Men Johanna! Är du med i Trolljägarna?? 👊🏻

Agge 2 år sen

Hej Johanna!
Tack för en toppenblogg. Det var jättebra med receptindex och hade varit superbra även med träningsindex.
Önskar dig ett Gott Nytt 2019

Sussie 2 år sen

OHHHH YEEES!!!!
Tränings pepp, TJOOOHHOOOOO!!!!!
Hänger gärna på träningen, komma iform, din träning om 3 månader! Gör den till en challange och motivera OSS!
Tränings index är väl super bra, älskade din blogg när du hade mer träning. Ser fram emot detta!
Maten är jätte viktig och ihop med träningen, så kommer det gå kanon, LYCKA TILL
Kram Sussie

Jessica 2 år sen

Har hittat min ultimata träning som inspirerar och motiverar mig varje pass – Crossfit! Styrka, kondition, smidighet och en härlig sammanhållning. 👌👊

Eva 2 år sen

Du skulle lagt upp din magträningsfilm, den är jättebra. Finns att söka fram på Youtube, Johanna Toftby magträning.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Den finns i inlägget som länk om du läser lite till 😉❤️

Margareta 2 år sen

Jag är också dagmatte åt en hund ft. men kommer få en ytterligare snart är det tänkt.För mig blir det många steg på fm plus extra pengar dessutom.Dessutoom har jag egen hund att ut med på em o kväll.Tricket är att röra sig hela dagen.M

Svar på kommentaren:
Milla 2 år sen

Nu kanske det inte är aktuellt för dig men tänker att många är som jag och nyligen fått barn, som läser din blogg. Så vart kul om du visste och ville tipsa om lite magövningar som man kan göra efter en graviditet. Min son är nu 7 månader så får ju börja träna men blir att jag hoppat magövningarna för att det finns så många ”do’s and dont’s”. Kanske vissa av dina tips funkar lika bra för oss om inte alla, alt någon som inte är att rekommendera:) är väldigt otränad sedan innan med så har inte jätte bra övnings koll över lag.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vem vet, kanske är aktuellt ämne 😉

Jag har mycket magövningarna här inne!

Har du problem med höfter, foglossning efter förlossning som jag hade bör du undvika situps .
Magövningar kan man göra på många sätt utan att belasta fel.

Välkommen hit! ❤️
Sök magövningar så hittar du massor som funkar!

Kram Johanna

Margareta 2 år sen

Så här är det:
Promenera i stället för att köra bil.Låt bilen stå helt enkelt.
Innan jag hade bilen var jag skitsmal.När jag många år senare slutade att äta fet mat samt fikabröd och godis så blev jag än mer magerlagd.Det är oändligt många steg som man får till när man inte använder sig v bil.Man kan då äta allt och ha en skitfin kropp utan överflödsfett och dyl.Tro mig.Jag ser själv stor skillnad.Jag kör nu backträning 1.5 km långuppför plus långsam jogg ner en bit.Sen lugnare stavgång ett par km och tillbaka fartlek.Det får i alla fall mig att blir bra slut i kroppen.
Man behöver inte gå på gym eller lyfta skrot för att få en skitfin kropp,men det krävs massor med steg(mkt mer än 10 000 per dag.)Håll igång hela dagen!Kram från mig till dig.

Karin 2 år sen

Ja gärna ett register
Men även oftare inlägg om träning

Att det är svårare att hålla vikten finns många orsaker

Still sittande
Vi blir äldre kommer in i viss övergångs ålder tyvärr på gott och ont

En del tränar men det hjälper inte ändå tyvärrr

Svar på kommentaren:
Karin 2 år sen

Glömde skriva
Tyvärr så är alkohol massa kalorier
Även odt kex marmelad
Man får välja sin tillfällen och hur ofta man vill unna sig

Självklart ska man njuta av livets goda ibland

Ulrika Hultberg 2 år sen

Jag går ut och går 1 timme om dagen och sen är jag dagmatte till 2 hundar som jag går ut varannandag dag och kvällar. Då blir det 40 min promenad. Sen cykla jag till jobbet. Det är min motion. Jag har faktiskt gått ner några kilo på detta. Det är jag glad för . För jag haraldrig varit mullig.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och…

Innehåller annonslänkar genom Ellos Härliga fredag! I Göteborg skiner solen och jag har varit ute på en långrunda, kroppen är inte helt återställd efter corona, märker jag har svårt med kondisen uppför…