• 2019-01-03, 22:30
  • 11

London, älskade London. Vilken minisemester vi haft! Otroligt bra mat, varit på musikal, aften noon the, goda öl på mysiga pubar och sightseeing och upplevelser, men nu är vi hemma i Sverige igen efter fem magiska dagar med våra vänner Magnus och Mats.

Vi var borta fem dagar, fyra nätter. Det var riktigt bra, hann med massor utan känna oss stressade.

Här i den vackra tunneln vid Floral Street. En självklar plats för att fota.

Jag har inte lagt ut massor från resan här inne, desto mer på instastories där ni kunde följa mig hela dagarna. Kul att ni är så många som gillar det. Den här resan valde jag lägga minimalt med tid vid datorn på hotellrummet, ni kommer istället få massor med tips från London i morgon.

Mats fotade så fina bilder. Här i tunneln vid Floral Street.

Ni kommer få restaurangtips, ni kommer inte bli besvikna. Även hotelltips, barer och lite annat smått och gott. Vet att ni är många som ska till London framöver och då har jag smarta tips till er om ni vill.

Londons julpynt är verkligen något extra. Roligt för en julnörd som mig.

Mats var med sina föräldrar bara för två veckor sedan i London för att fira hans mamma som fyllde år, så han hade så galet mycket tips på bra ställen de nyss varit på. Sedan har han nog varit i London hundra gånger så vi behövde inte googla eller leta, vi gillar även samma grejer, samma mat och älskar att gå massor och fort ska det gå. Haha.

I timmar gick vi gata upp och gata ner. Älskar att bara ta allt som det kommer, middagen varje kväll bokade vi in men inte en enda timma var bokad på dagen. Får panik om allt ska planeras in, lev här och nu istället och det har vi verkligen gjort. Vill vi sitta fyra timmar på ett ställe, då gör vi det. Älskar bara slappa och sitta och prata, titta på folk.

Njuta av atmosfären.  Jag och Janne tog sightseeingbussen ett par gånger och tog ett stopp igår på en pub vid Tower Hill och satt ett par timmar. Supermysigt. Bussarna ska ni verkligen åka om ni inte varit i London, det är jättekul att få se så mycket som möjligt.

Där är det kul att strosa runt vid alla skyskrapor, motsatt mot alla låga hus med vackra dörrar.

Alla vackra dörrar får jag heller inte nog av.

Vi stannade och kikade på London Eye, strosade längs kanalen upp till Big ben som fortfarande tyvärr har byggnadsställningar men ändå kul att gå förbi.

Enda nackdelen en dag när vi åkte buss var att vi fick sitta och vänta en timma. ofta kommer de var 15e kvart, men inte när vi skulle åka. Fattar inte vad som hade hänt, till slut gick vi över andra sidan gatan och tog en buss åt samma riktning vi redan hade åkt, men orkade inte vänta mer.

 

Och vänstertrafiken. De är extra tydliga mot alla turister som far runt på övergångsställen som galningar, även om jag alltid tittar åt båda håll är det alltid lika förvirrande.

Vi var även på musikal! Ett måste om man har möjlighet, det är bara så underbart och pampigt. Jag och tjejerna såg Lejonkungen förra året, magiskt. Nu såg vi Wicked! Magnus och Mats har sett den fem gånger, då förstår ni att den är grym. Vilka kostymer, så vackert och snyggt. En fin musikal som alla kan se. Mina tårar forsade, så vacker.

Tack för den här gången London och våra vänner för en riktigt rolig resa, så mycket skratt och en nyår jag sent kommer glömma.

I morgon kommer tips på restauranger och lite smått och gott!

Idag gick vi i butiker och shoppade presenter till tjejerna, kikade på några väskor,  blev helt kär i denna. Som en liten dröm, eller hur?

Nu ska vi krypa ner, kommer sova skönt, borta bra men hemma bäst. I morgon ska jag hämta Lucy och räkna med massor med roliga inlägg här inne. Nu ökar jag farten igen här inne så ni får massa nya recept, hårtips och annat kul.

 

2019-01-03 Resor

Kommentarer

Ylva Gustafsson 10 månader sen

Hej! Så kul att följa dig, resor och tips!
Skulle gärna vilja ha prisuppgifter på det ni gjort, bott osv och var ni bokat i London, även flyg osv.
Tack på förhand och god fortsättning! 💐🌷🌹

Charlotte 10 månader sen

Jag o min dotter var i London i septer förra året och hade inte så stor budget. Men vi fick faktiskt gjort mycket för liten peng. Det finns nåt som heter “strawberry’ och är en ideell förening i London som organiserar många gratis och för låg budget en massa roligt och sevärt. Jag o dottern är t.ex. Intresserade av skräck. Vi gick en 3 timmars tur med” strawberry” och fick gå på tur med “jack The ripper” gratis. Vi gav sen en bra peng kan jag säga till deras organisation.

anonym 10 månader sen

Du får gärna skriva hur mycket som helst om hår och skönhetstips och inredning samt kläder. God fortsättning på nya året.

Katja 10 månader sen

Kul läsa om tips om fantastiska London! Min tvillingsyster bodde där ett år men det är länge sedan… men hälsade på mycket! Kul att besöka pubar och prata med människor från England!

Maria P 10 månader sen

Älskar änglarna som händer över gatorna 😊 så vackra. När man är i London är man aldrig sysslolös 😃 firade nyår där för ett antal år sedan, Trafalgar square ett måste då och se när skottarna traditionsenligt badade i fontänen, en dag gick vi mellan kl 9-21 Oxford Street och Regent Street och hann ändå bara se en bråkdel 😃 vi var där bara över två nätter men oj så mycket vi hann se och uppleva ändå.
Får nog bli en tripp ditt igen snart 🙂

Eva.K 10 månader sen

Åh vilka fina bilder, älskar din blogg. Gärna resor :-)
Tack för alla tips!

Väskan… den är ju bara top!

Lena M 10 månader sen

Vilken underbar liten väska, den hade jag velat sätta klorna i. Ni verkar ha haft det underbart med fina vänner och mycket att uppleva.
Hoppas fortsättningen på detta året blir lika härlig och bra.
Kram och tack för alla bilder.

Anneli 10 månader sen

Åhhh, tack för fina bilder! Dörrarna påminner mig om Edinburgh :) Vi var där en vecka i somras, åkte också tåg ut på “landet” några gånger. Så vackert och skottarna är lika strikta och vänliga som engelsmännen – om inte vänligare…

Kan rekommenderas om du inte varit där!

Ulrika Hultberg 10 månader sen

Vad trevligt och mysigt ni har haft det i London. Kommer du träffa Magnus och Mats mer detta år. Det är alltid kul att läsa vad du skriver om.

Mats Carlsson 10 månader sen

Tack själva för en superskoj resa! 🤩🤩

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.