• 2019-01-07, 09:30
  • 7

Vardagen är igång för många men maten behöver inte bli trist för det. Här kommer ett tips på en av mina favoritgrytor, heta räkor i kokosmjölk med vitlök. Den är så god!

Jag tror vardagen inte ska vara för strikt och hård efter ledigheterna, risken är att du tappar fokus och tröttnar. Släpp dieter, ät en bra kost och minska på fika, godis och mindre kolhydrater under veckan istället. Mer protein och mat som mättar är smartare.

Idag packar jag för fullt här hemma, i morgon åker jag och Janne till Alperna! Jag gör ett roligt samarbete ihop med Österrikes turistbyrå och vi ska ner till Serafaus-Fiss-Ladis igen. Det är otroligt mycket snö där nere så det blir nog bra skidåkning.

Ni kommer få hänga med som vanligt, det blir både blogg och massor med instastories.

 

 

 

Räkgryta med vitlök och kokosmjölk

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Skala räkorna, strimla paprikorna och purjolöken. Fräs grönsakerna snabbt i kokosolja eller olivolja, tillsätt resten av ingredienserna utom räkorna. Låt koka ihop tills det tjocknar, låt stå och puttra en stund på svag värme. Smakerna sätter sig bättre. Vänd sedan ner räkorna hastigt, de får inte koka. Jag tar bort pannan från plattan sedan vänder jag ner räkorna. Garnera med persilja, servera med ris, nudlar eller sallad till. (Hade även sockerärtor i, ta grönsaker ni har hemma.)

Räkgryta med vitlök och kokosmjölk

1 kg

Räkor med skal

1

Röd paprika

1

Gul paprika

1

Liten purjolök

3

Vitlöksklyftor

1 msk

Röd currypasta

1 msk

Kycklingfond

1 msk

Soja

1 tsk

Mango Chutney

1/2

Hackad chili

400ml

Kokosmjölk

1 dl

Creme fraiche

1 tsk

Sambal oelek

1 msk

Pressad lime, gärna rivet skal av limen ocksp

100 gram

Sockerärtor

Kommentarer

Hej! 2 år sen

Hej! Klickar på recept i menyn ovan men får då fram hela blogginlägget. Du skrev på instagram att du hade ett register över recept i bokstavsordning. Men det kommer inte fram för mig när jag klickar recept? Hmmm. Tacksam för hjälp! Dina recept är kanon. 👌🏼👌🏼👌🏼👌🏼

Svar på kommentaren:
Hej! 2 år sen

Oj vad blind jag måste vara, det låg ju precis under!!!! 🙈🙈

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Haha, ibland är man snabb. 😅❤️

al68 2 år sen

Har du även Sugersnaps i, ser ut så på bilden?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Kan man ha! Ta grönsaker du gillar eller har hemma :)

Monika 2 år sen

Skriv ut recept -nytt på bloggen ? Sååå bra
Väntar på kokboken iallafall 😍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Yes! Har haft ett par veckor nu, sitter och ändrar alla gamla men det lär ta tid. Måste ändra för hand, det finns galet mycket recept, haha.

Tack snälla, det är faktiskt på G! ;)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Den här lövbiffgrytan gjorde jag idag på vad jag hade i kylen, älskar ta lite vad som finns hemma, snabbt ska det gå. Detta tog 30 minuter från jag började skära grönsakerna.…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…