• 2019-01-08, 12:00
  • 12

Hej från Frankfürt! Nu flyger vi mot Österrike och snön!

Men först ett litet recept till er. Omelett är både gott och mättande. Jag och Janne äter ofta omelett på helgerna men det är även ett smart kvällsmål eller varför inte lunch.

Den här är med fetaost och tomat, så god! Jag har även i lite västerbottenost, tycker det blir mer smak. Hade skinka hemma så det hade vi i också, men perfekt vegetarisk om du bara kör ost och grönsaker. Ta lite vad du har i kylen.

Busenkelt att göra.

 

 

 

 

Omelett med fetaost

Skriv ut recept
Tid:
20 min
Antal portioner:
2-3 portioner

Gör så här

Skär skinkan i mindre bitar, dela fetaosten, även gott att smula ner den. Vispa upp äggen i en bunke, tillsätt grädde och vispa. Lägg ner hackad gräslök, västerbottenost och rör ihop allt. Sätt på plattan på medelsvag värme och häll ner blandningen, jag rör något i början, när det tjocknat något lägger jag ner skivade tomater och fetaost. Krämig och supergod.

Omelett med fetaost

4

Ägg

2 msk

Grädde eller mjölk

50 gram

Rökt skinka

8

Körsbärstomater

50 gram

Fetaost

1/2 dl

Västerbottenost

2 tsk

Gräslök (Färsk eller fryst)

Salt och peppar

2019-01-08 Recept ,

Kommentarer

Lotta 1 år sen

Gjorde Jannes omelett ikväll, fasen va gott det blev. Brukar ändå laga omelett på det jag har hemma men denna va nåt ihästväg. Blev inspirerad från din bok med fina bilderna (inte första receptet som hamnar i min egen receptpärm!) Så tack för det!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Vad roligt! Ska hälsa Janne! Han är grym på omelett, jag är katastrof ;)

Kramar!

Jenny 2 år sen

Så härligt det ser ut där, kul att åka skidor👍🏼👍🏼 Njut å må🥂🍾🍾

Karin 2 år sen

Skrattar så åt ditt svar till Jonna ! Frågar man dumt får man dumma svar ! Du är bara bäst ! Älskar att läsa om era resor ! Ha det så fint i Österrike ! Kram

Ingela 2 år sen

Vad heter modellen på din LV crossbodyväska? Och vad kostar den på ett ungefär?

Jonna 2 år sen

Seriöst? Tipsade du om omelett? I nästa inlägg kanske du kan tipsa om hur man kokar spaghetti?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Jag är GRYM på grönt the, kommer i morgon 🤘🏻

Eva 2 år sen

Ja det gjorde hon ju, inte alla som brukar laga omelett och det finns olika varianter och J tipsade om sin variant. Vi är andra som uppskattar tips och tacksamt tar emot tips utan att gnälla.

Tack för tips, ser gott ut! Lagar sällan omelett, glömmer bort men är ju så gott och enkelt.
Ha en trevlig resa och var rädd om er!

anna 2 år sen

Driver du med mig, Jonna. Johanna har nog tusentals recept här inne, fler än vad du nog klarar av.
Så klagar du på en omelett.

Hur fan orkar man!

Jag gjorde denna idag Johanna, älskar omelett. Aldrig haft västerbottenost innan. Blev så gott!

Ha en trevlig skidresa, ser fantastiskt ut på instastory!

Lajnda 2 år sen

Mmmmm, omelett är faktiskt något jag kan göra riktigt bra trots att jag så urusel på allt annat i köket. 😄
I förrgår gjorde jag den baconinlindade fläskfilén. Det blev katastrof. Det började brinna i ugnen! Alla brandvarnare gick igång och gav oss ytterligare adrenalinpåslag medan vi kämpade!😮 Jag måste ha haft alldeles för varmt i ugnen eller haft gammal smuts kvar eller så.
Röken låg kvar efteråt på båda våningarna i huset hela kvällen trots vädring i flera timmar.
Fortsatte vädra igår och skura och torka och idag luktar det nästan ingenting, men ugnen kan vi nog inte rädda.
Ska ta det lugnt ett tag framöver med ugnsrecepten (har bränt hasselbackspotatis i julhelgen också) och hålla mig till grytor och stekpannor istället ett tag!! 😊

Margareta 2 år sen

Mums,men man måste äta MYCKET omelett för att bli riktigt mätt:D

Ulrika Hultberg 2 år sen

Den ser väldigt god och mättande. Det är alltid gott med omett . Det är ju så lätt att göra.
Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…