ANNONS

Enchiladas med kyckling och grönsaker

/


Ska ni laga något gott ikväll kommer ett riktigt smaskigt tips. Enchiladas med kyckling och tomatsalsa, har du rester kan du ta vad du har hemma. I sånna här grönsaksröror tar jag vad vi har i kylen så ni behöver inte vara så styrda med recept där.

Tjejerna älskar detta, perfekt kvällsmys om du vill få alla samlade vid matbordet, haha.
För vegetariskt tar du massor med grönsaker, samma salsa men skippar kycklingen.








Enchiladas med kyckling och grönsaker 4 portioner
3 kycklingfileér
1 gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
1 msk paprikapulver eller rökt paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 msk sweet chili
400 g Krossade tomater
1 msk kycklingfond (flaskan)
1 dl vatten
2,5 dl stark riven ost
nypa salt och peppar

Dressing:
1 dl Gräddfil
0,5 dl Creme fraiche

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Skär kycklingen i små bitar, fräs i olja med salt och peppar så den blir genomstekt. Ta upp ur pannan. Skär paprika i bitar, hacka lök i småbitar och pressa vitlöken.

Fräs paprika, lök och vitlök med lite olja på ganska hög värme så det får färg. Sänk plattan och lägg i kycklingen, häll i krossade tomater, alla kryddor och fond, sambal oelek och späd med lite vatten. Låt koka ihop 5 minuter. Lägg ut tortillabröden och lägg lite röra på varje och rulla ihop. Lägg ner dem på en oljad plåt, spara lite av kycklingröran så du lägger resten över alla rullar. Strö ost över rullarna och gratinera i övre delen i ugnen på 220 grader i ca 15 minuter. De ska få färg och osten ska smälta. Gärna lite knaprigt.

Vispa ihop 1 dl gräddfil och 1 dl creme fraiche i en skål, ringla över rullarna efteråt. Strö klippt persilja, ska vara koriander men ingen i vår familj gillar det så vi kör persilja. Njut!

3

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00