• 2019-01-10, 12:00
  • 15

Här har ni en riktigt god fiskrätt, torskrygg kan vara den godaste fisken, den smälter i munnen. Jag unnar oss alltid färsk fisk, men det funkar förstås även fryst. Tycker det är värt de extrakronorna man lägger på färsk fisk.

Servera med pressad potatis eller blomkålsris. Hade även gratinerad blomkål en gång, också jättegott.

Har även fler tips på fisk i receptregistret, har du testat lax med limesås? Eller Laxgratängen?  Populära rätter som ni borde prova om ni inte gjort det innan.

 

 

 

Torskrygg med parmesansås och pressad potatis

Skriv ut recept
Tid:
45 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Koka potatisen eller förbered tillbehöret du tänkt servera. Gör såsen Koka brysselkålen Stek fisken allra sist, jag skär den i större bitar, steker i smör några minuter på varje sida. Salta och peppra. Hantera färska fisken varsamt, den blir som skivor när den steks och faller lätt isär, men helt underbar! Smälter i munnen, så nyttigt och så lyxigt gott.

Parmesansås

Finhacka schalottenlök, fräs i lite smör  i en gryta och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara några matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche, grädde/mjölk och riven parmesanost. Värm upp så osten smälter, smaka av med salt och vitpeppar. Drag kastrullen från värmen och varmhåll.

700 gram

Färsk torskfile

2 dl

Lagrad parmesan

2 dl

Creme fraiche

1,5 dl

Grädde eller mjölk

1

Schalottenlök

2 dl

Vitt vin eller matlagningsvin

1 msk

Hackade tomater till garnering

1 msk

Fryst persilja till garnering

1 krm

Vitpeppar

Kokt potatis

Brysselkål

Salt och peppar

2019-01-10 Recept ,