Skaldjurspasta med musslor, kräftor och räkor


Har ni en skön lördagmorgon? Janne är på massage och jag var igår. Så skönt när alla muskler värker efter långa dagar i backen. I morgon ska jag även unna mig en ansiktsbehandling på morgonen.
Solen skiner även idag så det blir en grym dag i backen! Detta är fotat precis nu, balkongen på vårt hotellrum. Fin utsikt va?

Men måste bara tipsa om en magisk pasta!
Pastan är med kräftor, musslor och räkor. Jag älskar, älskar skaldjur och pasta är det bästa vi vet så vad kan gå fel?

Krämig skaldjurspasta med räkor och musslor 4 port 
1 kg blåmusslor
500 gram räkor med skal
6-8 havskräftor
2 dl vitt vin
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor
8 babytomater
3 dl grädde
1 krm cayenepeppar
1/2 chili (färsk som du skär i bitar)
1 msk fiskbuljong
Salt och peppar
Färsk persilja
Parmesan
Linguinepasta

Gör så här: 
Vill du ha örtgratinerade kräftor och lägga över pastan har du grymt recept HÄR. Annars skala kräftorna, lägg i kräftstjärtarna i pastan när du lägger i räkorna. Skaldjur ska inte koka så det är viktigt att vända i dem sist.
Jag köper alltid musslor i nät i fiskcharken, skölj dem i kallt vatten, släng alla musslor som inte stänger sig eller är trasiga. Alla ska vara slutna.
Fräs 2 hackade vitlöksklyftor i olja i en gryta, bränn inte vitlöken. Häll i 2 dl vitt vin och 1 dl vatten. Lägg i musslorna, sätt på locket och låt koka i 5 minuter. Alla musslor ska öppna sig. Ta ut musslorna och lägg i ett durkslag med skalen.
Gör pastasåsen och sätt på vattnet till pastan. Ta fram en stor stekpanna med höga kanter. Fräs 1 pressad vitlöksklyfta i olja i pannan, lägg ner grovhackad chili, tillsätt 3 dl grädde, 1 dl vitt vin, fiskbuljongen, alla kryddor, skär babytomater och lägg i, sänk plattan och låta koka ihop.
Späd med mer vätska om det blir för tjockt.
Vänd ner pastan när den kokat klart, räkor som du skalat, spara några med skal, det är fint att blanda i pastan. Skrapa ur musslorna ur skalen, men spara några stycken att lägga i pastan.
Vänd runt allt, lägg upp på ett fat eller servera i grytan. Klipp lite persilja över och riv på lite färsk parmesan. Ställ gärna fram mer parmesan på bordet.
Njut av en lyxig pasta med skaldjur!

9
2

Fantastisk skidåkning i Österrike!


Vilken dag! Vi har haft strålade sol, klarblå himmel.
Vi har varit i backen hela dagen, suttit i solstolar på 2600 m.ö.h
Vackert som en saga! Går nästan inte ta in.
Följer ni mig på instagram ser ni massor med filmer.
Ska visa er massa bilder och tipsa er, vet många vill åk hit till Serfaus-Fiss-Ladis.  Skrev med Åse (56 kilo) förut och kanske vi kan få till en tripp hit ner ihop med våra män! De båda herrarna är galna i skisåkking!

7
0

Torskrygg med parmesansås och pressad potatis


Här har ni en riktigt god fiskrätt, torskrygg kan vara den godaste fisken, den smälter i munnen. Jag unnar oss alltid färsk fisk, men det funkar förstås även fryst. Tycker det är värt de extrakronorna man lägger på färsk fisk.
Servera med pressad potatis eller blomkålsris. Hade även gratinerad blomkål en gång, också jättegott.
Har även fler tips på fisk i receptregistret, har du testat lax med limesås? Eller Laxgratängen?  Populära rätter som ni borde prova om ni inte gjort det innan.


15
0