• 2019-01-12, 10:00
  • 9

Har ni en skön lördagmorgon? Janne är på massage och jag var igår. Så skönt när alla muskler värker efter långa dagar i backen. I morgon ska jag även unna mig en ansiktsbehandling på morgonen.

Solen skiner även idag så det blir en grym dag i backen! Detta är fotat precis nu, balkongen på vårt hotellrum. Fin utsikt va?

Men först vill jag tipsa er om min goda skaldjurspasta vi gjorde förra helgen. Recept är skrivet i vanligt blogginlägg, tekniken krånglade och jag hinner inte fixa med det nu tyvärr. Vill ni skriva ut receptet kopiera in texten i word, skriv ut.

Pastan är med kräftor, musslor och räkor. Jag älskar, älskar skaldjur och pasta är det bästa vi vet så vad kan gå fel?

Ta bort eller lägg till om ni inte tål eller inte gillar.

Krämig skaldjurspasta med räkor och musslor 4 port 

1 kg blåmusslor
500 gram räkor med skal
6-8 havskräftor
2 dl vitt vin
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor
8 babytomater
3 dl grädde
1 krm cayenepeppar
1/2 chili (färsk som du skär i bitar)
1 msk fiskbuljong
Salt och peppar

Färsk persilja
Parmesan

Linguinepasta

Gör så här: 

Vill du ha örtgratinerade kräftor och lägga över pastan har du grymt recept HÄR. Annars skala kräftorna, lägg i kräftstjärtarna i pastan när du lägger i räkorna. Skaldjur ska inte koka så det är viktigt att vända i dem sist.

Jag köper alltid musslor i nät i fiskcharken, skölj dem i kallt vatten, släng alla musslor som inte stänger sig eller är trasiga. Alla ska vara slutna.

Fräs 2 hackade vitlöksklyftor i olja i en gryta, bränn inte vitlöken. Häll i 2 dl vitt vin och 1 dl vatten. Lägg i musslorna, sätt på locket och låt koka i 5 minuter. Alla musslor ska öppna sig. Ta ut musslorna och lägg i ett durkslag med skalen.

Gör pastasåsen och sätt på vattnet till pastan. Ta fram en stor stekpanna med höga kanter. Fräs 1 pressad vitlöksklyfta i olja i pannan, lägg ner grovhackad chili, tillsätt 3 dl grädde, 1 dl vitt vin, fiskbuljongen, alla kryddor, skär babytomater och lägg i, sänk plattan och låta koka ihop.

Späd med mer vätska om det blir för tjockt.

Vänd ner pastan när den kokat klart, räkor som du skalat, spara några med skal, det är fint att blanda i pastan. Skrapa ur musslorna ur skalen, men spara några stycken att lägga i pastan.

Vänd runt allt, lägg upp på ett fat eller servera i grytan. Klipp lite persilja över och riv på lite färsk parmesan. Ställ gärna fram mer parmesan på bordet.

Njut av en lyxig pasta med skaldjur!

 

 

 

 

Kommentarer

Ann 9 månader sen

Hej! Tack för en bra och inspirerande blogg!
Igår skulle jag bjuda på skaldjurspasta men hittade inte just detta recept som jag sett tidigare. Det innehöll bl. a. Purjolök, chiliflakes o fisksauce förutom pasta o skaldjur. Har du tagit bort det inlägget eller hur hittar jag det igen bland alla dina goda recept? Tänkte göra det framöver istället bara jag hittar det.
//Ann

Så gott

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja! Pasta och skaldjur är mums!

Cilla 9 månader sen

Gud så gott det låter! Tack!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Ja det var galet gott :)

Gourmettjejen 9 månader sen

Älskar pasta. Detta är en favorit hemma i mitt kök.
https://nouw.com/gourmettjejen/fylld-pasta-med-kantareller-ricottaost-34710321

Svar på kommentaren:
Mia 9 månader sen

Men suck! Gör reklam för din blogg på din egen site. Inte genom kommentarer på stora bloggares kommentarsfält gång på gång.

Ulrika Hultberg 9 månader sen

Det ser väldigt gott ut. Mums

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Tack Ulrika! Det är så gott!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Pasta äter vi en gång i veckan, krämig pasta kan vara det godaste som finns. Detta är med kyckling och blå Castello, blåmögelost. Osten passar perfekt till pasta, det blev så galet…

Innehåller reklam för min bok Middag hos mig  Idag var jag på gymet före halv åtta. Grym känsla att ge sig ut i mörkret och in på gymet för att träna, redan…

Är det något jag är noggrann med så är det att alltid ta mina vitaminer och mineraler varje dag. Magnesium tar jag varje kväll innan jag går och lägger mig, det gör att…