• 2019-01-16, 10:16
  • 10

Nu sitter vi i loungen på flygplatsen i Frankfurt och idag flyger vi hem. Strejken var endast igår och vi blev kvar här i två nätter. Det var snökaoset som orsakade en kraftig försening från Insbruck och vi missade vi flyget hem, dagen efter hade de securitystrejk så inga plan lyfte från Frankfurt eller på några av de stora flygplatserna.

Både jag och Janne är väldigt lika här. Vad ska man göra mer än att göra det bästa av det? Jag vet inte hur många beklagande och negativa meddelanden vi fick att det var ju så synd om oss och så jobbigt. Men det är det inte alls. Jag har jobbet med mig, allt löser sig och såg istället fram emot en heldag här!

Vi har rest mycket genom Tyskland när vi bilar neråt i Europa. Det vi älskar är alla vackra målade hus, det är väldigt charmigt. I Frankfurt har vi aldrig varit i så det var jättekul. Googlade massor igår men såg inga bloggare eller vänner som varit här så här kommer våra tips vi hann med på en dag!

Den vackra bron måste ni se, ligger vid gamla stan. The love bridge Frankfurt. Så galet mycket hänglås, vi har sett så många broar i flera städer men här var det så mycket lås. Mäktigt att se faktiskt.

Sedan strosade vi genom gamla stan, väldigt mysigt och titta vilket litet sött sagotorg.

Får alltid frågor om min långa dunkappa, den hittar ni HÄR. På rean nu. Älskar den. Som en sovsäck att krypa i, haha. Ljuvlig när det blåser och är kallt. Och snygg!

Frankfurt har över 700 000 invånare och ligger vid floden Main. Det finns massor med shopping och gamla stan som möter nytt med alla enorma skyskrapor är häftigt.

Mainhattan! Vackert med alla enorma skyskrapor. Vi skulle åkt upp i Maintower för att ta något att dricka i deras skybar och se utsikten men det var stängt igår tyvärr.

Det finns mycket cafeer vid gamla stan och vi tog lunch vid torget, klassisk schnitzel är ett måste i Tyskland.

Vi gick några timmar på stan, shoppade lite grejer till mina dukningar, paradiset med butiker med alla möjliga servetter, roliga grejer till alla teman. Köpte så fina hjärtan att duka med till alla hjärtans dag!

Är sugen att göra om lite hemma nu, har haft grå, matt och pastelliga färger på väggarna länge, sett att det är modernt nu men då vill jag ändra, haha. Har sett en grym vit storblommig tapet från Mr perswall, den ska jag nog tapetsera i matsalsrummet.

Missa inte Steigenberger Frankfurter hof. Pampigt hotell, vi satt en stund på deras brasseri Oscar, trevlig bar med mycket bra service.

Vi hade en lång och trevlig dag i Frankfurt, kan absolut rekommendera er att stanna till här om ni åker förbi. Eller om ni har försenade flyg som vi och blir kvar ett dygn. Ta alltid chansen att få se mer av platsen där ni är, att upptäcka världen är spännande.

Nu lyfter vi om en timma, kram från oss och tack för att ni hänger med på våra resor. Om ett par veckor väntar nytt äventyr och ett samarbete. Alpina VM i Åre!

 

2019-01-16 Resor ,

Kommentarer

Sofia 1 år sen

Helt rätt inställning. Förvånad att Frankfurt är så litet ändå. Trodde det var större.

Tack för länk till kappan. Bra alternativ om man faktiskt inte vill bära dun.

Katarina 1 år sen

Ja, det där gjorde väl inte ont alls! Såg riktigt trevligt ut, vetja!

Kristin 1 år sen

Vad mysigt ni verkar ha haft det :) jag skrev till dig nylgen på ett gammalt blogginlägg och frågade lite om botox/fillers? Jag undrar vad du gjort nu förutaom plasmabehandlingen? Du är jättefin och lagom. Jag har gjort botox en gång och förstod som man inte skulle ta för sura mungipor men förstår att du gjort det eller? Har du fyllt i kinderna lite? Hoppas på svar ;) :) kram till dig och välkommen hem!

Carina 1 år sen

Välkommen hem😊 och ett stort tack för alla bra klädtips du ger, har blivit en återkommande kund på ellos😜

Ulrika 1 år sen

Du skrev att du har jobbet med dig men vad arbetar Janne med? Kunde han också jobba på distans?
Fina bilder från en fin stad!

Charlotte 1 år sen

Vad mysigt och charmigt Frankfurt ser ut! och hjälp vad många hänglås på bron, hängde du och Janne också upp ett lås

Ps. ska börja idag att lyssna på din bok, spännande!

Kram

sara 1 år sen

En av anledningarna till att jag trivs både här och på din instagram är just att du har en positiv inställning. Heja dig och Janne!

ÅsaC 1 år sen

Åh, nu saknar jag Tyskland. Förr åkte jag dit ganska så ofta och då passade jag alltid på att köpa hem lite dekorationsgrejer till hemmet. Jag är inte mycket för prydnadssaker, men vissa säsongsgrejer (jul, påsk etc:) är kul att ha och de hade så mycket sådant i en affär där jag var.

Ulrika Hultberg 1 år sen

Ni är så välkomna hem till Sverige. Ni har haft det verkligen mysigt i alperna och i Frankfurt. När du har skrivit i din blogg . Detta är ni värda denna semester. Ha det så bra .

Lotte 1 år sen

Välkomna hem😀

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Vårt nästa stopp blev Garmisch-PartenKirchen i sydtyskland, inte långt från gränsen till Österrike. Ni vet där det är backhoppning på nyårsdagen. Här skulle det vara väldigt vackert och vi hittade…