• 2019-01-18, 07:30
  • 4

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två kvällar i rad. Mättande och goda smaker med broccoli, tomat, fetaost och avokado. Lägger även i lite västerbottenost, galet god. Ställ in den snabbt i ugnen ett par minuter på grill så blir den fluffig i slutet.

Perfekt som både frukost eller kvällsmat, det går ju ta precis vad man har i kylen. Den här är vegetarisk.

Smarrig till en lunch om ni ska äta rejälare middag till kvällen.

 

 

Omelett med broccoli och avokado

Skriv ut recept
Tid:
15 min
Antal portioner:
2 portioner

Gör så här

Vispa ihop äggen med mjölken i en bunke. Häll i salt, svartpeppar, gräslök. Häll blandningen i en högre stekpanna, sänk plattan direkt så det inte bränns. Skaka lite. Peta ner kanterna något när det börjar stelna. Strö ost över hela omeletten, lägg i det du önskar, jag tog små broccolibuketter, delade tomaterna i skivor. Även gott med lite chilikrydda, eller paprikapulver. Låt omeletten stelna lite till efter du lagt i allt, ca 10 minuter. Ställ gärna in pannan i ugnen på grill 175 grader i någon minut. Då höjer den sig så fint. Bränn dig inte när du tar ut den ;-) Lägg på avocado, stö fetaost över. Gärna lite mer gräslök blir fint. Servera och njut!

Omelette med broccoli och avokado

4 st

Ägg

4 msk

Mjölk

6 st

Babytomater

1/2 litet

Broccolihuvud

1 dl

Västerbottenost

50 gram

Fetaost

1

Avokado

1/2 msk

Gräslök

1 nypa

Salt

1 nypa

Svartpeppar

2019-01-18 Recept

Kommentarer

Ann Stenman 2 år sen

Låter underbart gott! Tack för receptet!😍

Siv Å 2 år sen

Du om någon borde ge ut en kokbok🙂 Roliga o lätta recept.

Louise W 2 år sen

Hej! Tack för grym blogg som jag följt länge! Jag tycker det vore kul med en frågestund. Kram och trevlig helg!

Ulrika Hultberg 2 år sen

Mums . Den såg verkligen god ut. Ha en trevlig dag, en trevlig helg.
Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från Frankfürt! Nu flyger vi mot Österrike och snön! Men först ett litet recept till er. Omelett är både gott och mättande. Jag och Janne äter ofta omelett på helgerna men…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…