ANNONS

Kokoskyckling med jordnötssås och blomkålsris

/


Igår gjorde jag en ny kycklinggryta i kokosmjölk, massa grönsaker och jordnötssmör, herregud vad god den blev. Vi hade blomkålsris till men gott även med ris.





Lisa-Marie och hennes bästis Alma, fina tjejer. Ser ni Lucy som ligger under stolen, så ledsen varje gång de ska gå.
Kycklinggrytan är busenkel att laga, strimlade grönsaker och kyckling, kokosmjölk och jordnötssmör. God utan smöret om ni är allergiska, det är mycket smaker och hetta. Riktigt god!




Lime i kokosmjölk blir god balans.





Uppdatering 17.00 Den var så god så vi åt exakt samma rätt idag, stekte blomkålsriset istället, älskar rester!

Kokoskyckling med jordnötssås och blomkålsris 4 portioner 

3 kycklingfileér
1 gul paprika
1 röd paprika
10 cm purjolök
50 gram sockerärtor
3 vitlöksklyftor
400 ml kokosmjölk
4-5 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1 msk röd currypasta
1 rivet skal av lime, pressa limen
1 msk kycklingfond
2 msk soja
1 dl vatten
1 nypa salt och peppar

Gör så här:

Strimla kycklingfileérna och stek med salt och peppar i olja, ta upp kycklingen. Hacka vitlöken och fräs i pannan i oljan, strimla paprikorna och purjolöken, sockerärtor och fräs snabbt. Lägg i kycklingen i grönsaksröran. Lägg i resten av ingredienserna, sist jordnötssmöret. Låt koka ihop på medelvärme ca 10 min. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Vi hade blomkålsris till och en sallad. Blomkålsriset kokar jag upp snabbt i vatten, så gott och nyttigt. Njut av en god middag med mycket smaker.

Blomkålsris: Riv blomkål på ett rivjärn, koka upp snabbt i saltat vatten precis före servering.

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00