Smoothie med exotiska frukter och ingefära som smakar pina colada


Vilken god smoothie vi drack precis, måste dela med mig på en gång så jag inte glömmer. Jag gillar exotiska frukter mer än någon annan frukt. Sedan älskar jag gamla klassikern Pina colada.
Och denna smakar precis som den. Om inte godare! Köp kokosolja med smak, då får du den perfekta smaken. Jag gillar Kung Markattas som vi både steker i och blandar i smoothie, gröt och bakverk.
Fett bränner fett och kokosoljan smörjer hela din kropp inifrån. Köp hem och ha alltid hemma, den är både läkande och god.


Smoothie är perfekt som mellis, efter träning eller om du vill få i dig frukt, ingefära mm och vill att det ska gå snabbt. Känns fräscht med en nyttig, god smoothie varje dag. Barnen älskar det!
Jag har mandelmjölk, frysta frukter jag köper som ligger i portionspåsar, finns förstås andra alternativ, frysa in själv eller köpa storpack mango, ananas mm.
Lova testa denna smoothie, den är så god!Suttit och jobbat i myskläder och fått klart ett stort samarbete, nu ska jag byta om till träningskläder och ner till gymet!


3
1

Mina finaste läsarmail


Innehåller reklam för min bok

Naturligtvis är jag stolt över min bok, ”30 om dagen – En livsresa”. Över uppmärksamheten, försäljningen, att jag ens fick ge ut den, allting. Men inget gör mig så glad och stolt som när någon hör av sig och har haft nytta av den. Det var ju hela tanken, att skriva den bok jag själv hade behövt läsa när jag mådde som sämst. 

Tack snälla fina Susanne för ditt mail och för att jag får publicera det här på bloggen! Den som blir nyfiken på boken kan köpa den HÄR. 

//
Hej Johanna, 
jag känner bara att jag vill tacka för din bok och berätta hur den hjälpt mig. 
Jag är inte en person som brukar göra så här. 
Såg dig för längesen på tv, har inte följt din blogg eller så men ett tag din instagram. Så jag fick se din bok av en slump nånstans bara och laddade ner den på Storytel och lyssnade. Tack! 
Jag själv är 45 år, min största tillgång i livet är att jag brukar kunna se det mesta soligt, eller åtminstone alltid ha förmågan att resa mig upp och vara positiv igen. 


Men jag har tre barn med diagnoser av olika slag och har de senaste tio åren haft otroligt ”fullt upp” kring barn med dåligt mående och nu blev jag själv sjuk för precis ett år sedan. 
Riktigt sjuk. I en mycket ovanlig sjukdom vid namn Churg Strauss syndrom. 
På mig är mest mina lungor påverkade och min ork är inte alls som jag vill, jag äter kortison sedan ett år tillbaka med en del biverkningar. Trots att vi har en liten hund att promenera med så har jag inte tagit mig ut på promenader varje dag. Men utan min hund skulle jag inte göra det alls. Jag klarar av att jobba min halvtid som optikerassistent och det älskar jag! 
Men vet du vad!? Dina ord: 30 om dagen har fastnat på mig. (älskar att du själv läst in boken också, tack) 
Just det; 30 om dagen. Nu använder vi det uttrycket både jag och min 19-åriga dotter. Och mitt ”nyårslöfte” att hunden ska komma ut på promenad två ggr om dagen (vi har en inhägnad tomt han får springa på också) har plötsligt inte alls blivit svårt. För varje gång jag går ut och rastar honom på en promenad tänker jag på mina ”30 om dagen”, och visst, det är en kvart-20 min-promenad bara och inte alls i så snabb takt som jag skulle vilja orka men det är en början och det är MINA ”30 om dagen”. 
Och ibland blir de faktiskt längre. Och ibland  tänker jag att om jag bara gör den där lilla extra svängen, ett kvarter till, så blir mina 30 snart mer och längre. 
Kanske låter jag bara svamlig men dina ord har ändrat något för mig och det ville jag berätta. Det är till och med så att nu när jag skriver om det känner jag känslan av att vara stark och promenera, tänker att jag kanske ska ge mig ut en tredje gång idag. 


TACK! 
Varm kram 

9
0

Yoghurtglass med hallon


Har ni fått en fin start på veckan? Tydligen årets deppigaste dag idag. Sista dagarna i januari, tomt på kontot och man jämför med alla mysiga kvällar i december med god mat och mys.
Det ändrar vi på, eller hur! Det går mot ljusare tider, det är ju faktiskt ljusare ute. Träna gör att man blir gladare, vi har kört längdskidor varje dag sedan vi kom hem från alperna, vilken energi man får! Jag älskar vintersporter och blir glad av att vara ute.


Måste tipsa om enkelt men supergott mellanmål, jag äter det gärna till frukost. Blanda ihop ägg med keso, krydda med citronpeppar, lägg på fincrisp och toppa med avokado. Blir mätt och står mig länge.


Lisa-Marie pluggar matte för fullt, idag har hon suttit precis hela dan, då är det lyx att Janne är här, han är grym på matte. En riktigt mattenörd är han, jag förstår typ noll, haha. Tjejerna uppskattar så mycket hans hjälp.


Blev sugen på en fräsch dessert och mixade ihop hallon och grekisk yoghurt, en tjockare smoothie men smakade som en lyxig sorbet. Så god! Snabbt och enkelt, grekisk yoghurt, hallon, vaniljpulver och agavesirap.


Så är ni sugna på godis för ni är uttråkade, gör en fräsch dessert istället, alla gillade den här hemma.


Vill ni få ett gott skratt ska ni läsa Jannes blogg, han var inte så nöjd efter skidåkningen igår, haha.


Nu blir det idrottsgalan sedan väntar jobb i datorn igen, har tre stora samarbeten för Bonnier som ska vara klart i morgon så måste köra på.
Kramar

5
0