Cannelloni med grönkål och ricotta
Oh my god, jag säger bara Cannelloni med köttfärs och ricotta. Vi åt detta igår och barnen var galna, det var så gott så lova mig att testa. Vi unnar oss krämig pasta någon gång i veckan, finns ju inget godare!
Har fotat för en tidning här i Göteborg idag, Lucy vill vara med på varenda bild. Hon är van vid att bli fotad. Fotografen skrattade gott, hon har aldrig sett en hund som sätter sig så fint framför kamerorna.
Ska skriva klart detta recept till er sedan ska jag och Janne bort till Hotell Post och lyssna på en föreläsning om ledarskap.
Svårfotad rätt och hungrig familj så bilderna är inte bästakvalite om du ska granska, men lita på mig. Det var himmelskt.
Jag har köttfärs, grönkål och ricottost, spenat är också gott i. Vegetariskt funkar ju också, ta mer grönsaker och mer ost.
Jag älskar grönkål och det är nyttigt och blev jättegott!
Jag lägger rullarna i en form, häller tomatsås över sedan bechamelsås, sist ett lager med ost. Det blir krämigt, krispigt, allt på en gång. Ren och skär matkärlek.
Gratinera i 200 grader ca 25 minuter.
Jag smäller av så gott, krispiga och krämiga Cannelloni.
Förbered allt innan du börjar, lasagne, cannelloni är ett par moment men skräms inte av det. Gör dubbel sats istället så har du flera matlådor över.
Tid ca 50 minuter
Cannelloni med köttfärs och ricotta 4 portioner
8 färska lasagneplattor
150 gram Ricottaost
150 gram riven ost
Köttfärsröra
400 gram nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad grönkål (fryst i bitar) eller hackad spenat
1/2 dl chilisås
1 msk soja
1 msk sweet chilisås
1 msk tomatpure
1/2 tsk paprikapulver
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
1 dl grädde
Salt och peppar
Gör så här:
Hacka löken och vitlök och fräs i olja, lägg i köttfärsen när löken fått lite färg. Lägg i resten av ingredienserna, sist grädde och späd med lite vatten. Låt koka ca 10 minuter.
Tomatsås:
1 burk krossade tomater, jag gillar mutti. ca 400 ml
1/2 gul lök
1 vitlök
1/2 tsk oregano
Salt och peppar
Gör så här:
Fräs lök och vitlök i lite olja i en gryta, häll i krossade tomater, oregano, salt och peppar, koka ihop ca 10 minuter. Ställ åt sidan.
Bechamelsås:
5 dl mjölk
2 msk smör
2 msk mjöl
1/2 tsk muskotnöt
Salt och peppar
Gör så här:
Lägg smöret i en gryta och rör i mjölet, rör om. Häll sakta i mjölken i omgångar, vispa. Rör hela tiden, sänk plattan.
Smaka av med muskotnöt (står på kryddhyllan) salt och peppar.
Cannelloni:
Lägg ut de färska lasagneplattorna på en skärbräda och lägg köttfärsfyllning i ena änden av plattan och 1 msk ricottaost över. Rulla ihop och lägga alla rullar i en form.
Häll över tomatsåsen över alla rullar. Häll sedan över bechamelsås, strö lite riven ost över allt.
Gratinera i mitten av ugnen ca 200 grader 25 minuter. De blir goda om det är lite knaprigt.
Servera med en fräsch sallad och njut!