• 2019-02-04, 20:02
  • 10

Detta har vi ätit precis! Kyckling i ädelostsås och champinjoner, det blev väldigt gott och gick snabbt att svänga ihop. Servera med ris eller blomkålsris, eller varför inte hasselbackspotatis, klyftpotatis om du ska göra den till helgen? Gott!

Byt ut champinjoner om du inte gillar, ta paprika eller någon annan grönsak.

Ädelost är ju så gott, gillar ni? Inte lika starkt som gorgonzola. Jag älskar det. Men så älskar jag all ost typ.

Doftar så gott här hemma av maten. Nu ska jag titta på Pia Sundhage, visst är hon en underbar inspiratör. Från Ulricehamn/ Falköping som jag. Metropolen.

Sedan blir det trolljägarna, ska bli intressant vad som händer ikväll.

 

 

Kyckling i krämig ädelostsås

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 grader. Dela svampen i bitar och fräs i en torr stekpanna på hög värme. Då får den fin yta och kokar inte. Hacka vitlök och skär löken i småbitar, fräs i olja i en panna så det blir mjukt men inte bränns. Ta upp löken. Dela kycklingfilen om de är stora och stek så de får en fin stekyta. Lägg kycklingen i en form och ställ in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter så de blir genomstekta. Gör under tiden såsen. Häll i grädden, tomatpuren, dijonsenap, honung, soja. Låt puttra på svag värme i ca 15 min, späd med mer vätska under tiden. Jag späder med lite mjölk eller vatten. Smula sist ner ädelosten så den smälter, lägg i kycklingen. Strö gärna lite hackade örter (Jag köper frysta och har alltid hemma) Vill du ha mer färg kan du droppa i ett par droppar coloritsoja.

4 st

Kycklingfileer

5 dl

Matlagningsgrädde

10-12 st

Färska champinjoner

1 st

Liten gul lök

1 klyfta

Vitlök

1 msk

Tomatpure

2 tsk

Dijonsenap

1 msk

Soja

1 tsk

Honung

100 gram

Ädelost

1 msk

Olivolja

Nypa

Salt och peppar

2019-02-04 Johanna Toftby, Recept , ,

Kommentarer

Yvonne 2 år sen

Hej Johanna!
Tack för en mycket läsvärd blogg. Du får verkligen med allt.
Nu till min fråga: Gjorde din kyckling med ädelostsås men blev inte klok på hur jag skulle göra med lök/vitlök. Jag stekte den och tog upp den som det stod men sen vågade jag inte lägga tillbaka den i såsen för det stod inte något om det i receptet. Rätt eller fel?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Yvonne!
Har inte framför mig men allt ska i såsen sen!

Supergott!

Kram

Carina H 2 år sen

Hej. Jag undrar vad Du tycker om Drycken Propud med olika smaker? är den bra för oss eller har Du någon egen erfarenhet? visserligen brukar jag göra från dina recept Smoothies,men det händer att det blir en Propud när jag känner hungern komma om jag ej har hunnit komma hem .

Carina H 2 år sen

Hej. Tänkte bara höra om Du har någon erfarenhet för drycken Propud? har tagit den några gånger som ett mellanmål,i många fall gör jag några av Dina smoothies,men händer att jag köper en Propud shake när jag vart ute på uppdrag och börjar känna hungern komma. Tack på förhand.

Katja 2 år sen

Gick in på Isabella Löwengrips blogg, hon hyllade i princip Aningslösa influensers och sträckte ut en hand till Greta Thunberg att hennes bolag gärna tar hjälp av henne. Hon vill att bolagen ska klimatkompensera mera, mer hållbarhet osv. Så bra!
Jag vet att du skrev om detta med aningslösa influensers och just hur dom betett sig och du gärna tar diskussion med dom. Men ett steg framåt av en av Sveriges största blogg. Blondinbella. Intressant det hon skrev!

Svar på kommentaren:
Lotta 2 år sen

Hahaha

Klart hon gör.
Hon har inget val, reser runt 150-200 dagar per år.
Hon blir mosad om hon fortsätter resa så…. ✈️

Marie 2 år sen

Nej då har ni inte läst alla arga kommentarer.
Hon säger att hon inte kan sluta resa men klimatkompensera.

Vilken bullshit!
Enbart för att inte bli så uthängd eller dåligt rykte.

Kristina 2 år sen

Dina recept är sååå bra. Tack snälla! Vilken ädelost använder du? Kram Kristina

Therese 2 år sen

Åh så gott! Det får det bli till helgen 🙂

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…