• 2019-02-05, 15:41
  • 26

Det slår aldrig fel. Varje gång jag får debatt här på bloggen eller på Instagram så är det någon eller några som tycker att jag bara jagar klick. Ofta börjar de fantisera om att jag ska bli arbetslös också. Men tyvärr för dem klarar jag mig bra utan att få några extra arga klick. Däremot tycker jag om att ha debatt och åsikter på bloggen. 

Det är fantastiskt roligt att min blogg har så många läsare sedan så många år. För några år sedan blev min blogg även mitt heltidsjobb ihop med mina andra uppdrag. Det mina läsare uppskattar mest, hoppas jag, är att det är en mix av allting, från recept och träning till sorg och psykisk ohälsa.

Jag var länge krönikör i SLA och Expressen, men sedan några år tillbaka lyfter jag istället upp ämnen jag vill diskutera på bloggen istället för en krönika. Ingen vill läsa en mesig krönika eller en text som inte har några åsikter.

Det betyder inte att jag sticker ut hakan för att få trafik. Det skulle vara mycket lugnare om jag bara skrev om recept, träning, mode och styling och perfekta bilder. Trafiken skulle räcka alldeles utmärkt för att jag skulle kunna fortsätta att blogga på heltid. Det kommer lika många läsare utan några debatter. 

En bra blogg är personlig och jag är någon som envisas med att ha åsikter om saker. Hade jag lyssnat på alla som klagade på hur hemskt det var att dejta i tv så hade jag aldrig gjort den resa som mina senaste tio år har varit. Därför tänker jag inte sluta ha åsikter för att någon religiös dåre kallar mig mördare på Instagram efter att jag tagit ställning för alla kvinnors rätt att göra abort.

Dessutom hade jag haft en väldigt mycket tråkigare blogg. Tråkigare att göra och tråkigare att läsa. Vill man inte ha reaktioner alls på det man skriver så är det bättre att föra dagbok för sig själv. 

Tack alla fantastiska läsare som läser min blogg varje dag, ni är många tusen, det går nästan inte att ta in. 

2019-02-05 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Nu är vi hemma i Sverige! Vilket underbart väder vi har kommit hem till. Förra veckan såg vi det var -8, alla gick i vinterjackor och mössa. Och nu är våren här!…