• 2019-02-06, 18:17
  • 52

Gillar egentligen inte att skriva om sånt här för är rädd det kommer kommentarer som skrämmer och gör allt värre, även om jag vet man vill väl.

I förrgår fick jag hemsk hosta och feber, det började som en lätt förkylning men på måndagen blev jag sämre. Fort gick det. På några timmar hög feber och trodde jag skulle tuppa av. Fick svårt att andas, tryck över bröstet och hostade så jag kräktes. Var i valet och kvalet om jag skulle ta mig in till jouren men det är det sista man väljer, ångest att sitta där och vänta i timmar. Ställde klockan på 06.30 dagen efter istället för att ringa VC så jag skulle få en tid samma dag.

Låg vaken hela natten, hemsk feber, hostade och fick inte luft. Påminde mig om mardrömmens värsta mykoplasma/lunginflammation jag hade för 10 år sedan. Nära döden upplevelse.

Jag var uppe hela natten, andades i ånga, duschade, tog alvedon ihop med ipren, drack honungsvatten. Vad kan man göra mer?

#vrak

Klockan 10 fick jag en tid hos läkaren.

Jag kunde knappt ta mig till vårdcentralen, trodde jag skulle svimma och då blir Johanna rädd. Värsta jag vet när kroppen lägger av. Fick komma in till doktorn på en gång, fick nästan hålla mig i väggen in till rummet.

Hög sänka på 125 och hon hörde det var något i luftrör och lungor så jag fick antibiotika, hon tvekade inte. Sänkan förklarar mitt hemska mående antar jag…

Har haft influensan, det påminner men detta är värre i lungorna, fy i helsike så svårt med andningen och hostan. Både torr och massa slem.

Har inte ätit penicillin på 10 år, men när man väl måste så måste man. Fick även bricanyl. Mina tjejer är guld, de har handlat massa juicer, går ut och går med Lucy och håller ställningarna här hemma.

Ätit kycklinggrytan med ädelostsåsen idag, tvingade i mig mat men detta var gott med klyftpotatis till. Min fina vän Mona skickade bild och kryapepp och hade också ätit den idag. Har ni testat den?

Fredag skulle jag och Janne åkt upp till skid-VM i åre med Österrikes turistbyrå. Jag har förstås avbokat, skit är det men inget att göra.

När man blir så här sjuk blir jag ändå tacksam att jag annars är fullt frisk. Tänker på alla som har det ännu värre.

Mina symtom blir inte lindrigare men jag får perspektiv. Detta går ju att bota. Jag blir bra snart. Jag tänker på älskade Annica. Som hade massor med tumörer i lungorna. Som kämpade med obotlig cancer.

Det är piss att vara så här sjuk, men det går ju över.

 

 

 

 

2019-02-06 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Nu är vi hemma i Sverige! Vilket underbart väder vi har kommit hem till. Förra veckan såg vi det var -8, alla gick i vinterjackor och mössa. Och nu är våren här!…