• 2019-02-08, 17:12
  • 23

Tack snälla för alla kommentarer, kryahälsningar och pepp. Det verkar som att det är många som har problem med extraslag och stökigt hjärta som verkar höra ihop med hormoner. Helt otroligt att det varken pratats om eller skrivits om det någonstans. Jag har gått med detta sedan i juli, mått så dåligt. Tack för att ni delar med er, jag ska skriva mer när vi tagit fler prover.

Nästa vecka börjar sportloven, mina systrar reser till Gran Canaria och jag vet många läsare som ska dit och har frågat efter tips.

Jag och Janne har varit där flera gånger, både med tjejerna och på en träningsresa med Topphälsa. Det är perfekt för barnfamiljer, men också för vandring och cykling.

Vi var på sportlovet men även i april. Vädret är så perfekt den här årstiden, svensk sommar men varken för varmt eller för kallt. Jag hade med en kofta för det kan behövas på kvällarna.

När vi reste med tjejerna bodde vi i Amadores vid Puerto Rico. (Den södra sidan är lite mer soligt) Janne har varit massor på Gran Canaria så han hade en hel del tips redan innan vi kom dit. Det är lätt att ta sig mellan orterna, vi åkte till Mogan en dag, ät färsk fisk i hamnen, kika på alla vackra gränder. Mysig strand precis vid hamnen också.

Det går ofta bussar och kostar knappt något, men de kör som galningar. Haha, vi tog båt istället hem till vårt hotell efter en dagsutflykt till Mogan.

Missa inte Anfi Del mar! Har ni varit på Gran Canaria har ni nog inte missat den lilla ön som är byggt som ett hjärta. Vi var flera gånger på deras club Maroa som är ute på ön. Mysig beachclub och en trappa ner till havet, när vi var där hade den en bra restaurang, bra loungemusik.

Taxi är inte speciellt dyrt, be dem stanna uppe vid lägenheterna så kan ni se utsikten över ön. Ta hissen ner till stranden. Finns en del restauranger och butiker nedanför också.

Självklart en dagstur till öken vid Maspalomas! 

Gillar ni att resa runt när ni är på semester eller ligger ni bara på hotellets pool? Vi älskar att se oss omkring. Jag tycker det räcker med några timmar på stranden eller poolen, sedan gör vi utflykter. Vi går mycket också på semestrarna, gör ni det?

Då får man ju se så mycket mer!

Varje morgon en powerwalk på en timma, gott att äta sen frukost efter.

Vi bodde på Rio Vistamar, jättefint hotell med jättehärlig utsikt.

Ha en underbar semester, kommer fler sportlovstips.

Kramar

2019-02-08 Resor

Kommentarer

Elisabeth Croner 2 år sen

Jag skulle aaaaldrig rekommendera Rui Vistamar till någon. Vi bokade för att du var så nöjd men upptäckte för sent att folk varnade för maginfluensa.
Resenärer både innan,under och efter vår resa har blivit/ blir sjuka av deras ökända maginfluensa. (Själv var jag sjuk och låg och hörde andra som oxå insjuknat) Ingen angenäm upplevelse!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vad hemskt!

Men det finns tyvärr överallt, tror det är svårt att säga enbart det hotellet.

Inte hört detta alls däremot på många andra hotell.

(Inget samarbete men väldigt nöjda)

Linda 2 år sen

Johanna du som når ut till så många, kan du inte skriva om den stackars tjejen som blev uthängd i breking news? Jessica Almenäs sjönk kraftigt i mina ögon.
Johanna kempe tävlar i draghund och blev så förnedrad. Hennes inlägg har delats flera tusen gånger på FB!

Svar på kommentaren:
Anette 2 år sen

Varför ska Johanna skriva om det?

Mari 2 år sen

Usch, har haft samma symptom. Det började lite smått och sen plötsligt en dag vaknade jag av att hjärtat slog konstant extraslag. Det slog så mycket och hårt, så jag tänkte att nu dör jag. Gjorde massor av EKG och även arbetsekg men jag hade inget fel på mitt hjärta. Stress sa läkarna till mig. Jobbade då 100%, vickade för en kollega 50% + att jag läste på universitetet 50%. Klart jag var stressad, men jag tyckte inte det själv. Men har ju förstått i efterhand att det var ju det jag var, även om jag inte ville erkänna det då. Jag fick ändå panik, vilket blev panikångest ett par gånger. Min man stöttade mig under hela den jobbiga perioden och jag strök allt förutom jobb i min kalender. Tre månader slog hjärtat alla dessa extraslag, tills det plötsligt en morgon var helt borta. Jag fick också Inderal. Extraslagen försvann inte när jag käkade tabletterna, men jag kände mig lugnare och det slog inte så hårt. Ett par gånger senare har jag tagit några tabletter, när jag känt att jag varit stressad och hjärtat hoppat till. Men för övrigt är jag helt utan symptom och hoppas att det aldrig mer kommer tillbaka. Jag försöker att dra i handbromsen i tid, när jag känner att det börjar bli lite för mycket.

Katja 2 år sen

Har också problem med hjärtklappning/ rusningar. Tränade ju ca10 h/ v innan jag fick kronisk sjukdom. Men det var min utmattningsdepression som gav hjärtklappningen. Meditera har hjälpt mig.
Hoppas du snart blir bättre!

Åsa Lennersten 2 år sen

Bra att du sökte hjälp🌟. Jag har i perioder haft lite bekymmer med extra slag och för mej har det varit kopplat till järnbrist. Med järntabletter har det gått över. Hoppas att du hittar en väg framåt 🌷🌷🌷

Maria 2 år sen

Hej! Jag hade stora problem med hjärtat för flera år sedan och det höll i sig som hos dig. Dubbelslag och hopp var och vartannat slag.. riktigt ångestfyllt. Genomgick bandspelar-ekg, de kollade bakterier i hjärtat med kamera osv. Undersökningarna visade på tre olika slags dubbelslag. Fick nystat i lite saker och hade dels mycket med skola, samtidigt drack jag väldigt mycket kamomillte för att lugna ner slagen.. men insåg inte förrän vid en läkarkontakt att det där kamomillteet gjorde att hjärtat reagerade.. (hon frågade rätt ut om jag brukade dricka kamomillte och slog huvudet rätt på spiken!) och när det reagerade blev ju jag än mer rädd, osv. Slutade plugga och slutade med överdriven hälsokost. Återgick till allt “normalt” och tog det väldigt lugnt. Det har varit bra några år och inget liknande har hänt efter de månaderna det pågick.. men jag har ett känsligt hjärta märker jag. Märker hur det påverkas vid sjukdom och virus, hur extraslagen kommer. Men vet att de där extraslagen är helt normala och vanliga. Jag har också fötts med ett litet blåsljud men det har försvunnit. Jag förstår att det känns jobbigt men du har inget att oroa dig för, Carlanderska är duktiga och de har uteslutit något allvarligt. Bra du kollar hormonerna men se även över om du börjat äta något som kan påverka. Och vila både huvud och kropp. Det kommer ordna sig. Skönt att du har Janne hos dig också som finns där och stöttar. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack för att du delar med dig, så jobbigt… det är så påfrestande.

Ja mitt hjärta är också känsligt, de sa de redan för 20 år sedan när jag hade mycket hjärtrusningar när jag var gravid, det är känsligt för sjukdomar, hormoner osv.
Så egentligen är det logiskt, men ändå så jobbigt. Man måste kolla hjärtat för att utesluta, känner mig trygg med hjärtspecialisterna på Calanderska, nu ska vi kolla hormoner och ta prover på hur de ligger till.

Kram och hoppas du mår bra idag.

Malin 2 år sen

Hej fina Johanna!
En fråga: tar du kosttillskott som innehåller gröna kaffebönor?
När jag tog det så slog mitt hjärta ofta extraslag. Det blev väl så av koffeinet.
När jag slutade med dem så försvann alla symtom.
Jag har också fått liknande symtom av energidrycker.
Eller tar du några andra kosttillskott?
Många kosttillskott som ska öka på förbränningen kan ge hjärtklappning.
Hoppas du snart mår bättre!
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Malin, nej absolut inte. Mitt hjärta är känsligt, jag tål tex inte alla slags bedövningar, får rusningar direkt.
Kan inte äta kosttillskkott med kaffebönor, aldrig energidrycker.

Vi tittar alltid på mina vitaminer vad de exakt innehåller.
Men det är bra du skriver detta, för jag tror inte många tänker på det.

Tack, jag hoppas det också.

Kram

Sara 2 år sen

Hej Johanna! Min man har också haft extra hjärtslag sen Juli. Värst för honom har vid vila. Vi var var för någon vecka sedan hos en hjärtspecialist i Gtbg. Han fick rekommendationen att sluta dricka kaffe. Min man dricker inte ens mycket kaffe men nu är extraslagen helt borta🙌🏻 /Sara

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Sara, tråkigt att han har haft så jobbigt.

Jag har testat allt. Dricker extremt lite kaffe, det kommer även om jag inte dricker kaffe tyvärr :-(

Louise 2 år sen

Ang förra inlägget, kolla här:
http://mialundin.se/

Susanne Weidenhag 2 år sen

Åh Rio Vistamar så fint hotell, va där nu i januari. Utsikten var ju to die for från hotellet.

Trevlig helg 😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Visst är det!
Utsikten är fantastisk.

Trevlig helg du med!

Anonym 2 år sen

Som det ser ut på bilderna så är ni i Puerto Morgan som ligger vid vattnet, Morgan är en bergsby en bit uppåt….

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Exakt 😃🙌🏻

Anitha 2 år sen

På tal om hormoner så vill jag tipsa om ett mycket sevärt program som finns på SVT play där det bland annat tas upp det här med hjärtat. “Klimakteriet -Det ska hända dig med.” Se den!

Sunny 2 år sen

Magnesium! Jag känner massor med folk, inkl jag själv, som får dessa hjärt ”problem” av just magnesium! Pröva uteslut. Hittills har det varit just detta på samtliga jag pratat med och där jag tipsat om detta efter att jag själv såg mitt samband med mina dubbelslag och ”stresshjärta” av just mina magnesiumtabletter. Provat flera magnesium och det spelar ingen roll :(

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej!

Vet du var min hjärtläkare sa igår?

Du kan gärna äta magnesium, det kan hjälpa till att lugna hjärtat.
;-)

Så det är nog olika vad man har för besvär.

Linda 2 år sen

Tack Johanna! Vi reser till Gran Canaria i morgon. Har inte varit där innan så vi uppskattar dina tips, också hört om Anfi att det är fint där.

Krya på dig, kramar från mig

Eva 2 år sen

Oj nu lär du få en massa skit och arga kommentarer som tipsar om resa. Härliga bilder!
Hoppas du får en fin helg och krya på dig!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.