• 2019-02-10, 18:20
  • 11

Tack för era fina hälsningar, det värmer när man är sjuk. Idag är första dagen som jag varit ute en kort sväng och orkade mig bort till affären. Den känslan att orka vara uppe lite är ganska skön. Lunginflammation och bråkigt hjärta kan knäcka vem som helst, fy vilken hemsk vecka. Har gråtit och varit så uppgiven, samtidigt vet jag ju att det går över. Skäms när jag tänker på de som är kronisk sjuka och mår så här jämt.

Hemska extraslag har varit tufft för psyket, skönt att vi gjorde ultraljud även om det var som min egna avrättning. Calanderska är ett fantastiskt sjukhus.

Jag tror det finns en koppling både med infektion och hormoner efter vad läkaren sa och alla era kommentarer jag läst. Verkar vara vanligare än vad man tror, men konstigt att ingen skriver om extraslag kopplat till hormoner, det ska jag skriva mer om och ska berätta hur det går med prover jag kommer ta hos kvinnohälsan framöver.

Janne har varit här hela helgen, vi skulle varit uppe på VM i Åre på ett event med Österrikes turistbyrå, från början skulle han åkt upp själv, men jag mådde så fruktansvärt dåligt så han stannade kvar hemma hos mig. Det var skönt.

Fick så fina blommor med bud i fredags, tack älskade Magnus och Mats! Så gulliga vänner. De vet vad jag gillar för blommor. Beige, vitt och grönt. Underbar bukett, blev så glad.

Och igår kom det ännu mer blommor. Fina Susanne och Christer från Clarks. Hon vet också att jag älskar dessa färger. Vilda buketter är det vackraste jag vet.

Tack snälla, snälla. Jag blev rörd och så glad.

Inga vackra måltider denna veckan, ingen matlust alls men har druckit massor med juicer, smoothies, glass. Smörgås och nyponsoppa var godast.

Men igår! Vet ni vad vi gjorde igår kväll?

Världens godaste köttbullar med gräddsås och potatismos. Hur gott är inte det?

Vet att jag lovade er recept på köttbullarna med gräddsås när jag gjorde det till Lisa-Marie när hon kom hem från sin tre-månaders resa i jul. Men sedan kom julen och missade skriva ner det till er. Nu lovar jag att det kommer i morgon. Har mer ork nu så sitter i soffan med datorn och skriver.

Jag och Janne gillar helt olika mos. Jag gillar tjockare, det får absolut inte vara löst. Inga klumpar. Jag pressar i potatispress, sedan vispar med elvisp. Fluffigt. Muskonöt och vitpeppar.

Janne gillar när man gör moset med sån där stampare, eller vad heter det? Han vill att det ska vara lite potatisklumpar i så det är riktigt mos. Puh, en sån grej kan vi bli osams om, haha.

Har tittat på det mesta på tv, missade förstås inte Magnus som gästade Tilde, så kul att hans turne snart drar igång.

Sedan den här underbara killen, blev tårögd, så duktig han var, han berättade att han hade varit utsatt för mobbing, blir så arg och ledsen när jag hör barn som blir mobbade. Såg ni? David tror jag han heter. Vilken talang.

Och alla hjärtans dag närmar sig, ska ni göra något kul? Vi brukar äta något gott, tjejerna brukar få choklad och lite presenter.

Nu ska vi fixa lite charkbricka, är så sugen på massa god mat, måste vara ett tecken att det går åt rätt håll.

Extraslagen har inte bråkat med mig så mycket idag, försöker inte tänka på det, vill bara att de försvinner.

Vi hörs snart igen, kramar

 

 

2019-02-10 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…