Kålpudding med gräddsås


Idag ska jag laga kålpudding, är så sugen på det och den här gör man i en långpanna, så enkelt och gott. Idag har vi potatis till, men den funkar lika bra att äta med sallad som lchf rätt.
Känner mig bättre och vill ha mat! Gott tecken, eller hur? Tacksam för alla som hör av sig, att läsa om andra som har jobbigt med extraslag gör att det känns lättare.
Idag har jag ännu inte känt ett enda extraslag, vilken skön känsla. Kanske det kan höra ihop med infektion och virus? Inte bara hormoner? För ibland har jag haft perioder med extraslag men inte alls varit sjuk och tvärtom.


Så god! Tjejerna älskar den och det blir mycket över på en stor plåt så har de lunchlådor i veckan.19
3

Lite piggare och vackra blommor piggar upp


Tack för era fina hälsningar, det värmer när man är sjuk. Idag är första dagen som jag varit ute en kort sväng och orkade mig bort till affären. Den känslan att orka vara uppe lite är ganska skön. Lunginflammation och bråkigt hjärta kan knäcka vem som helst, fy vilken hemsk vecka. Har gråtit och varit så uppgiven, samtidigt vet jag ju att det går över. Skäms när jag tänker på de som är kronisk sjuka och mår så här jämt.
Hemska extraslag har varit tufft för psyket, skönt att vi gjorde ultraljud även om det var som min egna avrättning. Calanderska är ett fantastiskt sjukhus.


Jag tror det finns en koppling både med infektion och hormoner efter vad läkaren sa och alla era kommentarer jag läst. Verkar vara vanligare än vad man tror, men konstigt att ingen skriver om extraslag kopplat till hormoner, det ska jag skriva mer om och ska berätta hur det går med prover jag kommer ta hos kvinnohälsan framöver.
Janne har varit här hela helgen, vi skulle varit uppe på VM i Åre på ett event med Österrikes turistbyrå, från början skulle han åkt upp själv, men jag mådde så fruktansvärt dåligt så han stannade kvar hemma hos mig. Det var skönt.
Fick så fina blommor med bud i fredags, tack älskade Magnus och Mats! Så gulliga vänner. De vet vad jag gillar för blommor. Beige, vitt och grönt. Underbar bukett, blev så glad.
Och igår kom det ännu mer blommor. Fina Susanne och Christer från Clarks. Hon vet också att jag älskar dessa färger. Vilda buketter är det vackraste jag vet.
Tack snälla, snälla. Jag blev rörd och så glad.Inga vackra måltider denna veckan, ingen matlust alls men har druckit massor med juicer, smoothies, glass. Smörgås och nyponsoppa var godast.


Men igår! Vet ni vad vi gjorde igår kväll?
Världens godaste köttbullar med gräddsås och potatismos. Hur gott är inte det?


Vet att jag lovade er recept på köttbullarna med gräddsås när jag gjorde det till Lisa-Marie när hon kom hem från sin tre-månaders resa i jul.

Men sedan kom julen och missade skriva ner det till er. Nu lovar jag att det kommer i morgon. Har mer ork nu så sitter i soffan med datorn och skriver.


Jag och Janne gillar helt olika mos. Jag gillar tjockare, det får absolut inte vara löst. Inga klumpar. Jag pressar i potatispress, sedan vispar med elvisp. Fluffigt. Muskonöt och vitpeppar.
Janne gillar när man gör moset med sån där stampare, eller vad heter det? Han vill att det ska vara lite potatisklumpar i så det är riktigt mos. Puh, en sån grej kan vi bli osams om, haha.
Har tittat på det mesta på tv, missade förstås inte Magnus som gästade Tilde, så kul att hans turne snart drar igång.


Sedan den här underbara killen, blev tårögd, så duktig han var, han berättade att han hade varit utsatt för mobbing, blir så arg och ledsen när jag hör barn som blir mobbade. Såg ni? David tror jag han heter. Vilken talang.


Och alla hjärtans dag närmar sig, ska ni göra något kul? Vi brukar äta något gott, tjejerna brukar få choklad och lite presenter.


Nu ska vi fixa lite charkbricka, är så sugen på massa god mat, måste vara ett tecken att det går åt rätt håll.
Extraslagen har inte bråkat med mig så mycket idag, försöker inte tänka på det, vill bara att de försvinner.
Vi hörs snart igen, kramar

11
1

Bokrea i min shop!


Reklam för min bok 

Väntar du på bokrean? Jag tänkte smygstarta den här på shoppen – med min egen bok ”30 om dagen – En livsresa” förstås. Nu säljer jag ut de sista exemplaren ur andrautgåvan och tack vare mitt härliga förlag Bladh by Bladh kan jag erbjuda mina egna läsare specialpris.

Så i tio dagar från och med nu säljer jag signerade exemplar för bara 149 kronor. HÄR

Det har varit en otrolig resa med boken. Först var jag ju tvungen att leva innehållet, men sedan var det ett nästan lika stort äventyr att ge ut den. Responsen har varit helt fantastisk, från tv-intervjuer till mail och kramar från människor som känt att boken var det sällskap de behövde. Inget gör mig så glad som att få höra det, det här är ju boken jag själv letade efter när jag befann mig på botten och mådde som sämst.

Men jag ville inte skriva om att må dåligt, det gör så många redan. Jag ville skriva om hur jag började må bra igen och är så lycklig över hur många som velat följa med på den resan. Därför känns det extra kul att få sälja de sista exemplaren till er, eller till någon som ni tycker behöver bli lite peppad. Utan er hade boken aldrig ens blivit påbörjad.

Snart börjar nästa resa… undrar vart den ska gå?


4
0