ANNONS
Integritet på Tailsweep

Köttbullar i gräddsås, världens godaste!

/

Johanna Toftby

,

Recept

,


Nu ska ni får receptet på köttbullarna många frågat efter. När Lisa-Marie kom hem efter sin långresa i Asien överraskade jag henne med hemmagjorda köttbullar i gräddsås och potatismos på kvällen när vi kom från flygplatsen. Husmanskost när det är som bäst.
Klassiska köttbullar god gräddsås, vad slår det ihop med fluffigt potatismos?


Steker ni köttbullarna i stekpanna eller i ugnen? När jag gör många kör jag i ugnen men lägger ner dem i pannan det sista så det blir bra smak till gräddsåsen.Jag gillar när köttbullarna får puttra ihop med gräddsåsen, det blir magiskt.


Potatismos kan man göra på flera sätt. Så här gör jag. Kokar potatisen, pressar potatisen i en potatispress, vispa med elvisp, (vispa direkt med elvisp om du inte har press) Lägg i smöret, mjölken, men ta mjölken lite i taget så det inte blir för löst mos.  Jag gillar fluffigt, lite tjockare mos. Rör i alla kryddor, salt och smaka av.
Så gott!
Jag dubblar färsen så det blir rejält med köttbullar när man ändå gör. Hade slut på inlagd tunn fin gurka, det är ju godast men vi hade vanligt smörgåsgurka och det funkar fint också.
Smaklig spis!

14

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00