• 2019-02-18, 22:00
  • 48

 

Det var blandade känslor inom mig när jag och Robert Aschberg åkte för att leta reda på Linda som stalkat mig i tio år. Jag hade väldigt mycket ilska inom mig för vad hon gjort mot Annica, det är ofattbart. Jag har fått ta hennes hat och skit i många år, har blockat ip nummer och även bett henne sluta. 

Då gick hon på stackars Annica istället.

När Robert Aschberg frågade om jag ville följa med för att konfrontera trollet Linda så tvekade jag inte en sekund. Jag hoppades få träffa henne, få ett svar varför hon håller på som hon gör. 

Jag hade tre frågor till henne. Varför hon hatar och stalkar mig. Varför hon skrev så hemska saker till Annica som var svårt cancersjuk. Och om hon ville säga något till Annicas tre barn, som förlorat sin mamma. 

Mitt hjärta hoppade nästan ur när Robban knackade på dörren och Linda öppnade. Jag fick inte kliva fram direkt för då hade hon förmodligen klappat igen dörren på en gång.  Robert ställde henne rejält mot väggen och hade alla kommentarer och alla bevis på att det är hon som skrivit. 

Linda var en stor fegis. Hon erkände först att hon kommenterat hos mig men de var ju längesen. 

När Robert började fråga om Annica ville hon inte prata mer, hon hade ju sin mamma där babblar hon om istället. 

– Och jag har Johanna här, sa Robert, och då klev jag fram och dörren åkte igen. Linda, som är så tuff när hon gömmer sig bakom en dator, vågade inte ens titta på mig i verkliga livet. Att jag både knackade på och ropade genom brevinkastet hjälpte inte.

Nu är Linda igång igen, på min Instagram, min Facebook och säkert här på bloggen inom fem minuter. Men nu vet ni alla hur feg hon egentligen är när hon sätter igång och yrar om förtal, olaga hot och allt annat hon håller på med. Den enda som brutit mot lagen är Linda själv.

Hon har fått flera kontaktförbud utdömda och snart hoppas jag att hon får minst ett till. Mot mig.

För Annica är det för sent, men hennes barn borde åtminstone få en ordentlig ursäkt.

 

 

2019-02-18 Johanna Toftby

Kommentarer

Anette 1 år sen

Hon är ju en fara för sig själv och andra. Hon är ju vidrig mot många människor genom sina elaka påhopp. Får många att må väldigt dåligt. Och hon har inga som helst spärrar. En dag kommer hon ha gett sig på fel person som kanske tappar tålamodet och kontrollen. Lagen verkar ju vara väldigt lam när det gäller dessa troll, så där verkar det ju inte gå att få någon direkt hjälp där. Hon borde ju spärras in på psyk och få den hjälp hon behöver. Och man undrar ju som någon nämde tidigar om det så att hon tar hand om sin mamma.
Det låter ju isåfall väldigt oroväckande.
Stå på dig Johanna.

fia 1 år sen

Såg programmet, trollen blurrat rejält å får inte stå till svars. Inget program för allmänheten men förhoppningsvis en tankteställare för trollen

anne 1 år sen

Men vad innebär att hon får passa sig. Detta måste och kommer bli olagligt att mobba människor. Hon kan ju göra så en del inte orkat leva mer. Psykisk misshandel är det. Och ska vara straffbart. Skiter i vad hon varit med om utan hon får som andra ha respekt för sina medmänniskor men det har hon inte.

Sussi 1 år sen

Såg programmet, så himla bra av dej Johanna. Man förstår inte hur en människa kunde ge sig på Annica. såå vidrigt!!
Detta är ju en helt sjuk person som behöver vård. Ja jag tycker detta är vidrigt, men snälla alla… uppmana inte till våld mot denna människa, då är man ju inte bättre själv.
Bättre att låta henne försvinna i det tysta bara… Ja bara min tanke

Svar på kommentaren:
Elsa 1 år sen

Ingen har väl uppmanat till våld? Hon behöver konfronteras på nytt eftersom hon inte verkar sluta trots att hon blev avslöjad.
Hon måste en gång för all fatta att det räcker nu! Hon har gjort tillräcklig skada.
Om det finns nån hjälp för henne eller om hon är ett hopplöst fall, det vet jag inte. Men hon borde gå i terapi för att bena ut, varifrån kommer denna ondska och elakhet?
Är hon själv ett offer för något?
Min intuition är att hon är en väldigt ensam, olycklig människa. Men det borde gå att ändra på, om hon bara är villig att ta sig an den långa vägen mot ett vanligt normalt liv.

anne 1 år sen

Men hon verkar ju bara fortsätta. Det har blivit en livsstil för henne.

Elsa 1 år sen

Jag tänker också på hennes mamma. Hur är hon mot henne? Tänk om hon far illa? Jag vet namnet på hennes mamma men har inget mobilnr. Jag blir på riktigt orolig för hennes åldrade mor, som borde tas om hand av nån annan. Ingen bra miljö detdär huset.

Johanna Toftby 1 år sen

Hon försvinner inte i det tysta. Jag orkar inte med hennes skit mer. Vet inte vad jag ska göra snart.

Startar nya konton hela tiden, finns ingen ände på hennes skit. Jag är tyvärr inte ensam, hon är vidrig.
Och alla hennes kontaktförbud säger en hel del.

Elsa 1 år sen

Men så otroligt frustrerande!
Jag har träffat på många olika sorters människor men aldrig nån sådär envis och svårt störd. Hur kan människan stå ut med sig själv ens??

Katja 1 år sen

Om man vet vem det är och råkar stöta på henne i en affär tex måste man ju kunna fråga varför hon skrev så elakt till Annica och fortf tydligen håller på. Så vidriga saker som hon skrev. Bra att det kom med i programmet och en stor ursäkt vore väl på sin plats! Bra jobbat Johanna!

Petra 1 år sen

Bra program!! Så tragiskt med alla dessa fega människor som uppenbarligen inte har några liv utan allt dom gör går ut på att förstöra för andra.. Men jag undrar Johanna vet du varför dom “blurar” deras ansikte?? Visa upp dom istället så att dom får skämmas för familj och grannar istället, då lär dom sig verkligen en läxa!! Vissa erkänner ju t.o.m så dom är ju inte “osyldiga”! Hoppas verkligen att det kommer bli hårdare tag i lagen annars kommer nog detta att bli ännu värre tyvärr :-(
Det man såg av “Linda” så såg hon ut som en storrökandes white trash kärring, USCH!!

Svar på kommentaren:
Emma 1 år sen

Haha, håller med om det sista du skrev. Efter en snabbanalys av den här Linda kommer jag fram till att hon säkert varken har partner, barn, vänner, jobb, pengar och tydligen inte ens ett eget boende. För att kompensera sitt torftiga liv skriver hon elakheter på nätet, vilket får henne att känna att hon är någon.

Charlotte 1 år sen

Såg programmet nu. Det verkar inte som att denna människa kan känna ånger. Nån störning vad gäller den empatiska biten. Något som oxå gjorde mig vansinnigt förbannad var denna lärare som uttryckt sig så. Alltså de är ju bara inte klokt. Att en människa som Linda som ju uppenbart har en emotionell skada skriver som hon gör (ursäktar inte henne) kan man kanske ändå förstå på något vis hur äckligt det än är de hon skrivit. MEN en lärare i 60 års åldern som är ute i yrkeslivet och verkar ha ett socialt liv uttrycker sig så? Jag blev på riktigt chockad och då kallar jag mig inte naiv. Alltså en kvinna på 60 bast!! Utk och blä..

Svar på kommentaren:
Charlotte 1 år sen

Skall tillägga att jag menar inte att män/kvinnor som är i 60års åldern inte figurerar på nätet. Det gör dom verkligen!! Det jag menar är att en människa som jobbar med barn o ungdomar som man ändå vill “tro” ska vara en förebild och sända ut sunda värderingar osv osv bara har mage att vräka ur sig nåt sånt. Trodde oxå att hon borde vara rädd att det kom fram vilket de nu oxå gjorde, men inte ens det hade hon vett att fatta. Besviken på mänskligheten..

AnnaE 1 år sen

Attans att hon slängde igen dörren! Jag satt som på nålar att du skulle hinna fram! Usch vilken människa. Man blir mörkrädd av att det verkligen finns sånna sjuka människor!

Elizabeth 1 år sen

Det var bland det vidrigaste jag sett! Hon måste bo bakom datorn! Inser ju att det är en mycket sjuk människa, men det gör ju inte saken bättre. Följer hon kontaktförbuden? Usch säger jag…

Maria Bäckman 1 år sen

Har också varit utsatt för denna Linda. Så fruktansvärt vidrigt.

K 1 år sen

Strongt jobbat!

William 1 år sen

Fattar inte hur man orkar. Hur föds ens tanken att börja trakassera någon på en blogg?

Lena 1 år sen

Såg programmet bra Johanna!! Och vilken hemsk människa hon är som gör så här massa kärlek till dig kram Lena 💕 😍

Vera 1 år sen

Usch vilken hemsk människa. Släpp både namn och foto på henne!!

Svar på kommentaren:
Elsa 1 år sen

Jag vet hennes namn, adress och mobilnr.
Jag tror hon får passa sig..det finns många förbannade människor nu. Får bara hoppas ingen går för långt. Det är det inte värt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

jag vet också det, hon får passa sig nu.

Elsa 1 år sen

…om än hon är värd det, men förövaren är inte värd att sitta inspärrad för en så hemsk människas skull.

Mallan 1 år sen

Man tror inte det är sant att en människa kan vara så ond att önska livet ur en sjuk människa som inte gjort nåt ont😥 Men det är nog en mycket ensam människa , möjligen med en diagnos också …. Hon tycker det är roligt att reta upp folk, hon har inget annat att göra! För jävligt alltihop!! Hoppas du kan få dit henne på NÅT vis!!!!!💕

Ullis 1 år sen

Jag skulle nog inte kunna låta bli att stalka tillbaka och bara råka stöta på henne på affärn och lite överallt och fråga henne rent ut om hon vill ta en diskussion där och då. För fega människor som hon har visat sig att när dem själva blir konfronterade då vågar de minsann inte stå för vad de skrev.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Exakt.

Elsa 1 år sen

En tanke slår mig..jag tror Linda får kolla runt sig då hon går ut. Det finns för många förbannade människor nu som vet vem hon är och var hon bor!
Helt rätt! Beter man sig sådär så får det följder!

Emma 1 år sen

Jag tror inte att hon går ut. Hon lever nog sitt liv inomhus vid datorn sorgligt nog.

En annan Nina 1 år sen

Starkt och modigt gjort av dig Johanna. Kram till dig och Lucy.

Carin 1 år sen

Tack Johanna för att du finns! Då min mamma dog i cancer förra året så gör det mig väldigt upprörd att någon skulle ge sig på en cancersjuk person.
Det känns som att det här trollet är så missnöjd med sitt liv att hon vill att alla andra ska må dåligt också! Hennes livssituation avslöjar också en del, är fyrtio och bor med mamma!
Har hon familj som är medvetna om det hon gör så bör de se till att hon får den vård hon behöver.

Svar på kommentaren:
Emma 1 år sen

Exakt, hennes livssituation tyder på att det något som inte stämmer med henne. 40 år och bor med mamma! Det kan ju inte vara så vanligt i dag.

Anette Högberg 1 år sen

Otroligt feg och kännslokall.
Att uttrycka sig så mot Annica visar på en mycket störd människa.
Tack Johanna för allt du gör💕

Helene 1 år sen

Bra gjort Johanna.
Synd bara att hon inte hade vett att be om ursäkt eller visade ånger för allt vidrigt hon skrivit. Hon behöver verkligen hjälp.
Stor kram!

Annie 1 år sen

Såg programmet ikväll. Så fruktansvärt du har haft det och din vän också!
Blev så förbannad när hon kunde slå igen dörren. Önskar att du haft en dörr att slå igen när hon ofredat dig.
Kram!

Tina Vinberh 1 år sen

Var väl väntat Så fegt att inte stå för det hon gjort Tycker att du skötte dig bra Synd bara att du inte fick möta henne

Marika Bergman 1 år sen

Vad tuff du är ! Bra jobbat!!

Ullis 1 år sen

Vilken sjuk människa alltså. Hon kan ju inte ha något liv alls som ger sig på en sådan snäll o underbar människa som dig Johanna. Att ge sig på din vän som dog i cancer med sådana kommentarer, ja det är ju helt oförlåtligt ju. Jag tror lite på tesen att what goes around comes around. Karma kommer bita sig själv i röven.
Hon är ju uppmärksamhetstörstande till max. Kul att bli känd som en elak bitter människa.
Bamsekram till dig Johanna o till din väns familj med❤️❤️❤️

Ullis 1 år sen

Det borde vara straffbart att skriva så hemska saker. Jag tror att det handlar om sjuka och/eller olyckliga människor. Bra att det tas upp i TV.

simon 1 år sen

va stark Johanna, du är bra som du är, kom ihåg det,
du är en bra person👍🏻

Suss 1 år sen

Är helt klart ingen frisk människa som gör så här. Beklagligt att svenska lagar inte sätter förövarna i sluten vård eller bakom lås och bom. Vidrigt hur hon behandlat Annica under hennes sjukdom.
Bitterhet över sin egen livssituation måste vara den drivande faktorn, gissar jag?
Bra gjort Johanna!

Annica 1 år sen

Vilken fruktansvärd människa!! Du är så fin Johanna! Kämpar för det som är rätt och står upp mot orättvisor. Är så roligt att följa dig. Känns bra i hjärtat. Kram ♥️

Rasmus 1 år sen

Hej Johanna! Såg nyss programmet och blev djupt berörd. Mest förbannad faktiskt.. Vill bara skicka lite kärlek. Stay strong! <3

Ann-Sofie 1 år sen

Annica, Krille och barnen är nog mycket stolta och tacksamma för dig Johanna!
Grymt av dig i programmet, synd bara att hon vågade möta dig face to face. Äckliga jävla människa alltså! Hoppas du får den hjälp du behöver kring det här och blir av med henne en gång för alla!

Svar på kommentaren:
Ann-Sofie 1 år sen

Att hon INTE vågade ska det ju såklart stå!

Tommy 1 år sen

Så jävla feg hon var som inte våga stå för det vidriga hon skrivit. Lätt att vara kaxig på nätet men gömmer sig bakom mamma i verkliga livet. Pinsamt.

Lotta Karlholm 1 år sen

Bra jobbat Johanna! Såg precis programmet. Tack för dina recept, vissa är riktiga guldkorn! Kram Lotta

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…