• 2019-02-20, 07:30
  • 20

Vilken god pasta vi gjorde häromdagen, följer ni bloggen vet ni att vi älskar pasta, en gång i veckan lyxar vi till det. Så gott, jag har massor med recept om ni kikar i receptregistret.

När vi är i Italien äter vi pasta varje dag, haha. Cyklar desto mer så så då unnar vi oss god pasta på kvällarna. Jannes morfar kom från Italien så han har en stor förkärlek till pasta.

Den här är med bacon, svamp och pesto, lite vitlök, bland den godaste vi ätit! Ni måste testa den till helgen. Eller kanske ikväll på lillelördag.

Snurra pastan och ställ den på tallriken som på restaurang.

Vill man ha vegetariskt tar man bort bacon. Lova testa den, så god även om bilderna är färglösa. Lita på mig, den var bland den godaste vi ätit på länge. Dekorera med färsk basilika, strö rikligt med en god parmesan över.

Vill man ha ännu mer bacon tar man mer, jag tycker inte det ska vara för mycket i en pasta, desto mer smaker. Less is moore. Italienarna älskar enkla pastarätter. Bra parmesan och olivolja är viktigt.

En tjej som tipsade om pasta att ta pastavattnet istället för grädde, så gör de i Italien, helt rätt. Men barnen älskar, älskar smaken som man får när man har grädde. Även jag. Vill man inte ha det- skippa grädden, ta istället spadet från pastavattnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasta med bacon och pesto

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Sätt på vattnet till pastan, koka den medan du gör pastasåsen. Skär bacon i bitar, inte pyttesmå. Fräs i torr stekpanna på medelvärme, akta så det inte bränns. Lägg baconet på hushållspapper. Dela champinjonerna i bitar och fräs på hög värme utan smör eller olja. Hacka vitlöken och fräs det sista med svampen, häll lite olja i pannan. Sänk värmen. Lägg i baconet, häll på grädden och kryddor, honung och peston, låt pastasåsen puttra en stund så det tjocknar. När såsen tjocknat och du smakat av, stäng av plattan, vänd ner pastan och blanda ihop allt.

1 paket

Bacon a 140 gram

200 gram

Champinjoner

2

Vitlöksklyftor

2-3 msk

Pesto med basilika

1 msk

Honung

3 dl

Grädde

1 msk

Olivolja

Nypa

Salt och peppar

Färsk basilika

Till dekoration

Riven parmesan

2019-02-20 Johanna Toftby, Recept, Resor

Relaterade inlägg

Pasta äter vi en gång i veckan, krämig pasta kan vara det godaste som finns. Detta är med kyckling och blå Castello, blåmögelost. Osten passar perfekt till pasta, det blev så galet…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…