• 2019-02-20, 07:30
  • 20

Vilken god pasta vi gjorde häromdagen, följer ni bloggen vet ni att vi älskar pasta, en gång i veckan lyxar vi till det. Så gott, jag har massor med recept om ni kikar i receptregistret.

När vi är i Italien äter vi pasta varje dag, haha. Cyklar desto mer så så då unnar vi oss god pasta på kvällarna. Jannes morfar kom från Italien så han har en stor förkärlek till pasta.

Den här är med bacon, svamp och pesto, lite vitlök, bland den godaste vi ätit! Ni måste testa den till helgen. Eller kanske ikväll på lillelördag.

Snurra pastan och ställ den på tallriken som på restaurang.

Vill man ha vegetariskt tar man bort bacon. Lova testa den, så god även om bilderna är färglösa. Lita på mig, den var bland den godaste vi ätit på länge. Dekorera med färsk basilika, strö rikligt med en god parmesan över.

Vill man ha ännu mer bacon tar man mer, jag tycker inte det ska vara för mycket i en pasta, desto mer smaker. Less is moore. Italienarna älskar enkla pastarätter. Bra parmesan och olivolja är viktigt.

En tjej som tipsade om pasta att ta pastavattnet istället för grädde, så gör de i Italien, helt rätt. Men barnen älskar, älskar smaken som man får när man har grädde. Även jag. Vill man inte ha det- skippa grädden, ta istället spadet från pastavattnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasta med bacon och pesto

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Sätt på vattnet till pastan, koka den medan du gör pastasåsen. Skär bacon i bitar, inte pyttesmå. Fräs i torr stekpanna på medelvärme, akta så det inte bränns. Lägg baconet på hushållspapper. Dela champinjonerna i bitar och fräs på hög värme utan smör eller olja. Hacka vitlöken och fräs det sista med svampen, häll lite olja i pannan. Sänk värmen. Lägg i baconet, häll på grädden och kryddor, honung och peston, låt pastasåsen puttra en stund så det tjocknar. När såsen tjocknat och du smakat av, stäng av plattan, vänd ner pastan och blanda ihop allt.

1 paket

Bacon a 140 gram

200 gram

Champinjoner

2

Vitlöksklyftor

2-3 msk

Pesto med basilika

1 msk

Honung

3 dl

Grädde

1 msk

Olivolja

Nypa

Salt och peppar

Färsk basilika

Till dekoration

Riven parmesan

2019-02-20 Johanna Toftby, Recept, Resor

Kommentarer

Bea. L 8 månader sen

Så himla GOTT.
Här hos dig Johanna hittar man alltid något gott att laga till. Har man “torka” på att hitta på något i recept karusellen så finns det här hos Johanna. Tack så mycket för att du delar med dig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Åh vad roligt! Tack snälla!
Glad att kunna tipsa om god och lättlagad mat.

Ha en fin helg, kramar

Lindah 8 månader sen

Jättegod pasta hälsar hela familjen från 9-åringen till 40-åringen. Lade till kryddig korv och minskade svampen pga att barnen inte älskar svamp. Jättegott, kommer lagas fler ggr. Tack för receptet. 😋

Sofia 8 månader sen

Fantastiskt gott!! Bjöd mina vänner på detta i lördags och alla ville ha receptet efteråt :)
Detta kommer bli en ny favorit rätt.

Sandra 8 månader sen

Ser smarrigt ut! Har du tips (märke) på vilken pesto man skall använda?

Annika 8 månader sen

Har gjort pastan idag! Såå god!👌🏼 Det farliga är att man gärna tar liite extra.😉
Tack för bra recept över lag!
Mvh Annika

Camilla 8 månader sen

Sååå gott, står just nu och tillagar denna pastarätt😍
Du har kommit med sååå bra tips att min vardag börjar bli lättare med matidéer 😂!
Och mina barn ääälskar de nya maträtterna!

Barbro 8 månader sen

Alltid gott med pasta och kul att prova på något nytt.
Ha en fortsatt bra onsdag.
Kram o tack för en jättebra blogg .💕

Sofia Eltin 8 månader sen

Tack för alla dina goda recept som du delar med dig✨

Svar på kommentaren:
sofia eltin 8 månader sen

måste prova även denna

Sofia Eltin 8 månader sen

Tack för alla dina goda recept🌟

Malin 8 månader sen

Kanske får bli dagens middag. :) Tack för recept!

Sofia 8 månader sen

Lärt mig så mycket om italiensk mat sedan jag träffade min kille därifrån för tre år sen. Prova skippa grädden, det använder de inte i pastan i Italien. Krämigheten får de genom att spara lite av pastavattnet och tillsätta det igen innan servering i stekpannan. På vintern brukar jag göra en svartkålspesto en kompis i Umbrien bjöd på som är sååå god! Koka i ca 10 min svartkål i saltat vatten (använd endast bladen inte det hårda i mitten), kör i food processor med en liten vitlöksklyfta, valnötter eller pinjenötter, olivolja och parmesan. Blanda med nykokt al dente pasta och lägg tillbaka lite av det stärkelserika pastavattnet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

I know! Janne lagar sån pasta men barnen ÄLSKAR, ÄLSKAR grädde.

Gott med recept, det ska jag göra! Tack snälla för tips!

Mia 8 månader sen

Hej Johanna. Kan du inte skriva lite om din hjärtklappning/ dubbelslag var de kan bero på. Ha detsamma nämligen. Har kollat upp östrogen mm. Vad sa läkaren till dig och vad visade dina prover. Tacksam för att du vill ta upp detta änmne. Många dom lider av detta.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Lovar, har ett inlägg klart!
Så jobbigt… men i mitt fall var det inte klimakteriekänningar, mer vanlig pms. Jag får inte äta hormoner för då kommer det balla ur totalt sa gynekologen.
Jag ska däremot ta prover längre fram, men ska skriva om det.

Har du ofta extraslag? Mina är borta just nu, vågar knappt tänka på det. Livrädd för det ska slå till igen, brukar hålla på hela dagarna i ca 10 dagar-2 veckor.

Kramar

Mia 8 månader sen

Hej Johanna, var inte förklimskteriw hos mig heller just nu iallafall😃. Får med det i samband med pms. Kommer bara ibland. Skönt ändå att veta att det inte är farligt men det är psykiskt jobbigt ändå. Ser fram emot ditt inlägg. Ha en fin dag. Kram🌸

Mia 8 månader sen

Hur gick det för dig med magnesiumet, ökade du din dos?

Jag äter samma som dig, funderar på att öka upp med en tablett så det totalt blir 500mg. Har Diabetes typ 1 med, och då behövs det extra magnesium med.

Bara kul att höra om du märker skillnad på den ökade dosen:)

Ulrika Hultberg 8 månader sen

Detta måste man bara prova . Det ser super gott ut . Ha en fortsatt trevlig dag.

Christine 8 månader sen

Åh låter supersmarrigt, det får bli kvällens middag efter familjen alla olika aktiviteter.
Tack för alla super duper goda recept, hittar dom alltid hos dig eller en annan bloggkompis till dig om jag förstått rätt😜ha en härlig onsdag🌞

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Pasta äter vi en gång i veckan, krämig pasta kan vara det godaste som finns. Detta är med kyckling och blå Castello, blåmögelost. Osten passar perfekt till pasta, det blev så galet…

Innehåller reklam för min bok Middag hos mig  Idag var jag på gymet före halv åtta. Grym känsla att ge sig ut i mörkret och in på gymet för att träna, redan…

Är det något jag är noggrann med så är det att alltid ta mina vitaminer och mineraler varje dag. Magnesium tar jag varje kväll innan jag går och lägger mig, det gör att…