• 2019-02-22, 09:15
  • 34

Fredag är här! Jag vaknade på superhumör, det ska jag behålla hela dagen. Vilket sol! Fantastiskt vinterväder. Vi ska ut och gå en morgonrunda snart. Vad ska ni göra i helgen? Jag ska först jobba här hemma idag, har två stora samarbeten som ska fotas, sedan ska jag göra slingor på Lisa-Marie och efter blir det tåget ner till Janne.

Vi ska vara Göteborg hela helgen för på lördag kväll är det äntligen dags för Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion “Minnestavlan” 2019.

Vi har varit där ett par gånger och det är alltid lika trevligt med god mat och uppträdanden, det känns bra i hjärtat eftersom det är en välgörenhetsmiddag. I år utgår konstnärerna från Mikaels ikon moroten. Överskottet går till Mikael Ljungbergs minnesfond och minnesfonden tre ska bli noll.

Igår lagade jag kycklinggratängen med chili och sambal oelek, så enkelt att bara skära ner massa grönsaker  med kyckling och lägga i en form, sedan häller man på gräddblandning med chilisås, sambal oelek, så gott!

Kanske till fredagsmyset? Jag gillar gratänger, sköter sig själv i ugnen och bara ställa fram. Vi äter en god sallad till men ris passar bra till.

Jag kör matlagningsgrädde men kör vanlig 40% om ni vill göra lite lyxigare helgmat.

 

Het kycklinggratäng med krämig chilisås

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
6 portioner

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i strimlor och stek i olja i en stekpanna, salta och peppra. Jag steker så kycklingen får stekyta, den steks färdigt i ugnen sen. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen. Ta fram en bunke och vispa ihop grädde, creme fraiche, chilisås, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av. Ta mer sambal oelek om du vill ha starkare. Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

4-5

Kycklingfileer

1

Röd paprika

1

Gul paprika

10-12

Champinjoner

1/2

Purjolök

2 tsk

Sambal oleak

1/2 dl

Chilisås

1 msk

Soja

1 msk

Mango chutney

3 dl

Matlagningsgrädde

2 dl

Creme fraiche

2 dl

Stark riven ost

Nypa

Salt och peppar

Kommentarer

Linda petersson 2 år sen

Undrar lite om receptet,är det sweet chili sås eller bara chilisås?
Så jag gör rätt,låter ju jättegott👍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

sweet chili är sweet chili :) Men flera som inte vet vad det är så ska ändra!
Står på asiatiska hyllan.
Hoppas du gillar! Jättegott!

Ullis 2 år sen

Tipsar om att inte köpa matlagningsgrädde! Kör riktig grädde och blanda ut med lite vatten eller mjök så har du matlagningsgrädde istället. Då betalar du inte för utspädd grädde iaf. En del matlagningsgrädde innehåller även massa andra tillsatser. Så det är mitt tips.

Susanne 2 år sen

Smidigt och gott med gratänger 😋

Sussie 2 år sen

Åhhh!
Jag gjorde en gammal klassiker igår, Flygande Jacob, ohhhh my gooood vad gott det var, den kan du testa!!!!
Här blir det lugna gatan i helgen, promenader i vårsolen, ska bli runt 8-9 grader och stor sol, mello och läka lilla förkylningen.
Hur blev det med tävlingen om Moet glasen??
Ha en härlig helg!!!!

Anette 2 år sen

Herregud!! Såg på Johannas Facebook att Linda skrivit! Vilken galning!
Hon skrev att hon tycker det var rätt åt Annica det som hände.
Men snälla nån människan måste spärras in!

Såg att en lagt ut bild på din Facebook Johanna.
Bra att vi får se bild vem fan skapet är!
Jag ryser 😱

Svar på kommentaren:
Anneli 2 år sen

Gode värld, vilken vidrig människa hon är, denna Linda! Var inne på Johannas fb sida efter jag löst ditt inlägg Anette o ryser när jag ser denna människa!!!! Vem är hon som begär att fotona på Linda ska tas bort?
Är det mamman?

Charlotte 2 år sen

Hej! Jag använder inte fb längre och tänkte fråga er som har om det är en bild på Linda med ansiktet? För annars ser man ju bara överkroppen som de visades i trolljägarna. Då behöver man ju knappast ta bort den menar jag. För övrigt hoppas jag verkligen att det är en bild med ansikte på aset och att den INTE kmr tas bort.

Charlotte 2 år sen

Hej, använder inte fb längre men undrar om man ser Lindas ansikte eller det bara är överkroppen som syns som i trolljägarna? Jag menar, då är det ju ingen fara för aset om den syns liksom. Hoppas att de är ansiktet annars är det inget att hetsa upp sig för ju.

Gammfinnen 2 år sen

Charlotte – man ser ansiktet, ful som stryk

AnnaE 2 år sen

Charlotte, Det är två bilder på trollet man ser ansiktet

Charlotte 2 år sen

Jaså ja, man undrar ju om hon kmr att sluta pga det? Jag personligen tror inte det tyvärr. Jag tror som jag tidigare skrivit här innan att hon inte är bitter o avundsjuk och allmänt dum i huvudet utan sjuk på ett sätt som glatt hon saknar självinsikt och ty ker nu synd om sig själv att hon syns på foto.

Det är en sjukdom som vi här inne inte kan bekämpa trots foton och hårda ord om henne. Hon förstår inte att hon gör fel. Krävs en psykiatriker…

Anonym 2 år sen

Hon slutar alltså inte!!??
Jaha..ok!! Då får hon skylla sig själv för vad som händer.
Jag tycker ju dethär går under tvångsvård.
Vi får gå vidare på det spåret då. Hon har fått sina chanser nåt annat kan hon inte säga!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Nej hon är värre än värst. Startar nya Fb konton hela dagarna, igår var hon en “Mia Fia” som skrev hur mkt som helst, att jag ska få polisen efter mig, att jag är anmäld och bla bla bla.

Annicas mamma Anitha skrev till henne igår på min FB där alltså Linda skrev som Mia fia. Helt galet från början till slut.
Hon skrev även att det var rätt åt Annica det som hände.
Ofattbart, helt jävla ofattbart att människan inte är inlåst.

En tjej som också varit rejält utsatt av Linda lade där efter ut bilder på Linda på min Facebook igår.
Jag tänker inte ta bort bilderna även om Linda låtsas vara sin mamma nu och ska tvinga mig ta bort bilderna. Kommer inte att ske.

Nu får hon skylla sig själv. Hon måste bli stoppad.

Anonym 2 år sen

Så! Nu har jag sett hennes foto och läst.
Hennes ansikte vill jag inte kommentera, hon är inte fulare eller vackrare än nån annan.
Ingen föds hit till världen i onödan, så vad är månne syftet med att hon beter sig sådär omänskligt? OM hon bara skulle förstå sitt eget bästa och söka hjälp för sitt onormala beteende, så har hon så mycket att vinna.
Ett liv!

Emma 2 år sen

Jag tänker att den stackars mamman måste kontaktas om det här. Om flera skriver brev till mamman så måste ju hon läsa något av dom. Jag ska skriva.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja gör det.

Sussi 2 år sen

Johanna- Det går att göra orosanmälan hos Socialförvaltningen, som jag skrivit förrut. Men då svarade nån att det är ju inte så att de åker och ringer på dörren… Jo precis så gör de. Jag har en, tyvärr, äldre son med psykisk ohälsa som mår mkt dåligt nu. Min syster gjort en orosanmälan och jag. En från Socialförvaltningen och en sjuksköterska åkte till honom för en vecka sen och ringde på hans dörr för bedömning.
Så det går ju att `störa`henne lite till med Soc..

Ja stackars mamman, men känns som att denna Linda har en stark störning på något vis och som inte fattar sitt eget bästa. Enl foto borde mamman vara rätt gammal, kanske till och med senil. Sen… Vilken normal person bor med mamma i den åldern.. Den erfarenhet jag har av detta inom vården är person med lättare utvecklingsstörning el inom NP

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

vet… men de kan inte tvinga in. Om allt annat funkar, ingen fara för sitt liv osv är det tyvärr mycket mycket svårt.

Tråkigt att höra med din son, hoppas han mår bättre snart.

Kram

Sandra 2 år sen

Trevlig helg fina Johanna.
Själv ska jag tar det lugnt efter en förkylning i veckan. Bli lite promenader i solen som för hoppningsvis visa sig i helgen ☀️😍

Kram Sandra

Jessica 2 år sen

Är så nyfiken, när var offentliggör Ni vinnaren i tävlingen som avslutades 17/2, de fantastiska Moët glasen? 😀
Trevligt helg!

E 2 år sen

I början av året skrev du att du haft svårare att hålla vikten, men att du skulle komma i samma form som innan (du la upp bilder på dig själv som pepp). Kan du inte berätta lite mer konkret om hur du jobbar mot det målet? Det är så inspirerande! Får jag även fråga hur mycket du gick upp senaste halvåret (förlåt om frågan är oförskämd). Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Har nog ca 4 kg som ska bort, ju mer styrka jag kör, desto mer förbränner det. Inte vägt mig på några veckor men märker att nu händer det grejer. Jag måste vara aktiv och träna, då tappar jag. Så skönt!
Hormoner har gjort det stökigare, så jag måste tänka mig för. Men ju mer jag rör mig, desto bättre är det för hela kroppen!

Kram och trevlig helg!

Millan 2 år sen

Har för mig att du tipsade om att det är toppen att väga dig varje dag, har du slutat med det?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vilket minne, blir så förvånad ibland av vissa saker som ni berättar som jag själv knappt vet om. Ganska komiskt ibland :)

Inte vägt mig på ett tag av den enkla anledningen att vågen är sönder, batteriet glappar.

Så vet du :) Slutar man väga sig helt tror jag det är lätt man går upp. Väger man sig har man koll.

Lotta 2 år sen

Trevlig helg fina Johanna!
Läst Jannes blogg någon gång då och då och förstått att han är galen i hockey, hur står du ut!
Även på instastories, hockey hockey hockey. Så ointressant.
Men men, alla är vi olika. ;-)

Mikey 2 år sen

Så jäkla skumt! Googlade lite ingredienser jag hade hemma och så kommer jag rakt in på din blogg och till ett recept du lagt ut idag. Måste ju vara meningen att jag ska laga denna ikväll 😁 Ser riktigt gott ut! Ännu skummare är det väl också att jag inte vetat om dig förrän igårkväll när jag såg Trolljägarna och nu hamnar jag ovetandes in på din blogg 😂 Får nog ta det som ett tecken att det är dags för mig att börja följa min första blogg 😁

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Haha men oj! Ja det är nog ett tecken. Välkommen hit! Hoppas det smakar, det är så gott!
Trevlig helg till dig.

Kram Johanna

Christine 2 år sen

Men sssluuurrp vad gott det ser ut! Ska testas ikväll. Ha en fin helg allihopa!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack, ja det är så gott! Tack det samma, trevlig helg!

Linda 2 år sen

Steker du grönsakerna först också? 😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Nej jag lägger i dem i formen direkt!

Ulrika Hultberg 2 år sen

Vi har också stålande sol i Perstorp i skåne.
Jag ska städa i morgon. Sen ska titta på melodifestivalen på teve och heja på arvingarna. Att de ska gå vidare till final. Sen på söndag ska jag ta det lugnt och mysa. Är bjuden på tårtkalas. Har 2 st arbetskollegor som sluta på mitt jobb. Därför ska äta tårta med dom och avtacka dom . Dessemllan ska jag hinna gå ut och ta några promenader i det fina vädret som de har lovat . Det så gott ut din maträtten du la ut på bloggen. Trevlig helg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Den här lövbiffgrytan gjorde jag idag på vad jag hade i kylen, älskar ta lite vad som finns hemma, snabbt ska det gå. Detta tog 30 minuter från jag började skära grönsakerna.…