• 2019-02-22, 09:15
  • 34

Fredag är här! Jag vaknade på superhumör, det ska jag behålla hela dagen. Vilket sol! Fantastiskt vinterväder. Vi ska ut och gå en morgonrunda snart. Vad ska ni göra i helgen? Jag ska först jobba här hemma idag, har två stora samarbeten som ska fotas, sedan ska jag göra slingor på Lisa-Marie och efter blir det tåget ner till Janne.

Vi ska vara Göteborg hela helgen för på lördag kväll är det äntligen dags för Mikael Ljungbergs minnesfonds auktion “Minnestavlan” 2019.

Vi har varit där ett par gånger och det är alltid lika trevligt med god mat och uppträdanden, det känns bra i hjärtat eftersom det är en välgörenhetsmiddag. I år utgår konstnärerna från Mikaels ikon moroten. Överskottet går till Mikael Ljungbergs minnesfond och minnesfonden tre ska bli noll.

Igår lagade jag kycklinggratängen med chili och sambal oelek, så enkelt att bara skära ner massa grönsaker  med kyckling och lägga i en form, sedan häller man på gräddblandning med chilisås, sambal oelek, så gott!

Kanske till fredagsmyset? Jag gillar gratänger, sköter sig själv i ugnen och bara ställa fram. Vi äter en god sallad till men ris passar bra till.

Jag kör matlagningsgrädde men kör vanlig 40% om ni vill göra lite lyxigare helgmat.

 

Het kycklinggratäng med krämig chilisås

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
6 portioner

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i strimlor och stek i olja i en stekpanna, salta och peppra. Jag steker så kycklingen får stekyta, den steks färdigt i ugnen sen. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen. Ta fram en bunke och vispa ihop grädde, creme fraiche, chilisås, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av. Ta mer sambal oelek om du vill ha starkare. Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

4-5

Kycklingfileer

1

Röd paprika

1

Gul paprika

10-12

Champinjoner

1/2

Purjolök

2 tsk

Sambal oleak

1/2 dl

Chilisås

1 msk

Soja

1 msk

Mango chutney

3 dl

Matlagningsgrädde

2 dl

Creme fraiche

2 dl

Stark riven ost

Nypa

Salt och peppar

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…