ANNONS
Integritet på Tailsweep

Het kycklinggratäng med krämig chilisås

/

Igår lagade jag kycklinggratängen med chili och sambal oelek, så enkelt att bara skära ner massa grönsaker  med kyckling och lägga i en form, sedan häller man på gräddblandning med chilisås, sambal oelek, så gott!
Jag gillar gratänger, sköter sig själv i ugnen och bara ställa fram. Vi äter en god sallad till men ris passar bra till.




Kycklinggratäng med het chilisås 4 portioner 

4 kycklingfileér
1 röd paprika
1/2 purjolök
200 gram champinjoner
3 dl valfri grädde
1/2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
2 tsk sambal oelek
1 msk soja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
200 gram stark ost för gratäng
salt och svartpeppar 
olivolja till formen 

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader. Putsa kycklingfiléen och skär i bitar. Stek snabbt bitarna i lite olja i en stekpanna så de får färg. Häll lite olivolja i en form, lägg i kycklingen. Skär paprika, champinjoner, purjolöken och lägg över kycklingen. Salta och peppra allt. 
Såsen: Häll grädde, creme fraiche i en bunke, häll ner chilisås, sambal oelek, soja, paprikapulver, chiliflakes, smaka av med salt och peppar. Vispa ihop och häll över allt i gratängen. Strö på osten. 

Gratinera i ugnen på 220 grader ca 20 minuter tills det fått fin färg.
Serveringstips: Ris, klyftpotatis eller smash potatoes, krispig god sallad.
Ställ gärna fram lite olivolja och vit balsamvinäger. Så gott att ringa syrlig vinäger över salladen som passar bra till gratängen.

35

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00