ANNONS
Integritet på Tailsweep

Räkgryta med kokosmjölk

/


Räkgryta med kokosmjölk och massa grönsaker, chili och lime. Har ni gjort den? Den är så god! Jag älskar kombon kokosmjölk och lime, ni måste testa.

Stora räkor med skal är bäst, det är så värt att skala och köra räkor med skal och inte räkor i lag.






Räkgryta i kokosmjölk 4 portioner  Tid: 30 min
1 kg räkor med skal
400 ml kokosmjölk
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 purjolök
100 gram sockerärtor
1/2 färsk chili
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 msk röd currypasta
2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond
1 msk soja
nypa salt och peppar
2 msk olja till stekning

Gör så här:
Skala räkorna och strimla paprikorna och purjolöken. Hacka vitlöken  och skär chilin och fräs i lite olja snabbt, lägg i de strimlade grönsakerna i pannan och fräs någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna utom räkorna, pressa limen i grytan. Låt koka ihop tills det tjocknar, låt stå en stund. Smakerna sätter sig bättre. Låt grytan koka ca 10 minuter på medelvärme, rör och smaka av med salt och peppar. Blir den inte tjock strö lite maizena. Stäng av plattan, vänd ner räkorna. De ska inte koka för då krymper de snabbt. Servera med ris eller blomkålsris, det är supergott.

12

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00