• 2019-02-28, 12:35
  • 13

Idag fokuserar jag på andra saker än min hemska näthatare Linda. Läser allt vad ni skriver förstås, har även fått fler skärmdumpar där hon härjat loss. Tack alla för er fina hjälp.

Idag är det strålande sol här i Skövde, jag och Marilyn har gått en skön runda med Lucy, älskar våra rundor med tjejerna. Man hinner prata om allt möjligt, Lucy trippar på mycket bättre när hennes “flock” är med, haha. Vägrar gå när någon går själv med henne. Envis tjej.

Idag pratade jag och Marilyn om framtid och vad hon vill läsa till. Hon gick samhällsprogrammet och tog studenten i juni, efter det ville hon jobba och tjäna pengar som hon kan spara och ha när hon ska plugga eller lägenhet. Hon fick jobb på ICA Kvantum här i Skövde och jobbar oftast i delikatesscharken, hon älskar sitt jobb.

Men hon kommer vilja läsa framöver och det lutar åt polis. Sedan ganska många år har hon funderat på polisyrket, psykologi, men även juridik. Jag vet att hon skulle bli en grym polis. Hon är lugn, vältränad med mycket bra kondition och har ett starkt psyke.

Idag pratade vi om ansökningar, hur ung man kan vara för att bli antagen. Jag vet att det är svintufft (som tur är) att komma in på polishögskolan, att man kan behöva söka ett par gånger, men vet det är olika.

Visst har de börjat ta in allt fler unga till polisutbildningen? Vi såg att ansökningarna öppnar i maj 2019 för våren 2020.

Marilyn fyller 20 i höst, vet ni om det är svårt när man är så ung? Erfarenheten från livet är förstås viktigt, men unga har ju många andra fördelar.

Jag och hennes pappa peppar henne att söka i maj, vi tjatar inte, men har pratat en del om hur bra hon skulle passa som polis, hon är så stark i sitt psyke, så bra med människor och är väldigt intresserad av yrket.

Har ni ungdomar som sökt in? Hur gick det? Marilyn har allt som krävs, betyg, hälsan och konditionen, svenskatestet tror jag hon klarar, sedan vet jag att psykologitestet är tufft och många missar på första gången.

Är ni själva unga poliser som pluggar nu?

Marilyn har i flera år funderat på polis och jag ska erkänna med tanke på min hemska stalker att just nu skulle det kännas extra bra.

Nu ska jag ta tag i lite städning här hemma innan jag åker ner till Janne, ikväll ska vi på middag på nyöppnade restaurangen Olivia på avenyn som ska vara så bra.

 

 

2019-02-28 Johanna Toftby

Kommentarer

Charlotta 1 år sen

Min son började plugga till polis som 20-åring. Han började plugga hösten-18. :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

Kul! Hur tycker han det går? Vad roligt att höra! Trivs han?

Hur var intagningen?

Kram och tack för om du orkar dela med i dig!

Karin Svensson 1 år sen

Polis i dagens samhälle? Som förälder hade avrått. Jag är livrädd att det ska hända mina barn något…och så är jag väl egoistisk också.

Fru M 1 år sen

Lyssna på podden “Snutsnack”. Hasse Brontén intervjuar olika poliser om vad som gjort att de sökt om att bli polis. Deras upplevelser och det är även om varför en del har slutat. En jättebra podd!

Anneli 1 år sen

Tycker absolut att hon ska satsa på det yrket, vi behöver många bra poliser, om några år är det min dotters tur att söka in 🙂

Åza Brennander 1 år sen

Hon har inte funderat på yrkesofficer? Min Tobias är ju det och Tim fick göra sin praktik på hans bataljon för ett par år sedan och är därefter ganska inne på att satsa på en karriär inom det militära. Låter som att hon skulle vara som klippt och skuren för det också. Är en jättefin utbildning. Hon får gärna prata med T om hur det fungerar om hon skulle vara intresserad. Kram Åza

H 1 år sen

Jag hade nog i hennes sits, jobbat på tex behandlingshem, psyket eller inom kriminalvården först för att få kött på benen, erfarenheter och “känna på” klienterna man kommer att stöta på, eller NTE kriminalvården (transporter/rättegångar mm). Lycka till! Tuff tjej du har, sådan mor sådan dotter, girlpower!

Svar på kommentaren:
Emma 1 år sen

Håller med. Det bästa man kan göra innan man söker till polis är att jobba på ett häkte eller en anstalt. Otroligt lärorikt. Vissa upptäcker även då att polisyrket kanske inte är något de vill arbeta med. Vissa kanske känner ännu mer att de vill utbilda sig till polis.

Ulrica 1 år sen

Hej Johanna,
min son som är 23 började polisutbildningen i jan 2019. Han berättade att vid psykologtesterna så var dom 25 personer som testades vid det tillfället och det var 3 som kom vidare varav han var en. Man har inte sänkt kraven på de som söker men många som inte har mognaden vid för ung ålder.
Men klart hos ska söka och kommer hon inte in så är det bara att söka igen !
Lycka till, Sverige behöver fler bra poliser och lycka till du också med ditt hemska nättroll, håller alla tummar !
Kram

A-M 1 år sen

Så kul att din dotter har en framtidstro. Men polis i detta samhälle. Nej.

Lotta S 1 år sen

Vad roligt! Min syster är polis och kom in som 21 åring, klart Marilyn ska söka!

Vad kul att det går bra för dina flickor Johanna. Grym är du!

Hoppas stalkern lugnat ner sig lite nu.
Kramar

Vet vad jag talar om 1 år sen

Klart hon ska söka. Hennes ålder är inget hinder för att bli antagen och genomföra utbildningen. Det är inte längre “tufft” att bli antagen. Utbildningsplatser står tomma. Svenskatestet är borttaget och fystestet fixar en person med normal kondition och fysik. Antagningskraven är inte höga kan man säga. Däremot kan åldern vara ett problem efter avslutad utbildning men det är en helt annan diskussion.

Svar på kommentaren:
Maria 1 år sen

Nja, tufft är det att komma in, så enkelt som du skriver är det inte riktigt. Men tror nog Marilyn har allt som krävs. Stabil tjej med fysiken och betyg och allt annat som krävs mm så kommer hon garanterat in.

Min dotter gick polishögskolan, är så stolt förälder till henne idag.

Lycka till Johanna, hälsa din dotter att söka i maj!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej från en förväntansfull tjej som ska fira födelsedag i morgon! Lika pirrig och spänd som när jag var liten. Jag ÄLSKAR att fylla år. Älskar att fira andra, älskar att fira…