ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta med räkor och vitlök

/


Jag gjorde en pasta i veckan som ni ska få recept på, alltid en ny och krämig pasta i veckan. Den här är med räkor, vitlök och tomat, jag gillar pasta som inte har så mycket ingredienser, denna pasta är så god!
Jag köpte kokta jätteräkor utan skal, de var riktigt bra. Jag hittade typ scampiräkor, kokta utan skal i frysdisken på Coop extra. Finns säkert överallt.
Jag tror ni kommer gilla pastan, den var fantastisk!
Jag tycker det är gott med antingen ljus öl eller ett vitt fruktigt vin, det är lite hetta och vitlök. Eller gott alkoholfritt, jag älskar cola zero.
Ställ fram pannan på bordet, det är allra trevligast!

Pasta med stora räkor och vitlök
500 gram valfri pasta, vi brukar ha linguine eller spagetti
400 gram stora, skalade kokta jätteräkor
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 liten ask babytomater
1/2 pressad citron
1-2 tsk sambal oelek
1,5 dl vitt vin eller matlagningsvin
0,5 dl grädde
0,5 dl olivolja
1 dl pastavatten (kokt)
1 dl färsk klippt persilja
salt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt på pastavattnet. Fräs räkorna hastigt i en stekpanna med olja så de får lite färg. Ta upp räkorna och lägg på en tallrik. Skär löken i småbitar, hacka vitlöken och stek både lök och vitlök i olja i en stekpanna. Häll i matlagningsvinet, låt koka ihop, häll på grädden och lägg i sambal oelek, persilja (spara lite till dekoration) salt och peppar.
Medan pastavattnet kokar upp låter du pastan koka ihop något, det allra sista lägger du i tomaterna som du delat på hälften. De kokar sönder om de läggs i från början. Ta ca 1 dl av pastavattnet och häll i pastasåsen, låt allt koka ihop. Lägg i räkorna någon minut, de får inte koka eller vara för länge för då krymper de.

Rör runt i pastan i stekpannan med såsen och räkorna, vänd runt. Ställ fram pannan på bordet och dekorera lite persilja, sedan riven parmesanost .
Njut!

12
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00