• 2019-03-01, 11:36
  • 11

Fredag och äntligen är vi inne i mars! Visst är det en skön känsla. Hoppas ni får en fin dag, jag och Janne ska ut och gå snart, strålande solsken här idag.

Jag gjorde en pasta i veckan som ni ska få recept på, alltid en ny och krämig pasta i veckan. Den här är med räkor, vitlök och tomat, jag gillar pasta som inte har så mycket ingredienser, Janne som har rötter från Italien säger less is moore. Och han har rätt. Smakerna är viktigast.

Jag köpte kokta jätteräkor utan skal, de var riktigt bra. Jag hittade typ scampiräkor, kokta utan skal i frysdisken på Coop extra. Finns säkert överallt.

Jag tror ni kommer gilla pastan, den var fantastisk!

Jag tycker det är gott med antingen ljus öl eller ett vitt fruktigt vin, det är lite hetta och vitlök, då passar lite fruktigare vin till. Det skulle blir väldigt gott.

Eller gott alkoholfritt, jag älskar cola zero, ;)

Ställ fram pannan på bordet, det är trevligast och förstås riven god parmesan.

 

Pasta med räkor och vitlök

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Sätt på pastavattnet.Stek räkorna hastigt i en stekpanna med olja så de får lite färg. Ta upp räkorna och lägg på en tallrik. Skär löken i småbitar, hacka vitlöken och stek både lök och vitlök i olja i en stekpanna. Häll i matlagningsvinet, låt koka ihop, häll på grädden och lägg i sambal oelek, persilja (spara lite till dekoration) salt och peppar. Medans pastavattnet kokar upp låter du pastan koka ihop något, det allra sista lägger du i tomaterna som du delat på hälften. De kokar sönder om de läggs i från början. Ta ca 1 dl av pastavattnet och häll i pastasåsen, låt allt koka ihop. Lägg i räkorna någon minut, rör runt i pastan i stekpannan med såsen och räkorna, vänd runt. Ställ fram pannan på bordet och dekorera lite persilja, sedan riven parmesanost .

400 gram

Stora, skalade kokta jätteräkor

1

Schalottenlök

2

Vitlöksklyftor

1 liten ask

Babytomater

1/2

Pressad citron

1 tsk

Sambal oelek

1 dl

Matlagningsvin

1,5 dl

Grädde

2 msk

Färsk hackad persilja

1 dl

Spad från pastavattnet

Nypa

Salt och peppar

500gram

Färsk pasta, Tonnarelli eller vanlig spagetti

2019-03-01 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Malin 2 år sen

Mums, vi har precis ätit den och den var väldigt god, som vanligt med dina pastarecept. Vi gillar persilja så hade i mer av det i slutet och även lite mer citron och lite mer sambal. Påminner om en annan pasta vi brukar göra, jättegott Johanna.

Johanna Mikaelsson 2 år sen

Åååh , det ser jättegott ut. Ska absolut provlaga detta. Ikväll blir det plankstek här hemma med maken när de små somnat 😉Trevlig kväll till er!

Sandra 2 år sen

Så gott det se ut.
Visst är det härligt att vi är inne i mars månad nu. Finns lite hopp om att vi kommer närmre våren 😉☺️
Önskar dig en trevlig helg

Ta hand om dig
Kram Sandra 🌸

Barbro 2 år sen

Vi sitter o käkar detta goda precis nu ” tack för detta”.
Ha en fortsatt bra fredagskväll och helg .
Kram till er båda..💕

Carola 2 år sen

Ser jättegott ut. Var räkorna frysta eller var köpte du dom? Önskar er en fin helg. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Frysta. Pastan blev så god!!

Tack det samma!

AnnaKarin Nordstrand 2 år sen

Muuums! :) Ha en underbar helg! Önskar vi dig med varma o vänliga hälsningar från en annan del av Eskilstuna

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack det samma till dig!

Hälsa Eskilstuna ;)

Lotte 2 år sen

Jag håller med, pastan såg väldigt god ut och goda ingredienser :-)
Här är med strålande sol och jag har ju tur att kunna vara ute en del i jobbet. Annars stänger jag idag.
Trevlig helg

Ulrika Hultberg 2 år sen

Det ser väldigt gott ut. Här skiner också solen i Perstorp i Skåne. Jag ska gå en runda efter jobbet. Ha en trevlig helg.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Det låter jättehärligt, här i Göteborg är det väldigt soligt och fint men fruktansvärt isigt kallt. Men vi är inne i mars, det blir vår framöver iaf ;9

Kram till dig

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…