• 2019-03-01, 11:36
  • 11

Fredag och äntligen är vi inne i mars! Visst är det en skön känsla. Hoppas ni får en fin dag, jag och Janne ska ut och gå snart, strålande solsken här idag.

Jag gjorde en pasta i veckan som ni ska få recept på, alltid en ny och krämig pasta i veckan. Den här är med räkor, vitlök och tomat, jag gillar pasta som inte har så mycket ingredienser, Janne som har rötter från Italien säger less is moore. Och han har rätt. Smakerna är viktigast.

Jag köpte kokta jätteräkor utan skal, de var riktigt bra. Jag hittade typ scampiräkor, kokta utan skal i frysdisken på Coop extra. Finns säkert överallt.

Jag tror ni kommer gilla pastan, den var fantastisk!

Jag tycker det är gott med antingen ljus öl eller ett vitt fruktigt vin, det är lite hetta och vitlök, då passar lite fruktigare vin till. Det skulle blir väldigt gott.

Eller gott alkoholfritt, jag älskar cola zero, ;)

Ställ fram pannan på bordet, det är trevligast och förstås riven god parmesan.

 

Pasta med räkor och vitlök

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Sätt på pastavattnet.Stek räkorna hastigt i en stekpanna med olja så de får lite färg. Ta upp räkorna och lägg på en tallrik. Skär löken i småbitar, hacka vitlöken och stek både lök och vitlök i olja i en stekpanna. Häll i matlagningsvinet, låt koka ihop, häll på grädden och lägg i sambal oelek, persilja (spara lite till dekoration) salt och peppar. Medans pastavattnet kokar upp låter du pastan koka ihop något, det allra sista lägger du i tomaterna som du delat på hälften. De kokar sönder om de läggs i från början. Ta ca 1 dl av pastavattnet och häll i pastasåsen, låt allt koka ihop. Lägg i räkorna någon minut, rör runt i pastan i stekpannan med såsen och räkorna, vänd runt. Ställ fram pannan på bordet och dekorera lite persilja, sedan riven parmesanost .

400 gram

Stora, skalade kokta jätteräkor

1

Schalottenlök

2

Vitlöksklyftor

1 liten ask

Babytomater

1/2

Pressad citron

1 tsk

Sambal oelek

1 dl

Matlagningsvin

1,5 dl

Grädde

2 msk

Färsk hackad persilja

1 dl

Spad från pastavattnet

Nypa

Salt och peppar

500gram

Färsk pasta, Tonnarelli eller vanlig spagetti

2019-03-01 Johanna Toftby, Recept

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…