ANNONS

Tortilla med köttfärs och guacamole

/
DSC_0900Pleasejeans_-980x653-980x653

Jag satt och letade recept här inne som passar till kvällens mellomys och då blev jag sugen på tortilla med guagamole, det ska vi ha på buffen! Har ni testat? Så galet gott, skär i mindre bitar till plockbuffén eller som ensamrätt.





Tortilla med köttfärs och stark guacamole  4 portioner 


Köttfärs 

(Man kan också köra tacokrydda om man inte gör sin egna)


500 gram nötfärs (byt till quorn om du vill ha vegetarisk)


2 msk sweet chili


1/2 hackad gul lök


1 pressad vitlök


1/2 tsk spiskummin


1/2 tsk oregano


1/2 tsk paprikapulver


salt och peppar


Riven stark ost


Tortillabröd


Tomatsås  


1 burk krossade tomater


1 tsk oregano


1 tsk honung


salt, peppar


Hacka löken och fräs i pannan. Stek köttfärs i olja och smaka av med kryddorna, det är en smaksak hur mycket man vill att det ska smaka, men testa er fram. Jag tar gärna mycket vitlök, spiskummin, viktigt med lite sötma. Låt puttra ihop med skvätt vatten.


Tomatsås: Jag kokar ihop lite krossade tomater i en gryta, tillsätter oregano, peppar och lite salt.


Guacamole:

1 avocado


2 dl Creme fraiche


2 pressade vitlöksklyftor


1/1 pressad lime


Skvätt tabasco


Nypa cayennepeppar


Salt och peppar


Mosa avocadon och rör ihop alla ingredienser.


Gör så här: 


Lägg stekta köttfärsen på ett tortillabröd, lägg på lite tomatsås och ost. Vik ihop, stek i olja i några minuter på svag värme på varje sida. Då blir dom knapriga och goda.


Skär i bitar och servera med fräsch sallad och guacamolen. Eller skär upp i mindre bitar och lägg på ett stort fat så man bara kan plocka.

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00