ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kycklingspett med jordnötssås

/

Kyckling

,

Recept

,


Ny vecka är igång! Här snöade det i morse, snacka om väderväxlingar.
Igår gjorde jag en kycklingrätt med jornötssås, gissa vem som önskade den middagen? Janne sa till tjejerna att han vill ha min jordnötssås som soppa nästa gång. Vet dock inte om det skulle bli gott, haha men bra betyg att de gillar maten så mycket.
Har ni tagit fram grillen kanske när våren hälsade på? Detta går att göra både i ugn och på grill. Pensla på kycklingen med massa soja och sweet chili, servera en god jornötssås. Det är så otroligt gott.
Inga mjölkprodukter i såsen så passar även den som inte tål mjölk. Gör pepparsåsen om ni inte tål jordnötter.


Kycklingen blir saftig och så goda smaker när man penslar med marinaden, godaste middagen på länge! Lägg alla spetten på ett stor fart, blir vackert att duka med. Dryck, ljus öl, fruktigt vitt vin passar bra. Såsen har lite hetta men inte starkt. Då passar ett fruktigare vin än ett torrt. Sjävklart något gott alkoholfritt.


Går lätt att förbereda om du ska ha gäster, då skulle jag gjort klart allting som går att förbereda, men stek i ugnen 30 minuter före man ska äta. Såsen kan man göra helt färdig innan, bara att värma på i grytan när ni ska äta.
Det gröna på riset är hackad gräslök som jag alltid har i frysen.

18

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00