Ny vecka är igång! Här snöade det i morse, snacka om väderväxlingar.
Igår gjorde jag en kycklingrätt med jornötssås, gissa vem som önskade den middagen? Janne sa till tjejerna att han vill ha min jordnötssås som soppa nästa gång. Vet dock inte om det skulle bli gott, haha men bra betyg att de gillar maten så mycket.
Har ni tagit fram grillen kanske när våren hälsade på? Detta går att göra både i ugn och på grill. Pensla på kycklingen med massa soja och sweet chili, servera en god jornötssås. Det är så otroligt gott.
Inga mjölkprodukter i såsen så passar även den som inte tål mjölk. Gör pepparsåsen om ni inte tål jordnötter.
Kycklingen blir saftig och så goda smaker när man penslar med marinaden, godaste middagen på länge! Lägg alla spetten på ett stor fart, blir vackert att duka med. Dryck, ljus öl, fruktigt vitt vin passar bra. Såsen har lite hetta men inte starkt. Då passar ett fruktigare vin än ett torrt. Sjävklart något gott alkoholfritt.
Går lätt att förbereda om du ska ha gäster, då skulle jag gjort klart allting som går att förbereda, men stek i ugnen 30 minuter före man ska äta. Såsen kan man göra helt färdig innan, bara att värma på i grytan när ni ska äta.
Det gröna på riset är hackad gräslök som jag alltid har i frysen.

Gör så här
Dela kycklingfilén i två bitar på längden, trä grillspettet rakt igenom. Blanda ihop soja, sweet chili, olja, salt och peppar. Pensla på fileerna ordentligt. Lägg dem i en form och gratinera i mitten av ugnen på 220 grader i ca 20 minuter. Ta ut formen då och då och pensla på mer så det inte blir torrt. De sista fem minutrarna, dela två limefrukter på hälften, lägg i formen, pensla med marinaden över limen. Lägg även på sesamfrön när du lägger på limen. De bränns annars om de är med hela stektiden. Lägg upp spetten på fat, lägg med limen, det är supergott att pressa den över maten sen. Servera med ris, blomkålsris eller varför inte klyftpotatis eller sötpotatis? Passar också till! Helt underbar middag. En fräsch sallad är ett måste till också förstås.
Jordnötssås
Fräs hackad vitlök i lite olja så det får färg. Sänk plattan och häll i kokosmjölken. Rör om, lägg i alla ingredienser och låt det koka ca 10 minuter så det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
4
Kycklingfileer
1 dl
Soja
1/2 dl
Sweet chilisås, den står på asiatiska hyllan
1/2 dl
Olja
1 msk
Sesamfrön
Nypa
Salt och peppar
8
Träspett (finns i matvaruaffären)
2
Lime
Jordnötssås
1 dl
Jordnötssmör, gärna ekologisk med crunch
400 ml
Kokosmjölk
2 små
Vitlöksklyftor
1 msk
Soja
1 tsk
Sambal oelek
1
Pressad lime
1 msk
Kycklingfond
1/2 msk
Riven färsk ingefära
1 msk
Sweet chili
Nypa
Salt och peppar
Håller på och gör din rätt, hackade i lite xtra jordnötter i, blev såååå gott!!😛
Längtar tills spetten blir klara, så vi får äta☺️ Tack för dina goda recept, har gjort en hel del av dom💕💕 Ha en go helg💕
Vad är det för soya? Som någon annan skrev, är så olika i smak beroende på vilken soya man använder.
Hej! Jag tycker inte det ska spela någon roll för jag gör inte reklam eller tipsar om ett speciellt märke, samma som i kokbäcker- där står det enbart soya.
Men jag brukar använda kikkoman men det är olika. Jag tycker den är bra smak!
Tack för svar. Japanska soya och mushroom soya är olika i smak därav min fråga. Fabrikatet spelar ej större roll som du skriver. Men tack för svar.
Meeeen, vilka goda recept du frestar med. Var tvungen att köpa jordnötssmör idag. För denna rätt måste jag testa.
Tack.
// A-M
Tack! Detta är så gott!
Hoppas du gillar!
Tack för detta goda recept:) Detta får bli imorgon.
Lycka till med `trolljakten`med polisanmälan också, Vidrigt hur en person får hållas på nätet.
Bra inlägg på GT idag, såå bra att detta blir belyst.
Tack för en bra blogg, och ge inte ner p ga en riktigt störd person där ute. Karma
Älskar dina recept! Tänkte testa kycklingspetten, vilken soja använder du? Det är stor skillnad på smak.
Mmmm så gott det låter. Det ska jag göra. Tack för att du alltid dela med dig av dina goda recept. Så mycket nytt jag gjort och lärt mig av dig 😊
Ha en bra måndags kväll
Kram Sandra
Tack Sandra! Vad kul!
Matlagning är så roligt, men det behöver inte vara krångligt!
Ha en fin kväll du också!
Kram
Hej! En liten försiktig undran bara, varför går det inte att läsa kommentarer på äldre inlägg? Försökte läsa kommentarer från januari och även längre tillbaka, men det ville inte fungera.
Hej Jenny!
Men va? Måste kolla upp!
När jag klickar på kommentarer på äldre inlägg så är det som att sidan laddas, men det är bara inlägget som laddas upp igen. Utan att kommentarerna laddas upp. Har testat på både mobilen och datorn.
Det har jag också frågat Johanna. Är så dumt när man vill gå tillbaka o läsa nåt gammalt recept och även se kommentarerna då det även kan vara lite tips där!
Idag har jag varit i kontakt med mina tekniker som hjälper mig med allt kring bloggen, de sak kolla på detta genast och de är snabba och hjälper mig så fort jag behöver anlita dem. Han sa det kan vara en blockering i wordpress som han kommer plocka bort.
Vi hoppas vi får något svar i morgon!
Tack Johanna för att du tog dig tiden att kolla upp det☺️
Alltså dina recept, älskar dom.
Tusen tack för att du delar med dig :-)
/Annica
Tack snälla, vad glad jag blir! Ha en fin måndag!
Kram