• 2019-03-05, 11:03
  • 4

Jag får ofta frågor om frisörtips och om jag vet någon bra frisör i Göteborg. Många är osäkra vart de ska gå eller kanske inte riktigt hittat någon man trivs med.

Letar ni frisör i Göteborg har jag tips och ni kommer även få 20% rabatt på alla behandlingar längst ner i inlägget.

Jag har tidigare arbetat på salong MAIN hair här i Göteborg. En mysig, personlig salong på Götabergsgatan 7. Tjejerna som jobbar där är underbara! Proffsiga, duktiga och genuint goa mot sina kunder.

Underbara Valentina har drivit salongen i många år och vi hade så kul när vi jobbade tillsammans. För inte så länge sedan var jag där och färgade botten, ljusade upp min mörka utväxt och lade en toning med lyster på längderna. Finns inget lyxigare än att sitta med en tidning och kaffe och få håret fixat.

Jag har en ganska mörk botten, men gillar att vara lite ljusare för det mörka är ganska hårt mot mitt ansikte. Vi lade in en färg som ändå är ganska nära min utväxt så jag slipper en ful utväxt efter två veckor, har du en grå/vit botten är det bättre med något ljusare mot din utväxt, man kan även lägga massa slingor där så blandar det upp och trollar bort skarven.

En egen färg är ofta ganska matt och dassig. Det kan räcka med att lägg en färg i samma ton för att få en helt annan känsla, mer lyster!

Här är ca åtta veckor sedan jag lade i färg, men man ser inte utväxten exakt var den är. Däremot ville jag ha mer slingor så det blir en ljusare känsla, eftersom mitt hår är ganska torrt lägger vi inte blekning på längderna, bara i utväxten, längderna är redan ganska ljusa.

Jag brukar lägga enbart färg ca varannan gång, efter ett tag har de “växt ner” som bilden ovan, då lägger man slingor endast i utväxten, att lägga ljusa slingor i enbart utväxt är inte lika tuff för håret som redan är blekt.

Och så här blev det! Älskar när det tonar ut i färgerna och ingen skarv eller kant någonstans. Jag trivs i nötigt, nästan lite åt rosé.

Älskar färgerna och älskar att sitta i frisörstolen! Det är världens bästa “unna sig present till sig själv”. Håret är lockat med plattång, men jag gillar även GHD mellanstorlek på tång, den är bättre tycker jag än den allra största. Ta hellre större slingor på håret och borsta så får ni snyggt svall.

Letar ni frisör i Göteborg där du kan känna dig trygg och omhändertagen? Jenny på Main ger dig 20% rabatt på alla behandlingar i mars och april! Hon är så duktig! Lyssnar in kunder på ett behagligt och proffsigt sätt.

Uppge min blogg och hälsa från mig, ni bokar er tid HÄR eller ringer på 031-711 11 10 

Jag älskar den här mysiga salongen, den ligger på Götabergsgatan 7, en tvärgata från avenyn så det är enkelt att hitta dit.

 

 

2019-03-05 Johanna Toftby

Kommentarer

Mathias Talasmäki 1 år sen

vad är en frisörkappa
är du söt

Camilla Petersson 2 år sen

Tack för tipset! Har nu bokat tid på Main. Färg och klipp. Något tips på hur jag som kund får fram mina förväntningar till frisören!? Tyvärr något jag märkt att många frisörer är rädda. Är nyss fyllda 48 år och vill inget annat än hitta en frisör som säger till mig art så här vill jag färga och klippa dig. Ta fram mig! Inte bara .. får jag ta mer på topparna och blir typ gul i håret, men ska vara glad att utväxten är borta och dom små grå i tinningarna.. . Stor Kram och tack för tipset 🤗🥰

Ulrika Hultberg 2 år sen

Jag tog chilisås när jag gjorde Johannas kycklinggratäng med het chilisås.

Linda 2 år sen

Undrar vad det är för chilisås i het kycklinggratäng ,sweet chili eller vanlig chilisås? Ser så smarrigt ut👍

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…