• 2019-03-08, 10:55
  • 10

Vilket fredagshumör jag vaknade på! Utvilad och så glad att det är melodifestival i helgen, ska ni titta? Vi ska hem till våra vänner Hanna och Henrik, så längesen vi sågs nu.

Gillar ni frukost på morgonen eller är ni som jag som gärna väntar ett par timmar? Beroende på vad vi ska göra. Jag brukar ofta vakna runt 7.30 och då dricker jag kaffe, går en runda med Lucy och sen betar av mail. Jag är inte hungrig så tidigt så jag tar hellre en smoothie, ibland äter jag en lättare lunch runt 12 och då hoppar jag frukosten.

Smoothie däremot älskar jag att börja dagen med! Letar ni recept har jag hur mycket som helst i receptregistret här ovan. Idag blev det en enkel men syrligt god. Jordgubb, hallon och blåbär. Har ni inte egna bär i frysen finns det storpack i de flesta matvarubutikerna. Har sett det finns en som heter Blandade bär. Många frågar vad jag har för mixer och jag har en Bosch blender silentmix. Den är jättebra.

Färska blommor förgyller helgkänslan!

Snacka om att mina bryn behöver fixas, det bästa av allt- har en tid hos Caroline som gjorde dem för över 1,5 år sedan, i morgon! Nu ska hon tatuera in formen igen, det bleks efter ett tag och man behöver fylla på. Så kul att fixa dem igen.

Nu laddar vi för mellofinal, är så taggad för att spela schlager hela helgen, spotifylistorna går för fullt här hemma. Jag älskar mello!

 

Smoothie med jordgubb, blåbär och hallon

Skriv ut recept
Tid:
10 min
Antal portioner:
2 portioner

Gör så här

Jag låter bären stå framme en liten stund så går de lättare att mixa. Häll allt i en mixer och mixa några minuter. Servera i ett glas med sugrör och njut.

4 dl

Mandelmjölk, havremjölk eller valfri vätska

1/2 dl

Turkisk eller rysk yoghurt

2 dl

Frysta bär. Jag hade jordgubb, hallon, bläbär

1 msk

Kokosolja

2019-03-08 Recept

Kommentarer

Sussu 2 år sen

Funderar varför smoothies alltid visas med sugrör i burk ( för det mesta) tycker det är opraktiskt , går lika bra att dricka ur ett högt glas 🤔

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Men det gör man ju som man vill ;) Man dricker förstås i vad man vill, mugg, glas eller glas.

Sugrör har jag för det är godare och lättare eftersom den är lite fluffig och tjock. Som milkshake. Du dricker den med sugrör, också för den är lite kall.

Hägt eller lågt glas, det tar man också vad man vill ;)

Barbro 2 år sen

Alltid gott med smoothie- men tänkte läsa vad dom andra gillade dina men det gick inte att läsa,
Ha en bra fredag och helg / kram

Sandra 2 år sen

Var har du köpt den fina vasen med tulpanerna i? Trevlig helg! :-)

Sandra 2 år sen

Visst är det kul med mello final i helgen 🎉😍
Kul att ni ska till vänner och titta på mello.
Hoppas ni får det toppen bra.

Jag äter frukost på morgonen. Är hungrig snabbt när jag vaknat.
Men när jag var liten kunde jag inte alls äta när jag precis vaknat, fick gå flera timmar innan jag kunde äta. Det ändra sig i livet med en del saker 😊

Ha en fin helg
Kram Sandra

Ulrika 2 år sen

Hej!
En fråga: jag har sett att du anordnar “tjejresor” till många spännande platser och att det brukar vara finfin stämning.
Har du och Janne någon fundering att ordna en träff i Gbg för par med “gött tjöt”, en kul kväll och förhoppningsvis vidare vänskap med de man träffar.

Även att man själv skulle vilja fixa ihop en sådan kväll är det svårt att nå ut till så många som du/ni som bloggare kan.
Nya vänner skulle vara så roligt att få och vi tror att fler tänker likadant : )

Tack för en fin blogg!
Ha en kul Mellohelg!

Annika 2 år sen

Pigg är inte ordet som beskriver mig idag. Hade en god vän på besök igår och vi satt och surrade till alldeles för sent med gott i glasen.
Fick biljetter till genrepet i kväll och vi ska se finalen imorgon. Jag har inte hört ett enda bidrag så det blir en total surprise för mig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Haha så kan det bli ibland, men då hade ni nog trevligt!

Kul att se mellon live! Ha det så kul!

Pia 2 år sen

Bästa bloggen❤️ Vilken storlek tog du i den rosa mockajacka Johanna? Den ser så fin ut.
Nu laddar vi för mello💃🏻😍
Kram Pia

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Pia! Vad glad jag blir! Jag tog M1

Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…