• 2019-03-10, 16:24
  • 31

Jag är utstött, fel, ute, slut, passar inte in. Jag inser det. Nej, det är inte någon näthatare som börjat härja igen. Jag tycker bara inte att John Lundvik var bäst i årets Mello, jag hade mycket hellre skickat härlige 16-åringen Bishara till Eurovision. Det är ungefär så fel som man kan tycka idag.

Men det finns inget som heter att rätt låt vann, även om man tävlar i musik så kan man inte tävla i vilken låt som är bäst, bara i vilken som är mest populär. 

Missförstå mig inte. Jag tycker inte att John Lundvik är dålig, tvärtom. Han har en underbar energi på scenen, är jätteproffsig och verkar vara en riktigt trevlig och ödmjuk kille dessutom.

Det är bara att jag inte gillar stilen på låten lika mycket som Bishara, det är för mycket gospel över det för att jag riktigt ska falla pladask.

Sedan jag skrev just att Bishara var min favorit inför finalen igår har jag lärt mig hur det känns att förlora ett fotbollsderby, jag som inte bryr mig om sport särskilt mycket. Alla måste påpeka att jag hade fel, tycker fel, är fel. Som bäst till och med att jag inte alls tycker om Anna Bergendahl också, det är också fel. Skönt att det finns folk som vet mer om vad jag tycker än vad jag själv gör. 

Det värsta är att jag inte ångrar mig alls. Jag tycker fortfarande att Bishara var bäst, att Anna också var bra och älskar fortfarande Arvingarnas låt.

Att vara mest populär och att vara bäst är inte samma sak. Hade jag stensäkert tippat vem som skulle vinna så hade det bara varit att erkänna att jag hade fel, men vad jag själv tycker bäst om kan faktiskt inte vara fel. 

Lite rädd blir jag av några reaktioner. Om man blir så engagerad att man tappar fattningen över att någon annan tycker om en annan låt i Mello, hur blir man då när det diskuteras något som verkligen är viktigt?

Mellon är ju tänkt att vara kul, en stunds avkoppling från världens alla sorger och bekymmer. Det är bara viktigt för att vi bestämmer oss för att det är viktigt.

Nu är det dags för mig att slicka mina sår, heja på John Lundvik i Eurovisionen och lyssna på Bishara, Anna och Arvingarna när ingen annan hör det och kan påpeka att jag lyssnar på fel låtar.

 

 

 

 

 

 

2019-03-10 Johanna Toftby

Kommentarer

Marleane pfante 2 år sen

Hej, Johanna. Älskar din blogg. Vart skulle man höra av sig ang ditt soffbord? Här eller på någon annan sida? Kram 💛

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej! Tack snälla! Jag har inte riktigt gått ut med varken pris eller när jag ska sälja det, måste hitta ett nytt först.
Men håll koll på bloggen, jag kommer skriva ut det där! Tycker så mycket om bordet så måste hitta ett pangsnyggt, haha.

Men kommer sälja det, vill byta stil nu så det är därför, inget annat.
Kramar

Sandra 2 år sen

Klart man få tycka hur man vill och inget är rätt eller fel 😊
Tycker om Arvingarnas låt 👏🏽🎉 😍

Kram Sandra

Annette Gunnesson 2 år sen

Som en riktigt schlager nörd jag är så hejade jag ju på Arvingarna. Alla har vi ju rätt att tycka. Håller med dig Johanna Bishara är en otrolig duktig och en bra låt. Men vi kommer få se mer av denna duktiga artist. Tur vi alla har olika musik smak. ❤️❤️❤️

Åsa Ullström 2 år sen

Jag håller helt med dig och alla de olika smakerna är ju det som gör mello så mångfasetterat. Tänk om alla tyckte lika , så tråkigt det skulle vara. Jag fastnade inte heller för Lundviks låt . Anna och Bishara var mina stora favoriter.

Svar på kommentaren:
Åsa Ullström 2 år sen

Och Arvingarna ( helt underbar) sitter i huvudet

Jessi 2 år sen

Jag har också fått mycket skit för att jag råkade skriva att jag inte tyckte om Lundviks låt.. Hade också hellre sett Bishara I ESC, men det var fel av mig att säga så. Personligen älskade jag Arvingarnas låt..det är den jag går o sjunger på hela dagarna. Nåja, med det sagt så har jag också fel då Johanna 🤣 tur vi är några som vågar gå emot strömmen. 😜

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Helt sjukt! De blir så provocerade och gillar att tvåla till, du anar inte hur många instameddelanden jag fick-

Du hade FEL Johanna, RÄTT låt vann.

Komiskt minst sagt :)

Tina 2 år sen

Arvingarna var sämst. Jon Lundvik helt okej men Ingen föll mig direkt i smaken överlag. Inte så mycket mer än så är mitt engagemang i mello 🤷‍♀️😅

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Det som är roligt, ALLA får tycka. Inget är rätt eller fel.

Emmy 2 år sen

Nu kanske du har raderat en massa kommentare, men jag kan inte läsa att folk tycker att andra (du) tycker fel genom att du inte var så förtjust i John Lundvik? De är flera som skriver ”rätt låt vann”, ”John lundvik vinner” etc, men det var väl bara för att de tyckte den var bäst på samma sätt som du föredrog Bishara? Förstår inte vad som var provocerande? Själv höll jag på Wiktoria😆.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Nej men de är inte här inne, instagram, instastories och Facebook.
Har många kanaler :-)

Stina 2 år sen

Men herregud… själv älskade jag arvingarnas låt, Kaspers röst är helt underbar och jag blir så glad av den låten.
Men som sagt så är det en lek, underhållning och inget man behöver “ha rätt” i. Löjligt. Det ska ju vara en folkfest som gör folk glada.

Katja 2 år sen

Svårt det där att tävla i musik, olika smak och tycke. Men man undrar vad juryn går efter….Person beroende det också kanske. Höll på Bishara!
Ha en trevlig kväll!

Marie 2 år sen

BRA rutet Johanna! Vilka sjuka kommentarer från många som ville trycka ner, allvarligt det är en melodifestival!
Finns ingen rätt låt heller.

Svar på kommentaren:
Anonym 2 år sen

Var är dessa sjuka kommentarer? Har bara läst att johanna tyckte en låt var bäst, och andra tyckte andra låtar. Var det såna kommentarer som ni tycker är sjuka?

AnnaE 2 år sen

Till anonym: Dom kommentarerna finns på Instagram och Facebook

Ewa 2 år sen

Precis som du skriver, finns det inte något rätt eller fel när det kommer till musik. Du lyssnar, röstar och tycker precis som du vill. Helt otroligt vad det kan engagera människor. Själv tycker jag att “rätt ” låt vann. Gillar inte texten i Arvingarna låt och tycker att Bishara är lite för ung och omogen. Hans tid kommer, var så säker. Det är min åsikt och ni andra behöver inte tycka som jag. Ja just det, Anna Bergendahls låt gillade jag också.

Svar på kommentaren:
Maria i Kalmar 2 år sen

Håller med dig, “rätt” låt vann, Annas låt var kanon, gillar hennes röst som jag tycker påminner lite om Chers röst. Bishara var toppen han med och precis som du säger, hans tid kommer. Arvingarna helt okej där Caspers röst är underbar, men dom har gjort bättre låtar än I do. Jag gillar även Nanos låt.
Detta var min åsikt 😊 och det finns säkert lika många åsikter som det finns människor.

Linda 2 år sen

Fattar verkligen inte att så många skriver om John, tycker inte han är så bra som många skriver.
Tröttnar fort på den.
Men vi får hoppas den inte faller platt i Eurovision, ska bli kul att se hur det går!

Jenny 2 år sen

Haha!! Ja jag kan bara hålla med dig… älskade Bisharas och Annas låt, höll lite i hemlighet på Arvingarna och fattar heller inte Johns storhet. Men skit samma 😊 I eurovision håller jag på John och nästa år kanske jag tippar mer rätt 😊

Nettan 2 år sen

Hurra för dig Johanna! Jag tycker nästan precis som dig, fast jag höll på Anna 😄

Mona 2 år sen

Där satte du den bästa rubriken.
Såg en del kommentarer på ditt instagram igår, även hos en del andra profiler. Folk blir som galna.
Blir så löjligt attt trycka ner, rätta till, släta till, DU hade fel minsann”

Gillar inte sånt.
Höll förresten också på unga killen, sjöng så bra, vilken stjärna!

Anonym 2 år sen

Jag fullkomligt älskar vinnarlåten :) men tycker att man får tycka precis vad man vill. Jag tycker det var hög klass på mello-finalens låtar och gillar att det var så många olika genrer. Känns ganska onödigt att klanka ner på folks musiksmak, klart den är individuell. Du kan gott fortsätta skriva vad du tycker o tänker Johanna, det är fräscht med nån som vågar står för sina åsikter i detta avlånga land.

ANNA-LENA 2 år sen

Helt rätt!
Jag personligen tog till mej Jon Henriks låt. Den fastnade direkt och tilltalade mej och jag tycker den är jättebra. Ingen av dom andra bidragen tilltalade mej alls och jag kommer inte ihåg hur någon av dom låter ens. Så självklart tycker vi olika.. Och det får vi! Sen hoppas jag verkligen att vårt bidrag vinner i eurovisionen utan att jag för den delen tycker om den. ❤️

Marica 2 år sen

Alltså, satt precis och diskuterade detta med min man. Människors behov av att trycka ner, rätta och “sätta dit” andra är helt otroligt. Blir så trött. Man får tycka vad man vill! Även behovet av att offentligt säga att man tycker att någon är ful eller har ful klänning har verkligen gått över styr.

Eva 2 år sen

Jag håller med dig Johanna, jag faller inte heller för vinnarlåten, tycker den känns omodern och jag får ingen känsla för låten. Däremot gillade jag Johns förra låt väldigt mycket. Men många gillar den tydligen och många tror den kan vinna esc, ja kanske kanske inte men min smak är det ej, gillade mer de tre som du skriver plus Hello och Let me hold you, men smaken är som baken, tydligen ;) Ha en fin söndag.

Ann Bengtson 2 år sen

Finns inga fel i en musiktävling! Alla har rätt att ha sin egna åsikt så fortsätt lyssna på det du vill ❤. Min man ansåg att Jon-Henrik Fjällgren skulle vunnit 😀

Annelie 2 år sen

Bra skrivet Johanna, du är så bra som säger vad du tycker. Gör bloggen mer intressant.

Tycker det är ganska sjukt att läsa alla arga kommentarer att man har rätt eller fel, vem bestämmer vad jag tycker?
Jag röstade på Anna, ville att hon skulle vinna. Är jag fel då?
nej, jag har rätt att tycka den är bäst.

Ibland undrar jag hur en del funkar….

Anita 2 år sen

Det finns inget som är fel.Vi tycker bara olika och det har vi rätt till.
Men svensken är så funtad att bara du tycker som jag är det ok.
Vi upplever musik på olika vis och det har vi rätt till så Johanna tyck du som du vill och jag tycker som jag vill.

Ha en fortsatt bra helg
kram till dig och din familj

Ulrika Hultberg 2 år sen

Jag gissade också fel i går . Jag ville att arvingarna skulle vinna . Alla kan gissa fel . Du är inte ensam om det . Men du har mig kvar som blogg läsare. Ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram Ulrika

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Såg ni Melodifestivalen igår? Jag, Janne och Lisa-Marie och Marilyn var i Scandinavium. Jag har alltid älskar Mellon! Sedan det blev delfinaler är det ännu roligare när man kan se det varje…