• 2019-03-10, 16:24
  • 31

Jag är utstött, fel, ute, slut, passar inte in. Jag inser det. Nej, det är inte någon näthatare som börjat härja igen. Jag tycker bara inte att John Lundvik var bäst i årets Mello, jag hade mycket hellre skickat härlige 16-åringen Bishara till Eurovision. Det är ungefär så fel som man kan tycka idag.

Men det finns inget som heter att rätt låt vann, även om man tävlar i musik så kan man inte tävla i vilken låt som är bäst, bara i vilken som är mest populär. 

Missförstå mig inte. Jag tycker inte att John Lundvik är dålig, tvärtom. Han har en underbar energi på scenen, är jätteproffsig och verkar vara en riktigt trevlig och ödmjuk kille dessutom.

Det är bara att jag inte gillar stilen på låten lika mycket som Bishara, det är för mycket gospel över det för att jag riktigt ska falla pladask.

Sedan jag skrev just att Bishara var min favorit inför finalen igår har jag lärt mig hur det känns att förlora ett fotbollsderby, jag som inte bryr mig om sport särskilt mycket. Alla måste påpeka att jag hade fel, tycker fel, är fel. Som bäst till och med att jag inte alls tycker om Anna Bergendahl också, det är också fel. Skönt att det finns folk som vet mer om vad jag tycker än vad jag själv gör. 

Det värsta är att jag inte ångrar mig alls. Jag tycker fortfarande att Bishara var bäst, att Anna också var bra och älskar fortfarande Arvingarnas låt.

Att vara mest populär och att vara bäst är inte samma sak. Hade jag stensäkert tippat vem som skulle vinna så hade det bara varit att erkänna att jag hade fel, men vad jag själv tycker bäst om kan faktiskt inte vara fel. 

Lite rädd blir jag av några reaktioner. Om man blir så engagerad att man tappar fattningen över att någon annan tycker om en annan låt i Mello, hur blir man då när det diskuteras något som verkligen är viktigt?

Mellon är ju tänkt att vara kul, en stunds avkoppling från världens alla sorger och bekymmer. Det är bara viktigt för att vi bestämmer oss för att det är viktigt.

Nu är det dags för mig att slicka mina sår, heja på John Lundvik i Eurovisionen och lyssna på Bishara, Anna och Arvingarna när ingen annan hör det och kan påpeka att jag lyssnar på fel låtar.

 

 

 

 

 

 

2019-03-10 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Såg ni Melodifestivalen igår? Jag, Janne och Lisa-Marie och Marilyn var i Scandinavium. Jag har alltid älskar Mellon! Sedan det blev delfinaler är det ännu roligare när man kan se det varje…

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…