ANNONS
Integritet på Tailsweep

Paj med sparris, ädelost och valnötter

/

Pajer

,

Recept

,

Vegetariskt

,


Sol idag med! Ska ut och gå nu så jag får ljus och endorfiner vi mår bra av.
Måste tipsa er om en jättegod paj jag gjorde igår. Gillar ni ädelost? Jag älskar det! Den här pajen är med sparris, broccoli, ädelost och valnötter, så god! Jag såg receptet på Kvantum, älskar snabba och enkla tips och delar gärna med den till er. Jag gör alltid mina pajer på mandelbotten så slipper man det vita mjölet men det är förstås valfritt.
Vi äter mycket vegetariskt och lättare mat under veckan, mår mycket bättre av det. Vill ni ha en god sås till servera en vitlökssås och sallad, den här är fin att ha på tex en buffe, så fint med sparrisen över.
Även gott med pinjenötter om man vill byta ut valnötter.Jag stör osten lite mellan sparrisen så de syns lite när den gräddas.Helt underbart god!


Köpte nya pajformar på Cervera, de är fantastiska. Inget fastnar och botten kan du ta bort så du kan servera pajen utan kanterna.


Enkel vitlökssås är lätt.
Rör ihop 2 dl Creme fraiche, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 tsk honung, några droppar tabasco och salt och peppar. Rör ihop och låt stå kallt.


Jag har ändrat receptet något, tog mer grädde till äggstanningen så den blir högre. Detta blev så gott! Många frågar vilken procent jag har på grädde. Vardagar mindre, ibland mjölk. Men för allra bästa smaken har jag 40% om jag ska göra en god paj till helgen. Blir helt annan smak. Jag tar alltid hellre högre fett och mindre gluten.

9

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00