• 2019-03-20, 12:31
  • 9

 

Vi sitter och tittar på Ensam mamma söker och som alltid snurrar mina minnen i huvudet. Tittar ni? Inte blir det bättre när Lisa-Marie plötsligt säger:

– Mamma, kommer du ihåg din dejt med killen som bara var tyst? Det var så pinsamt!

Det var det ju. Och ännu värre, det var inte en kille som bara var tyst, det var flera. Något gjorde jag tydligen fel när jag själv var med i programmet.

Dejterna är något speciellt. Man dejtar för att lära känna någon, eller hur? Man vill veta något mer om den andra om man kanske delar samma intressen, vad man gillar för mat eller om man kanske sportar eller gillar att resa. Eller så gör man som jag och bara pratar rakt ut om vad som helst.

Jag skulle gå på stan och köpa glass med en av killarna, såg fram emot den dejten för han verkade så schysst och trevlig. När vi köpt våra glassar var det som luften försvann, nog för att det var en god glass, men nånting kunde han väl säga mellan tuggorna? Jag visste inte vart jag skulle ta vägen! Jag ställde frågor, men fick inga svar. Hur kul är det med en monolog om man ska lära känna varann? Inte för att det hindrade mig från att prata, jag är ju bra på det.

Pratar man inte kommer man inte lära känna någon. Nästa dejt var med en stilig kille som också verkade intressant. Vi skulle ta en promanad i parken och sitta och prata och kanske lära känna varann lite mer. 

Den här dejten minns barnen som igår. De satt med skämskudden framför ansikten för den stackars killen fick inte fram ett ljud han heller. Jag ställde några stela frågor och till slut var det bara vädret som fick bli samtalsämnet. Inte ens då pratade han med mig. Jag lät som en meteorolog i tv när jag babblade på om sol, risk för regn och olika moln.

Mina tysta dejter gick inte hem alls så killarna fick åka hem. Om det var jag eller tv kamerorna som skrämde dem fick jag aldrig veta. 

 

 

2019-03-20 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Idag är det premiär för Ensam mamma söker. Ska ni titta? Jag fick meddelande på Instagram från en läsare som frågade hur längesedan det var jag var med.  Exakt tio år sedan.…

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…