ANNONS

Pastagratäng med fläskfile och ädelost

/


Måste tipsa er om pastagratängen vi gjorde igår. Den är med fläskfile och ädelost, så god! Lätt att svänga ihop och sköter sig själv i ugnen.
Perfekt till fredagsmyset då man inte orkar stå länge i köket efter en veckas jobb. Ta bort kött för vegetariskt, vill du ha ännu mer smak, kör gorgonzola som är lite mer kraftigare smak. Så gott!



Pastagratäng med fläskfile och ädelost 4 portioner

400 gram penne pasta eller annan pasta du gillar
500 gram fläskfilé
150 gram ädelost
200 gram färska champinjoner
ca 12 soltorkade tomater i olja
ca 12 babytomater
3 dl grädde
1 tsk basilika krydda
150 gram riven smakrik ost
smör och olja att steka i
nypa Salt och peppar
1 näve ruccola till topping
ev riven parmesan till topping

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i olja, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När den fått färg, lägg i lite smör och salt för smakens skull.

Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner i den färdigkokta pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.

8

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00