ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pastagratäng med fläskfile och ädelost

/


Måste tipsa er om pastagratängen vi gjorde igår. Den är med fläskfile och ädelost, så god! Lätt att svänga ihop och sköter sig själv i ugnen.
Perfekt till fredagsmyset då man inte orkar stå länge i köket efter en veckas jobb. Ta bort kött för vegetariskt, vill du ha ännu mer smak, kör gorgonzola som är lite mer kraftigare smak. Så gott!Pastagratäng med fläskfile och ädelost 4 portioner

400 gram penne pasta eller annan pasta du gillar
500 gram fläskfilé
150 gram ädelost
200 gram färska champinjoner
ca 12 soltorkade tomater i olja
ca 12 babytomater
3 dl grädde
1 tsk basilika krydda
150 gram riven smakrik ost
smör och olja att steka i
nypa Salt och peppar
1 näve ruccola till topping
ev riven parmesan till topping

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i olja, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När den fått färg, lägg i lite smör och salt för smakens skull.

Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner i den färdigkokta pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.

8

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00