• 2019-03-21, 16:56
  • 8

Förlåt för lite frånvaro och inga nya recept den här veckan. Jag har otroligt mycket jobb, i morgon förmiddag åker jag ner mot Göteborg och innan dess ska allt vara klart här hemma. Lördag flyger vi mot USA!

Jag har deadline idag för bilder och en del material till boken så det är fullt ös. Men så roligt! Slutlämning av hela manuset är inte än på ett tag så jag kommer skriva ganska mycket i USA. Jag skriver faktiskt bättre i en helt annan miljö. Jag kan koncentrera mig på ett annat sätt.

Letar ni recept så har ni mitt receptregister här inne, klicka längst upp på recept så kommer det upp. Vill tipsa er om pastagratängen vi gjorde igår. Den är med fläskfile och ädelost, så god! Lätt att svänga ihop och sköter sig själv i ugnen.

Perfekt till fredagsmyset då man inte orkar stå länge i köket efter en veckas jobb. Ta bort kött för vegetariskt, vill du ha ännu mer smak, kör gorgonzola som är lite mer kraftigare smak. Så gott!

Nu ser jag fram emot många mysiga middagar utomhus, det är ju något speciellt att sitta ute på balkongen eller terassen och äta.

 

 

Pastagratäng med fläskfile och ädelost

Skriv ut recept
Tid:
45 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i olja, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När de fått färg, lägg i lite smör och salt för smakens skull. Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner i den färdigkokta pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.

400 gram

Penne pasta eller annan pasta du gillar

500 gram

Fläskfilé

150 gram

Ädelost

200 gram

Färska champinjoner

12-15

Soltorkade tomater i olja

10

Babytomater

3 dl

Grädde

1 tsk

Basilika krydda

150 gram

Riven smakrik ost

En näve

Ruccola

Nypa

Salt och peppar

2019-03-21 Johanna Toftby, Recept

Relaterade inlägg

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Vilken seger idag! Frölunda spelar final och möter Djurgården, självklart var vi i Scandinavium och såg när de vann! Så kul! Vilken stämning, var ni där? Herregud vilket drag! Jannes son Erik…

Glad påsk alla läsare! Hoppas ni får en riktigt fin påskafton! Vi är snart framme hos mamma och påskmiddag. Så mysigt! Ikväll ska vi på stor 80-talfest! Är så taggad för det,…

Innehåller annonslänk  Snart framme i Göteborg och sitter på tåget och jobbar. Fått så mycket frågor om min camojacka, länkat innan men hittar inte det nu så lägger upp ett kort inlägg…