Förlåt för lite frånvaro och inga nya recept den här veckan. Jag har otroligt mycket jobb, i morgon förmiddag åker jag ner mot Göteborg och innan dess ska allt vara klart här hemma. Lördag flyger vi mot USA!
Jag har deadline idag för bilder och en del material till boken så det är fullt ös. Men så roligt! Slutlämning av hela manuset är inte än på ett tag så jag kommer skriva ganska mycket i USA. Jag skriver faktiskt bättre i en helt annan miljö. Jag kan koncentrera mig på ett annat sätt.
Letar ni recept så har ni mitt receptregister här inne, klicka längst upp på recept så kommer det upp. Vill tipsa er om pastagratängen vi gjorde igår. Den är med fläskfile och ädelost, så god! Lätt att svänga ihop och sköter sig själv i ugnen.
Perfekt till fredagsmyset då man inte orkar stå länge i köket efter en veckas jobb. Ta bort kött för vegetariskt, vill du ha ännu mer smak, kör gorgonzola som är lite mer kraftigare smak. Så gott!
Nu ser jag fram emot många mysiga middagar utomhus, det är ju något speciellt att sitta ute på balkongen eller terassen och äta.

Gör så här
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i olja, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När de fått färg, lägg i lite smör och salt för smakens skull. Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner i den färdigkokta pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.
400 gram
Penne pasta eller annan pasta du gillar
500 gram
Fläskfilé
150 gram
Ädelost
200 gram
Färska champinjoner
12-15
Soltorkade tomater i olja
10
Babytomater
3 dl
Grädde
1 tsk
Basilika krydda
150 gram
Riven smakrik ost
En näve
Ruccola
Nypa
Salt och peppar
Det måste jag prova.När receptet innehåller ädelost brukar jag ta hälften för några i familjen tycker inte riktigt omsmaken och det brukar funka.
Alltid gott med god ost till fläskfile blir fredagsmyset till kväll.Bra mat att ha allt i ett.
Ha nu en bra resa.
Det ser verkligen jättegott ut,men hemma här är det ingen som gillar ädelost🤔Fast det kanske är värt o prova ändå.
Ha det så härligt i USA😘
Kram
Ja men herregud det är ju inga problem, ta bort det och ös på mer med lite kryddor istället. :)
Paprika, basilika, lite starkare ost. Mums!
Tack! Fullt ös här nu, men taggad!
kram
Det såg riktigt gott ut
Jättegott!
Det ser gott ut. Man måste göra denna maträtt. Ha det så trevligt i USA.
Kram Ulrika
Tack, ja det är så gott!
Kram