Pastagratäng med fläskfile och ädelost


Måste tipsa er om pastagratängen vi gjorde igår. Den är med fläskfile och ädelost, så god! Lätt att svänga ihop och sköter sig själv i ugnen.
Perfekt till fredagsmyset då man inte orkar stå länge i köket efter en veckas jobb. Ta bort kött för vegetariskt, vill du ha ännu mer smak, kör gorgonzola som är lite mer kraftigare smak. Så gott!Pastagratäng med fläskfile och ädelost 4 portioner

400 gram penne pasta eller annan pasta du gillar
500 gram fläskfilé
150 gram ädelost
200 gram färska champinjoner
ca 12 soltorkade tomater i olja
ca 12 babytomater
3 dl grädde
1 tsk basilika krydda
150 gram riven smakrik ost
smör och olja att steka i
nypa Salt och peppar
1 näve ruccola till topping
ev riven parmesan till topping

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i olja, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När den fått färg, lägg i lite smör och salt för smakens skull.

Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner i den färdigkokta pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.

8
1

Musikalen Annie sprider glädje till hela familjen

Vi hittade det perfekta söndagsnöjet: musikalen ”Annie” på Lorensbergsteatern. Jannes mamma följde med, hon älskar musikaler och vi blev alla på lika gott humör av Eva Rydbergs version av de nästan 100 år gamla figurerna.

Annie var en seriefigur på 20-talet som blev en musikal på 70-talet och det är inget under att figurerna hållit så länge. Att fortsätta hoppas och vara positiv, som föräldralösa Annie gör genom alla motgångar, är den bästa läxa man kan lära sig.

Nanne Grönvall stjäl mycket av showen som den elaka och försupna barnhemsföreståndaren miss Hannigan, hon är som gjord för rollen och står för de flesta och största skratten. Thomas Järvheden är alltid bra, men det är något extra att se honom på scenen och han klär verkligen som räddaren i nöden, miljardären Mr Warbucks.

Jag är ganska svårflörtad när det gäller musikaler, men det finns en anledning att ”Annie” är en klassiker, det är nästan omöjligt att få den både sorgliga och hoppfulla ”I morgon” ur huvudet efter föreställningen. 


Ta med familjen eller din vän och gå och se Annie! Du kommer inte bli besviken! Musikalen spelas hela våren på Lorensbergsteatern och med min kod Johanna betalar vuxna endast 550kr (ord pris 625kr) och barn betalar endast 375kr (ord pris 450kr) om ni bokar biljetterna före den 31/3.  HÄR. 


Perfekt att möta våren i Göteborg och gå på den här fina, mysiga musikalen som passar alla! 

8
0

Mina tysta killar

Vi sitter och tittar på Ensam mamma söker och som alltid snurrar mina minnen i huvudet. Tittar ni? Inte blir det bättre när Lisa-Marie plötsligt säger:

– Mamma, kommer du ihåg din dejt med killen som bara var tyst? Det var så pinsamt!

Det var det ju. Och ännu värre, det var inte en kille som bara var tyst, det var flera. Något gjorde jag tydligen fel när jag själv var med i programmet.

Dejterna är något speciellt. Man dejtar för att lära känna någon, eller hur? Man vill veta något mer om den andra om man kanske delar samma intressen, vad man gillar för mat eller om man kanske sportar eller gillar att resa. Eller så gör man som jag och bara pratar rakt ut om vad som helst.

Jag skulle gå på stan och köpa glass med en av killarna, såg fram emot den dejten för han verkade så schysst och trevlig. När vi köpt våra glassar var det som luften försvann, nog för att det var en god glass, men nånting kunde han väl säga mellan tuggorna? Jag visste inte vart jag skulle ta vägen! Jag ställde frågor, men fick inga svar. Hur kul är det med en monolog om man ska lära känna varann? Inte för att det hindrade mig från att prata, jag är ju bra på det.

Pratar man inte kommer man inte lära känna någon. Nästa dejt var med en stilig kille som också verkade intressant. Vi skulle ta en promanad i parken och sitta och prata och kanske lära känna varann lite mer. 

Den här dejten minns barnen som igår. De satt med skämskudden framför ansikten för den stackars killen fick inte fram ett ljud han heller. Jag ställde några stela frågor och till slut var det bara vädret som fick bli samtalsämnet. Inte ens då pratade han med mig. Jag lät som en meteorolog i tv när jag babblade på om sol, risk för regn och olika moln.

Mina tysta dejter gick inte hem alls så killarna fick åka hem. Om det var jag eller tv kamerorna som skrämde dem fick jag aldrig veta. 

9
0