• 2019-03-21, 16:56
  • 8

Förlåt för lite frånvaro och inga nya recept den här veckan. Jag har otroligt mycket jobb, i morgon förmiddag åker jag ner mot Göteborg och innan dess ska allt vara klart här hemma. Lördag flyger vi mot USA!

Jag har deadline idag för bilder och en del material till boken så det är fullt ös. Men så roligt! Slutlämning av hela manuset är inte än på ett tag så jag kommer skriva ganska mycket i USA. Jag skriver faktiskt bättre i en helt annan miljö. Jag kan koncentrera mig på ett annat sätt.

Letar ni recept så har ni mitt receptregister här inne, klicka längst upp på recept så kommer det upp. Vill tipsa er om pastagratängen vi gjorde igår. Den är med fläskfile och ädelost, så god! Lätt att svänga ihop och sköter sig själv i ugnen.

Perfekt till fredagsmyset då man inte orkar stå länge i köket efter en veckas jobb. Ta bort kött för vegetariskt, vill du ha ännu mer smak, kör gorgonzola som är lite mer kraftigare smak. Så gott!

Nu ser jag fram emot många mysiga middagar utomhus, det är ju något speciellt att sitta ute på balkongen eller terassen och äta.

 

 

Pastagratäng med fläskfile och ädelost

Skriv ut recept
Tid:
45 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Putsa fläskfilén och skär i knappt 1 cm tjocka skivor, stek i olja, salta och peppra. Ta upp köttet och putsa svampen och skär i bitar. Fräs svampen i pannan på högre värme utan olja eller smör. När de fått färg, lägg i lite smör och salt för smakens skull. Skär soltorkade tomater i mindre bitar, dela babytomaterna och vänd ner i den färdigkokta pastan, köttet, svampen, tomaterna i en stor form. Blanda ihop allt, häll grädden över och smula ädelosten över allt, blanda om. Salta och peppra, lägg riven ost över hela gratängen. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter.

400 gram

Penne pasta eller annan pasta du gillar

500 gram

Fläskfilé

150 gram

Ädelost

200 gram

Färska champinjoner

12-15

Soltorkade tomater i olja

10

Babytomater

3 dl

Grädde

1 tsk

Basilika krydda

150 gram

Riven smakrik ost

En näve

Ruccola

Nypa

Salt och peppar

2019-03-21 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Anita 3 månader sen

Det måste jag prova.När receptet innehåller ädelost brukar jag ta hälften för några i familjen tycker inte riktigt omsmaken och det brukar funka.

Barbro 3 månader sen

Alltid gott med god ost till fläskfile blir fredagsmyset till kväll.Bra mat att ha allt i ett.
Ha nu en bra resa.

Malin 3 månader sen

Det ser verkligen jättegott ut,men hemma här är det ingen som gillar ädelost🤔Fast det kanske är värt o prova ändå.
Ha det så härligt i USA😘
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Ja men herregud det är ju inga problem, ta bort det och ös på mer med lite kryddor istället. :)

Paprika, basilika, lite starkare ost. Mums!

Tack! Fullt ös här nu, men taggad!

kram

Det såg riktigt gott ut

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Jättegott!

Ulrika Hultberg 3 månader sen

Det ser gott ut. Man måste göra denna maträtt. Ha det så trevligt i USA.
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack, ja det är så gott!

Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Tack från hela mitt hjärta för alla fina hälsningar och för ert stöd. Ni är fantastiska. Kommer i nästa inlägg berätta lite mer så ni förstår vad som hänt. Rörd att…

Nu kan jag berätta vad som har hänt, varför jag varit så tyst och varför jag inte uppdaterat min blogg som jag brukar. Detta har varit den värsta våren i mitt liv…

Innehåller annonslänkar  Tack från hela mitt hjärta för alla fina hälsningar och för ert stöd. Ni är fantastiska. Kommer i nästa inlägg berätta lite mer så ni förstår vad som hänt. Rörd att…

Nu kan jag berätta vad som har hänt, varför jag varit så tyst och varför jag inte uppdaterat min blogg som jag brukar. Detta har varit den värsta våren i mitt liv…

Innehåller annonslänkar  Sitter på tåget mot Göteborg, ska till Valentina på Main och få håret fixat, jag är så mörk i botten och ska fixa färg och lite folie, jobbade där förut…